17. Bazilišek

850 48 0
                                    

Od pobytu na ošetřovně uplynul téměř měsíc. Morgana každou volnou chvíli věnovala zdokonalování své moci. Byl to náročný úkol, poněvadž Tom, ač si to často vyčítal, se zdržoval v její blízkosti. Morgana se toho nakonec rozhodla využít ve svůj prospěch. Povolila brány nitrozpytu a poslouchala Tomovy myšlenky. Vypadalo to beznadějně až do jedné hodiny Přeměňování.

Brumbál a ten jeho úsměv. Tak naivní mudlomil. Situace se zklidnila tak je na čase, aby se Zmijozelův dědic opět ozval. Mudlovských šmejdů na zabití je v Bradavicích dost.

Více Morgana vědět nepotřebovala. Pokusila se napojit na Albuse, ale jeho nitrobrana byla příliš silná, aby mohla použít niztozpyt bez bolesti.

V tom případě je čas na plán B.

Morgana si položila hlavu na lavici a silou vůle se snažila přinutit usnout. A povedlo se.

„Slečno Andrewsová!“

Morgana se s trhnutím vzbudila.

„Chápu, že ne vždy je výklad zábavný, ale spát při mých hodinách nebudete. Odebírám Zmijozelu pět bodů a dnes v osm hodin vás čeká školní trest. Stejně jako minule vás vyzvednu.“

Morgana se snažila tvářit chladně a naštvaně.

„Ano, pane profesore.“

V duchu jásala, že její plán vyšel.

Když večer kráčela s Albusem k jeho kabinetu, začal ji pohlcovat strach z neúspěchu.

„Tak co se děje?“

Brumbál se posadil za stůl a pro jistotu zabezpečil místnost proti odposlouchávání.

„Albusi, už vím proč jsem zde a co mám udělat. Změním tím ale příliš mnoho. Proto potřebuji vaši pomoc.“

„Chápu. Tak spusť.“

„Na hradě se ukrývá bazilišek, který má v brzkých dnech zabít studentku. Ovšem za útok má být odsouzen Hagrid, který zde na hradě přechovává akromantuli. Vy mu po jeho vyloučení nabídnete místo šafáře a klíčníka v Bradavicích.“

Morgana se odmlčela a čekala na Brumbálovu reakci.

„Jak víš, že se jedná o baziliška? A především jaký máš vlastně plán?“

„V budoucnosti bude komnata znovu otevřena a bazilišek bude zabit. Plán je jednoduchý, zneškodním baziliška. Ovšem bude potřeba dostat z hradu akromantuli a Hagrida po dokončení školy zaměstnat. Byl nesmírně šťastný a pro vás byl důležitý.“

„Ty víš, kde je ta akromantule?“

„O to se Albusi postarám. Důležité je, aby Hagrid zde zůstal. Pochybuji, že tady budu až ukončí školu, proto vás o to žádám už teď.“

Brumbál se na Morganu zadíval. Z jeho pohledu se nedalo vyčíst na co myslí.

„Kdy máš v plánu zneškodnit toho baziliška?“

„Dnes.“

„Půjdu s tebou, nemůžeš to zvládnout sama.“

„Ne. Tohle je můj úkol.“

„Můžeš zemřít!“

Morgana se shovívavě usmála.

„Ne, Albusi. Nemohu zemřít. Ne doopravdy.“

Albus si povzdychl.

„Dobrá. Budu čekat než se vrátíš.“

Morgana odešla a zamířila do druhého patra. V umývárně by měl být vstup do Tajemné komnaty. Musela postupovat obezřetně, aby ji náhodou nechytil některý z profesorů. Před umývárnou vyslala kouzlo pro kontrolu cizích osob. Vrátilo se bez odezvy, tak vstoupila. Věděla, že Harry se dostal do komnaty díky hadímu jazyku. Ona musela použít Merlinovu sílu. Naštěstí to zabralo a před Morganou se otevřel tunel vedoucí do komnaty. Jak postupovala, ucítila závan magie. Náhle do ní něco narazilo a Morgana odletěla několik metrů a narazila do zdi. Bazilišek se k ní rychle přibližoval a Morgana rychle vykouzlila štít. Podařilo se jí dostat na nohy a konečně se začala soustředit. Bude muset použít starodávné kouzlo zmizení a bude mít jen jeden pokus.

Tomu říkám skvělé zakončení dne. Pustím štít, pošlu baziliška do neznáma a možná přežiju. Když ne, tak se uvidíme v jiné době Albusi.

Nahromadila veškerou svou sílu do pravé ruky. Namířila hůlku na zuřícího baziliška a pustila štít.

Adrivium celistium pomorcarde!“

V tu chvíli se událo vícero věcí naráz. Morganiným tělem projela nesnesitelná bolest, baziliškovo tělo se začalo rozpouštět v rudé mlze a všude kolem se rozprostřela bílá záře.

Cesta za Pánem zlaWhere stories live. Discover now