Hoofdstuk 4

6 0 0
                                    

Syra sloeg op de wekker terwijl ze in haar bed bleef liggen. Ze had zo slecht geslapen dat ze niet naar school kon. Haar moeder zal het vast wel begrijpen.

Maar hoe moest ze slapen met wat er die nacht gebeurd was?

Syra kreunde en draaide om naar haar andere zei. De dromen na die vreemde ontmoeting waren ook niet al te best geweest. Meerdere Alexo's die verkleed waren als aapjes en in het rond renden en baardmans die in een tutu opera stond te zingen...

Yup deze dag blijft ze lekker in bed.

Niet lang later kwam haar moeder de kamer in en keek naar het bolletje die in haar dochters bed lag. "Weer zo'n dag?" Ze kreeg een instemmend gemurmel als antwoord. "Ik meld je wel even af van school, het is toch vrijdag. Maar maandag ga je weer naar school ok?"

"Mmmmmjjaaaaa fiiijjjjjnnnn...." Syra kreunde en draaide nog eens om. Nadat haar moeder weg was pakte ze haar telefoon en luisterde muziek. Jammer genoeg terwijl ze haar muziek aan het uitzoeken was, hield ze haar telefoon omhoog recht boven haar gezicht, die natuurlijk naar beneden viel. "Aw, fuck..." Ze zette haar muziek aan en draaide zich weer om. Wat geen goed idee was want op die manier viel haar telefoon op de grond en vielen de oortjes uit haar oren.

Wat een geweldige manier om de dag op te starten.

Syra kwam nog half slaapdronken van de trap af strompelen. Eenmaal in de keuken keek ze naar de klok. 11.37. Zuchtend pakte ze wat cornflakes uit de koelkast. Ja uit de koelkast, Syra maakte altijd het eten een dag van tevoren klaar. Ze ging in de kamer zitten en zette de tv aan.

Een klein halfuurtje later kwam haar moeder de kamer in. "Hey ik ga werken, niet te lang voor de tv zitten hé?" Syra knikte. Haar moeder wou weg lopen maar bedacht zich toen. "Oh ja, toen ik school belde zeiden ze dat je de dag al vrij had, dus je mist niks van school." Syra knikte weer, het boeide haar niet veel.

Syra lag in bed te lezen, toen haar telefoon ineens af ging. Wie de fuck haald het in zijn hoofd om nu te bellen? Ze nam op. "HEEYYYY SYRA!" Schreeuwde er een stem door de telefoon. "Ook hallo Zoë." Zij Syra rustig. Zoë antwoordde weer. "Sorry Sy, maar ik ben gewoon fucking enthousiast WANT DE NIEUWE MARVEL FILM IS UIT!!!" Typisch Zoë, namen nog verder afkorten dan dat het al was en veel te enthousiast zijn over Marvel. "Wil je dat ik mee g-" Syra kon haar zin niet eens af maken toen er een harde "JA" door de telefoon geschreeuwd werd.

Syra wachtte bij het theater op Zoë die blijkbaar ook nog een paar andere vriendinnen had meegenomen. Na de film was Zoë alle 'beste' scenes van de film aan het bespreken was. Ofwel ze was keihard in mijn oor aan het schreeuwen hoe die blauwe gast met het schild zo sexy was. Even later gaf Emma, een van de vriendinnen, het geniale idee om naar de Mac Donalds te gaan. Daar stonden ze dan, met hun grote big Macs, Mac flurry's, friet en cola. Syra hield het kort bij een fles cola, ze stal de rest wel van haar vriendinnen.

Zoë was nog steeds in Syra's oor aan het schreeuwen terwijl ze liepen naar het park, ze moesten toch ergens rustig zitten. Ze liepen rustig het park in toen ze ineens een groep jongens en de tegengestelde richting zagen lopen. Syra dacht er niet veel van totdat Zoë in haar arm kneep. "Ik ben al veel te lang niet meer op een date geweest~" Ze keek Syra veel betekenend aan. "Zoë... Waag het niet." Maar Zoë was al op heupwiegend op ze af gelopen. Stom dingetje dat ze doet voor het flirten. Syra zuchtte en liep mee, als het uit de hand liep was zij degene die ervoor moest zorgen dat Zoë weer mee terug kwam. Toen ze dichterbij kwam realiseerde ze zich iets, ze kende een van die jongens. De twee groepen bleven tegen over elkaar staan. Zoë ging meteen met de eerste jongen die ze zag flirtte, precies de jongen die Syra kende.

De jongen schonk haar in eerste instantie haar geen blik, maar toen hij keek bleef hij naar haar staren. Zij staarde terug. Na een goede 7 seconde gestaard te hebben, hield Syra haar hoofd scheef en zei op een verbaasde toon. "Fuckboy?"

Beide groepen keken raar op. Een vriend van All zei."Sorry maar wat? Sinds wanneer heb jij het recht om All een fuckboy te noemen." Syra keek hem chagrijnig aan, die vriend zag eruit alsof hij de fuckboy-koning hem zelf was. "Ja wat nou?"Zei ze eigenwijs en liep weer door, All geen blik waardig. Zoë rende achter haar aan. "Wat was dat nou? Je kan hem toch niet zomaar een fuckboy noemen terwijl je elkaar pas net hebt ontmoet?" Syra keek haar uit haar ooghoeken aan. "Ik zie niet waarom dat niet zou kunnen." En slurpte wat uit haar cola. Emma zuchtte. "Maar ze waren wel knap..." Syra keek haar aan, ze was helemaal rood en keek dromerig voor zich uit. Emma en Zoë zijn enorm verschillend. Zoë wou gewoon een leuk vriendje en als ze hem zat was, dumpte ze hem. Emma daarin tegen wil een langdurige relatie, eentje die minimaal 2 jaar duurt. Het komt dus ook niet zo vaak door dat zij verlieft word.

Syra keek Emma aan. "Als je hem echt leuk vind, moet je ervoor gaan." Emma keek eerst een beetje verbaasd en paniekerig, maar die blik veranderde snel naar woede. "Ja dat zou leuk geweest zijn, als jij ze niet weggejaagd had!" Emma keek haar geïrriteerd. Syra murmelde iets wat op sorry leek en liep weer door.

Syra gooide haar lege fles weg en nam afscheid. Terwijl ze aan het terug reed op haar fiets zag ze de fuckboy-squat weer. De vriend van All rende nog achter haar aan, voor wraak of zo, maar hij kreeg haar niet te pakken. Syra stak nog een middelvinger op als afscheid.

Eenmaal thuis liep ze meteen naar boven en plofte ze zich weer op haar bed. Ze keek op de klok. 15.46. Hm.... Welp, dat word dan weer gamen.

Na het eten kleedde Syra zich om en plofte weer terug op het bed. "Morgen is het weekend...Yeey" Ze vond het weekend niet vervelend, maar het was gewoon de tijd waarin ze veel te veel huiswerk moest maken. En dat was vervelend. Ze draaide zich om en duwde haar gezicht in haar kussen. Zou ze vandaag weer dromen? Master zei dat we de tijd kregen om er over na te denken maar hoelang is die tijd?

Ach ja wat boeit het? Redelijk wat eigenlijk...

En opnieuw, slokt de duisternis Syra weer op.

The Murdering SaviorWhere stories live. Discover now