1. Sezon 4. Bölüm: Kavgalar (1)

1K 62 18
                                    

The New Glee’nin önceki bölümlerinde;

Quinn Will’i kulübü kurması için, Santana ise Finn ve Puck’ı seçmelere katılması için ikna etti. Seçmeler sırasında Puck sinirlerine hâkim olamayıp bağırmaya başladı ve sahneyi terk etti bu tavır nedeniyle kulübe giremedi. 11 kişilik ilk grup performansına bakarsak, daha çok çalışmaları gerekiyor gibi…

Zilin çalmasıyla Will kendini İspanyolca sınıfından çıkıp kendini öğretmenler odasına attı. Elindeki klasörleri bir kenara atıp, dolabından bir kaç kâğıt alıp gösteri odasına gitmeye hazırlandı. Kesinlikle çok heyecanlıydı. Toplu performanstan sonra bu ilk buluşacakları dersti. Koşar adımlarla koridoru yarıladı ve gösteri odasına girdi. Ayakta olan bir kaç öğrenci hemen gidip sandalyeye oturdular ama konuşmaya devam ettiler. Will şöyle bir göz ucuyla sınıfa baktı. Rachel eliyle boğazına dokunuyor ve öksürüyordu. Quinn ise elindeki telefonu ile bir şeyler yazıyordu. Finn oturmuş tavana bakarken, Mike ve Tina derin bir sohbete dalmış gibiydi. Kurt elindeki kitapları çantasına dizerken Artie gitarı ile oynuyor, Mercedes ise saçı ile oynarken bir yandan Sam’in dediklerini dinliyordu. Santana çantasından çıkardığı ayna ile dudaklarına kırmızı ruj sürerken, Brittany işaret parmaklarını bir sağa bir sola sallayarak ve gülümseyerek bir şarkı söylüyordu.

Will doğruldu ve sesini ayarladı.

Will: "Evet çocuklar, bu gün biraz müziğin hayatımızdaki yerini konuşup, ondan sonra yarın yapacağımız şarkı listesini kararlaştıralım."

Sınıftaki herkes yaptığı işi bırakıp Mr. Shuester’a döndü.

Will: ‘’ Müzik sadece bir şarkıyı söylemek değildir. Onu hissetmek onla bütün olmak demektir. Aynı zamanda aslında fark etmesek de etrafımız da hep müzik vardır. Mesela biriniz çantasının fermuarını çekerken birinizin telefonunu masaya koyması, bir başkanızın ayak sesleri ile bütünleşip, birisine hitap eden bir müzik oluşturabilir. Ve eminim ki bu müzik anlayışı sizde de var. Her biriniz özenle seçilerek bu kulübe kabul edildiniz ayn-‘’

Santana : "Pardon, Mr. Shuester aramızda daha şarkılarını tamamlayamadan kızgın bir top güllesi gibi ayrılan grup arkadaşının şansı üzerine buraya gelenler var. Sonuçta şarkıları yarıda kesildi ve bu bir sorunun olduğunun kanıtı. Bu kulüp her ne kadar aptal bir kulüp olsa da aynı zamanda marstan dünyamıza sızmış bir uzaylı ve on bir buçuk(Artie’ye bakarak) insanla aynı oksijeni solumak zorunda kalıyor olsam da hakkımı yedireceğimi sanmıyorum."

Will: "Santana bu kadar yet-"

Finn : "Anlayamadım, sen bana mı laf ediyorsun? Buraya katılmamı isteyen sendin!"

Santana içinden: "Glee kulübü kurulması içindi o mankafa! Şimdi sana hiç gerek yok Quinn’in istediği oldu sonuçta gerisi beni ilgilendirmez." Diye geçirdi. Sonra yüksek sesle:

Santana: "Ben sadece teklifimi sundum. Hem ben tam bir performans için sana bu öneriyi sunmuştum böyle yarım yamalak bir şey olacağını bilseydim hiç yanına bile uğramazdım!"

Finn: "Şu an yaptığın çok açık belli! Sen her zaman ki gibi şirretlik yapıyorsun. Basit, güvenilmez ve çıkarcısın! Sesim senden bin kat daha iyi! Ve düşün yani cinsiyet farkı bile olsa bunu söylüyorum!"

Santana: "Bana bak Frankeştayn sakın benl-"

Tina: "An-anlamadım yar-yarıda kes-kes-kesilen per-performanslar kötü mü?"

Ve sınıfta bir kargaşa dönmeye başladı. Herkes birbirine bağırıyor ve kim kimden daha iyi olduğunu söylemeye, kendilerini ön plana çıkarmaya çalışıyorlardı. Hatta Sam ile Kurt’un bağrışmaları bayağı yükselmişti. En sonunda Will nefesini ayarladı ve yüksek sesle bağırdı.

The New GleeWhere stories live. Discover now