1. Sezon 6. Bölüm: Hisli Şarkılar

982 50 37
                                    

Will içi içine sığmaz halde kolundaki saate baktı. Daha zilin çalmasına on dakika vardı. Bir öğretmen olarak zilin çalmasını beklemesi onu kötü biri yapar mıydı? Belki. Ama kesinlikle mazereti vardı bu son dersti ve bu dersten sonra Glee kulübü vardı. Geçen hafta ki düet ödevleri ile birçok öğrencisini birbiri ile uyum içinde kalmasını ve birbirleri ile dost olmalarını sağlamıştı. Ve bunun yüzünden kesinlikle kendisi ile gurur duyuyordu. Tahta da yazdığı İspanyolca cümleyi bitirip sınıfa döndü.

Will: ‘’ Lütfen benle tekrar edin.’’ ‘’ Cómo estás?’’

Bütün sınıf : ‘’ Cómo estás ? ‘’

Will: ‘’ Finn toca la quitarra’’

Bütün sınıf : ‘’Finn toca la quitarra’’

Ve zil çalmasıyla Will hızla konuşmaya başladı.

Will:’’Gracias! ‘’ ‘’ Hasta la vista’’ dedi ve öğretmen çantasını alıp Glee kulübüne doğru yol aldı. Çantanın içinde notalarını bulmaya çalışırken ona doğru gelen öğrenci akımını zorlukla aşıp, Glee kulübünün sınıfına girdi.

Sınıfta Rachel, Kurt, Tina , Mercedes’i  görünce onlara selam verdi. Hemen piyanonun başına geçip diğer öğrenciler gelene kadar bir kaç kâğıdı gözden geçiriyormuş gibi yapıp düşünmeye başladı. Bu haftanın ödevi ne olmalıydı? Kesinlikle çocukları harekete geçirecek bir şey olmalıydı. Sonra birden ne ödev vereceği aklına geldi. Kesinlikle bu çocukları harekete geçirecek hatta kendilerini benimsemelerine daha çok yardımcı olacaktı. En sonunda koro odası tamamıyla dolunca elindeki kâğıtları bırakıp, ayağa kalktı ve konuşmaya başladı.

Will: ‘’Evet çocuklar, geçen hafta mükemmel bir performans sergilediniz. Düşmanlıklar dostluğa döndü, seslerinizin ne kadar mükemmel olduğunu gördünüz ama en önemlisi hepinizin bu kulüp için ne kadar önemli kişiler olduğunuzu gördünüz. Bu yüzden sizinle gurur duyuyorum. Bu haftanın ödevine gelince hepinizle gurur duyduğumu söylemiştim hatta şunu da belirtmek isterim ki sizler benim ilham kaynağıma dönüşüyorsunuz.’’

Sınıftan gülüşmeler ve alkışlar kopunca Will gülümsedi.

Will: ‘’ İşte çocuklar sizden bu hafta istediğim bu. Bütün sınıfa ilham kaynaklarınızdan birinin şarkısını söyleyeceksiniz.’’

Sözünü tamamlamasıyla sınıfta birden ses yükselimi oldu herkes birbirine dönüp kimi seçeceğini sordu. Will, arada Beyonce, Britney Spears, Micheal Jackson gibi isimler duydu.

Bu karmaşanın içinde Will doğruldu. Gülümsedi ve alçak sesle,

Will: ‘’ Bu kesinlikle mükemmel olacak. ‘’ dedi.

 

Sam’in şansı, bu okula transfer olduğu ilk günden itibaren yaver gitmeye başlamıştı. Bunun sebebi, hali hazırda belliydi. Anne ve babası iflas ettikten sonra, Sam’i annesinin gay kardeşinin ailesinin yanına yollamışlardı. Bunun sebebi, Sam’in eğitimini tamamlaması ve gençliğini ailevi problemlerden ırak, istediği gibi yaşayabilmesiydi. Başta ne kadar bunu kabul etmese de, ailesine yardım etmenin yolunun eğitimini tamamlamaktan geçtiğini fark etmişti. Bu yüzden, başka çaresi yoktu.

McKinley pek kolay bir lise sayılmazdı; ama geldiği yer sebebiyle bu konuda sıkıntı çektiği söylenemezdi. Sesinin kendi de farkındaydı; ama bunu geldiği yerde gösterme şansı pek bulamamıştı. McKinley’de göstereceğini tahmin etmiyordu; ama Rachel Sam’in duşta şarkı söylerken duyduğunda onu seçmelere katılmak zorunda bırakmıştı. Bunu yaptığı için pişman değildi; şansı da bu açıdan yaver gidiyordu işte.

The New GleeWhere stories live. Discover now