1. Sezon 5. Bölüm: Kavgalar (2)

880 57 13
                                    

The New Glee’nin önceki bölümlerinde;

Glee kulübünün tekrar kurulmasına sevinemeden herkes birbirine girince Will bunun çaresini o haftaki ödevlere yansıtmakta buldu ve herkesi düet yapmak üzere eşleştirdi. Santana, sivri diliyle herkesi birbirine düşürmeyi başardı ve Finn’e karşı herkese duyduğundan fazla gıcığı var gibi.  

Finn, Santana ile olan son tartışmasından beri aşırı derecede kızgındı. Bu asabiyet hem Santana’ya hem de kendisineydi. Bir anda olaylar gelişince, ne diyeceğini bile şaşırmasını kendisine yakıştıramamıştı. Kendisine olan güvenini de sarsmıştı keza. Bunları en kısa sürede üzerinden atıp, oyun kurucu zihniyetini ön plana çıkarmalıydı. Santana’ya olan siniri ise tarif edilemezdi. Yine de verilen sorumluluğu yerine getirmek zorunda olduğundan, Santana ile ders aralarında bir şekilde bir düet hazırlamayı başarmıştı. Santana elbette ki huyundan hiçbir zaman ödün vermiyordu; ama Finn onu alttan alarak veya cevapsız pis bakışlarla halletmişti bir şekilde. Aralarındaki buz kalıpları, yine de yakın zamanda kalkacak gibi değildi.

Koro odasına girdiğinde Santana ile göz göze gelip ona en uzak, bateriye en yakın köşeye oturdu. Bateriye olan ilgisi çok küçük yaşlardan ve babasından geliyordu. Finn, hayali bateriyle bile bir şeyleri kırmayı başaran bir çocuk olmuştu…

Will: “Evet çocuklar, bugünkü dersimizde performans sırası Finn ve Santana’da. Sahne sizin.”

Alkışlar eşliğinde ayağa kalktılar ve yerlerini alırken Finn baterist dostuna kaşını kaldırarak işaret verince müzik çalmaya başladı. Pat Benatar’dan Hit Me with Your Best Shot’ı daha çok rekabet içinde bir meydan okuma olarak seslendirdiler. Bir ara Finn, bateriyi devralırken Santana piyano üzerinde her erkeğin hatta kızların ilgisini çekecek bir koreografi ile adeta striptiz yapmıştı. Şarkının sonuna geldiklerinde ikisi de soluk soluğa ve birbirlerinin yüzlerine bakarken bitirmişlerdi. Seslerinin uyumdan ziyade aralarındaki rekabet havası şarkıya hava katmıştı. Ki performans, sadece duygulardan değil, mimik ve oyunculuktan da bir şeyler taşırdı. Hemen yerlerine geçerlerken Schuester’da tebrik ettikten sonra Santana’nın bir şeyler söylemesine izin vermeden ki performansları gerçekten etkileyiciydi ve bunun o da farkında olmalıydı ki yüzünde memnun bir tebessüm oluşmuşu, tüyoları vermeye ve akabinde ise diğer performansa geçmek için oturduğu yerden ayaklanmıştı…

Mercedes’in korkmadığı tek bir şey varsa o da kesinlikle sahne ışıklarının altında olmaktı. Her ne kadar düet için sahnesini Kurt ile paylaşacak olsa da, yine de bir şeyin parçası olmak onu mutlu etmişti. Glee kulübünde kesinlikle çok yetenekli kişiler vardı ve uzun zamandır yakın arkadaşı olan Kurt da onlardan biriydi. En sonunda odaklandı ve arka fondan ona doğru konuşan Mr. Schuester’a dikkat kesildi.

Will: ‘’ Başlayabilirsiniz çocuklar. ‘’ dedi.

Kurt çok heyecanlı olsa da bu performansı sergilemek için yanıp tutuşuyordu. Mercedes ile ‘’Kesha’dan Blow’’ şarkısını söylemeye karar vermişlerdi. Mercedes ile eşleşmelerine mutlu olmuştu zaten birbirlerini uzun zamandır tanıyorlardı. Şimdi sadece sınıfın önünde kendini ispatlaması gerekiyordu. Quinn'in başlattığı kulübün yeteneksizlerinden olmak istemiyordu. Gerçi olamazdı. Kesinlikle yetenekliydi. Sırtını dikleştirdi ve karşısında ki tüm öğrencilere baktı. Bunu herkese kanıtlayabilirdi ve kanıtlayacaktı.

Ve şarkıyı söylemeye başladılar.

Mercedes : Back door cracked

We don't need a key

We get in for free

No VIP sleaze

Drink that Kool-Aid

The New GleeWhere stories live. Discover now