Hoofdstuk 6

8 0 0
                                    

Syra en All liepen achter de zoemende robotjes aan, Syra grinnikte, het leek net alsof ze en gesprek hadden. "Wat denk je dat we gaan doen?" Syra keek All aan, hij zag er nerveus uit. "Ik weet net zoveel als jij, ofwel ik heb geen idee." All blijf nog voor zich uitstaren. "Jamaar wat als we een of andere test moeten doen? En ik haal hem, dan moet ik naar huis!" All keek Syra nu wel aan met ogen vol paniek. "Jezus wat is er mis met jou? Als we naar huis gaan dan moeten we dit gewoon vergeten, niks meer niks minder."

Syra brak het oog contact toen ze voor een grote deur stonden, weer houten, deur stonden. Maar deze was vol geverfd met blauwe en rode kleuren. DATA ging ervoor zweven en scande een stukje van de deur die met luid gekraak opende. Er was een korte stenen gang die uiteindelijk uitliep op een grote zaal. 

Syra liep rustig door de gang heen en keek haar ogen uit toen ze de zaal was.

De zaal was groot en werd verlicht met grote ramen, dezelfde ramen als in de troonzaal dus je kon er niet doorheen kijken. Maar van wat er in de zaal stond was zelfs nog beter dan ze ooit had kunnen verwachten. 

Hij was helemaal gevuld met wapens.

Overal waren er speren en schilden tegen de muren opgehangen en allemaal grote kisten met specifieke wapens erin.  Verder stonden er nog allemaal vreemde apparaten en grote training toestellen. 

Syra wou net meteen de zaal instormen naar de eerste beste wapen box, maar ver kwam ze niet. Syra knalde hard tegen een groot, metaal...ding... op. Ze wankelde naar achter en viel plat op haar rug op de grond. 

All ging over haar heen staan. "You good?" Syra snoof."Ja tuurlijk, ik flikkerde net heus niet, ik lig hier voor mijn lol." All hielp Syra overeind en bekeek het ding goed. Het leek op een soort ge-upgradend versie van DATA en Alls robotje samen, en dan groot. Het was 4 koppen groter dan All die al boven Syra uitstak. Hij was bijna helemaal wit, los van de blauwe en rode strepen, en had midden op het gezicht een zwarte V met daarin rode cirkels. In plaats van zweven stond hij op twee grote robot-benen op de grond stonden. En in plaats van vleugeltjes had hij twee stevige, lange armen die nu langs zijn lichaam vielen.

"Registratie." Syra keek naar de robot die net een soort brom geluid 'registratie' zei. "Uhm, Syrana." "En Alexo." Oh ja, die bestaat ook nog.  "Registratie voltooid. Voorstellen in progressie." Nadat de robot dat had gezegd, popte er meteen twee blauwe schermen voor Syra's en Alls gezichten op. Op beide werd het zelfde afgebeeld: Een soort character uit de schaduwen die allemaal karate oefeningen begon doen. De robot bromde weer. "Hallo, ik ben Gear. Ik zal jullie trainer worden. Wat jullie nu zien is de basis van wat jullie zullen leren." De character was inmiddels bezig met vermoorden van andere figuren met iets van wat op een zwaard leek. Lekker gezellig dit. "Na de basis zullen jullie door trainen in de richting dat jullie het meest aanstaat. Wat die opties zijn, zullen jullie later achter komen." De character stopte even met bewegen maar begon daarna weer allemaal oefeningen te doen, maar deze keer was er iets anders. Terwijl hij die oefeningen deed kwamen er stukken aarde uit de grond, kwam er vuur uit zijn handen, liet de wervel wind ontstaan door simpel rond te rennen en stuurde het water zover tot een vloedgolf. Syra stond met grote ogen naar het scherm te kijken, gaan ze dit echt leren? "Sorry maar hoe wilt u dat doen?" All keek wantrouwend naar Gear. "Wij hebben geen krachten zoals dit." Hij wees naar het scherm. Syra volgde de lijn van zijn vinger die naar de character leidde. Dat is wel waar. "Maak je geen zorgen, ik zal er voor zorgen dat alles in jullie hoofd gestampt is." Het leek net alsof Gear glimlachte, maar dat ging moeilijk sinds hij geen mond heeft. "Nu, kies je wapens uit."

Wacht wat?

Aarzelend liep Syra naar voren en opende een van de kisten. In de kist lag een groot zwaard, een paar ninja sterren en een shotgun. Ze sloot snel de kist, duidelijk niet voor haar.

The Murdering SaviorWhere stories live. Discover now