1. Sezon 11. Bölüm: Quinn'in Partisi

629 38 13
  • Dedicated to Kardelen Kelkitlioğlu adlı takipçimize
                                    

The New Glee’nin önceki bölümlerinde; Santana ve Brit’in videosu en çok izlenenler arasına girince aralarında tatsızlıklar yaşandı yine de Santana asıl benliğine kavuştu. Kurt, Blaine’e kızgın. Tina’nın randevusu var. Quinn ve Sam cephesinde ortam gergin olsa da Finn ve Rachel için her şey yolunda gidiyor gibi gözüküyor. Şimdilik.

Tina yaptığı tercihin yanlış olmaması için her geçen saniye dua ediyordu. Hislerine olan güveni yüzünü kara çıkartmazsa, artık Mike ve Artie arasındaki çekişme sona erecekti. En azından Tina böyle umuyordu... Randevu gecesine hazırlanırken üzerinden bütün gardolap geçmişti. Saatler boyunca süren hazırlığı sonrasında en iyisinin şık ve abartısız krem ve kemerli bir elbiseye karar kılmış ve kimsenin fark etmediği kahverengi gözlerine uygun krem renkli sade ve rahat bir elbise giymişti. Makyajı da olabildiğince göze çarpmayacak biçimde yapmıştı. Saçlarındaki maşa yeterince iddialıydı keza. Topuklu ayakkabılarını da giydikten sonra ayna karşısında telaşlı surat ifadesi ve tarzına baktı. "Beğenmeyecek," diye iç geçirdiğinde içindeki telaş gitgide büyümeye başlayınca kendisini sakinleştirdi. Saatini kontrol edip, evden Breadstix'e gitmek üzere çıktığında kalbi küt küt atıyordu...

Breadstix.

Kapıdan içeri girdiğinde karşılaştığı ilk şey görüntü ve ses kirliliğinden başka bir şey değildi. Garsonlardan birine ayırtılan masasını sorduğunda parmak ucuyla suratsız adam masayı gösterdi. Lima'nın genelinde ve özellikle Breadstix'teki çalışanların hepsi emeklilik yaşına gelmiş hayattan bıkmış insanlardı. Sakin kalarak uyum sağlamış ve masaya vardığında bu sefer de kendisinin önce gelmesinin yanlış bir izlenim yaratmasından korkmaya başlamıştı Tina. Zihnini meşgul edecek bir konu bulmazsa heyecan endişe ve telaş kendisinin sonunu getirecekti. Bunun farkına varınca beynini başka düşüncelerle meşgul etmeye karar verdi. Örneğin parti! Gidememek kendisine gerçekten koymuştu. Zaten az arkadaşı vardı ve hepsi Quinn'in partisine gitmişti. Ama bu daha önemliydi. Etrafa bakınmaya başlamıştı ki gözleri kapıya takılı kaldı. Kapıdan içereye kareli gömlek ve kot pantolon ve hafif jöjeli saçlarıyla Mike girdi. Tina'nın bir süreliğine nefesi kesildi. Ardından dudaklarında istemsiz bir tebessüm oluşmuştu.

Mike yanına vardığında; "Selam." Dedi.

Tina: "Selam."

Mike: "Geciktiysem özür dilerim, kardeşim evde yalnızdı annemleri beklemek zorunda kaldım."

Tina: "Sorun değil ben de yeni gelmiştim zaten..."

Mike: "Sevindim."

Tina'nın nabzı yeni yeni düzene girerken, yanaklarının al al olduğunun farkında değildi...

***

Quinn’in Partisi.

Rachel partinin bu kadar büyük olabileceğini düşünmemişti. Evet, bu bir Quinn Fabray Partisiydi fakat yine de bu kadar fazla insanı görebileceğini düşünmüyordu. Burada Mckinley Lisesinde olmayan insanlar bile vardı. Belki kalabalık gelmesinin sebebi kendisinin partilere çok katılmamasıydı. Genellikle partilere katılmak yerine evde ses çalışmaları veya spor yapar ertesi güne daha iyi hazırlanmak için elinden geleni yapardı. Fakat bu gün Quinn onu partiye davet etmişti. Üstüne Finn de partiye gitmek istediğini söyleyince onu kıramamış gelmişti. Aslında eğlenceli olabilirdi. Kötü gidebilecek ne olabilirdi ki? Yüksek müzik kulaklarını doldururken Finn'in elini tuttu ve atıştırmalık olarak hazırlanmış masaya doğru ilerledi. Quinn gerçekten bu işi biliyordu. Her çeşit, herkese uyabilecek atıştırmalıklar, içecek olarak ise alkollü alkolsüz her çeşit içecek vardı. Kendine hemen alkolsüz bir içecek ayarladı ve içmeye başladı. İçerken etrafı gözetlemeye başladı. Tanıdık bir yüz görmeye çalışıyordu. En sonunda Kurt'un gördü ve ona el salladı. Kurt ise gülümseyerek karşılık verdi. Finn'e döndü ve konuşmaya başladı.

The New GleeWhere stories live. Discover now