Hoofdstuk 2

12 0 2
                                    

Syra schrok wakker door een koude rilling die over haar rug liep. Ze keek wazig om haar heen. "wattisser gebeurd?" Ze keek naar beneden en zag haar huiswerk liggen. "Awh shit. Ben weer inslapen gevallen op mijn huiswerk...." Kreunde ze zacht. Ze wou haar moeder niet wakker maken.

Ze zag vast wel dat Syra in slaap was gevallen. Maar ze zou haar niet wakker maken omdat het vaker gebeurde. Syra stond geruisloos op en zocht naar haar pyjama. Wacht, hoe laat was het?

Syra keek op de klok en zag dat het 2.30 s'nachts is. Fijn...

"Waar heb ik die verdomde pyjama?" 

Wat Syra niet zag,   was dat het maanlicht achter haar vreemd was.

Alsof het....levend was...

Het licht was wit met een tint blauw, koud als de nacht, snel als de wind.

Het bleef voor Syra's raam hangen, alsof het   twijfelde...

Toen gleed het naar binnen, dwars door het glas heen. Het onderzocht de kamer terwijl hij een spoortje mist achter liet. 

In kille sfeer kwam in de kamer.

Syra voelde ook de sfeer. Verbaast keek ze naar de grond die ineens heel koud was geworden. "What the?" Ze keek verbijsterd toe hoe haar voeten verdwenen in de mist. Voorzichtig bewoog ze haar benen om te kijken of ze nog steeds werkte. Ze deden het nog

Ze keek om zich heen en zag de haar hele kamer vol met mist lag. Ze voelde haar hartslag rijzen. "Hoe kwam dit in haar kamer?" Zenuwachtig bestudeerde ze de mist.   Het leek wel...alsof het leefde. Syra bleef naar de vloer kijken de mist nog steeds bestuderend. Wat moest ze doen? Ze wou haar ouders roepen maar haar angst greep haar stem. Het enige wat eruit kwam was een zielig piep geluidje.

Opeens voelde ze iets ijskouds op haar schouder. Ze keek op.

De mist...Hij was gevormd tot een figuur, een figuur dat veel op een mens leek. Misschien meer een schim. 

De kou drong verder door haar lichaam. Naar haar gezicht en voeten, alles was koud.  En Syra deed er niets tegen. Het was namelijk geen onprettig gevoel, niet fijn niet vervelend. Alsof ze onder hypnose was. 

Erg langzaam werd haar gezichtsveld donkere kringen, tot het uiteindelijk helemaal zwart was...


A/N Is het tot nu toe leuk?

Ik ben namelijk heel benieuwd.

En effe voor de duidelijkheid, het boek begint nu nog allemaal vrolijk en 'peacefull' maar ik beloof dat dat later een stuk darker word.

The Murdering SaviorNơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ