Šta sam naučila za 16 godina?

366 21 48
                                    

Hello društvo.

Danas je moj rođendan ☺️i pisat ćemo o tome šta sam naučila za svojih punih 16 godina.

Naučila sam dosta toga, ali ipak ću napisati samo 16 stvari ☺️.

...

1.)Pravog prijatelja je teško naći-skoro pa nemoguće, kada pronađete tu osobu gledajte da te frustracije ne primjeti ta osoba, možete uništiti odnos zbog neke gluposti.

2.) Nikad,ali nikad ne vjerujte tuđim glasinama- ja sam povjerovala samo jednom i uništila prijateljstvo koje je moglo trajati i dan danas i vjerujte pokajala sam se malih milion puta.

3.) Budite jake i ne dajte da vas slomi neko ko manje vrijedi - ja sam vjerovala da manje vrijedim od ostalih baš zbog toga psihičkog i verbalnog nasilja. I danas ponekad mislim kako manje vrijedim, ali onda shvatim da su zapravo bili ljubomorni samo na moj uspjeh.

4.) Nemojte biti povučeni- Bila sam povučena, ali onda kad vidim da je svijet otišao u potpuno drugom smjeru i da trebam iskoristiti i posljednji sekund života jer idemo realno. Život brzo prođe i zato se trebamo zabaviti, biti hrabri, a ne oklijevati.

5.) Imajte svoj stav i ne padajte na šarm- ja sam imala mogućnosti s dečkima bezbroj i poziva na kavu i upoznavanja, ali nikada nisam otišla iz razloga što ne padam na šarm kad vidim ponašanje njih kao individue. Ne brinite nećete ostati same, ali budite i ponosne.

6.) Uvijek budite za pravdu- bez obzira šta i kako bilo uvijek se trudite za pravdu pa čak i s profesorom se zamjerite ako ste upravu i pravedni.

7.) Ne osuđujte druge ljude- nikada ne znate zašto je neko nešto napravio ili učinio.

8.) Nikada se ne trudite biti prijatelji sa nasilnicima - nikad nećete uspjeti suzbiti njihovu mržnju prema vama bez obzira šta učinili.

9.) Ustrajte u cilju- imate cilj da završite školu, da se osvetite s uspjehom nekome, najbolji način.

10.) Kada pomislite da je sve savršeno-nije- nikada ništa nije onako kako vi želite.

11.) Muški često lažu- naprimjer zovu vas na sok, a već imaju nekog s kim petljaju, a vi ste kao drugarica.

12.) Ne tražite da vas svi ljudi uvijek razumiju- oni to ne mogu ,nisu prošli ono što ste vi nemate ista mišljenja i ne trebate se ljutiti zbog toga.

13.) U školi se trudite za sebe ne za druge-  koliko god vam bilo krivo što mislite da neko voli nekog drugog više, to je istina. No,trudite se za sebe kroz život, a ne za profesorovu ocjenu bitno je da vi imate znanje.

14.) Volite sebe- uvijek, ali uvijek volite sebe molim vas. Ne dozvolite da vam neko s debilnim komentarima uništi život.

15.) Budite iskrene- koliko god neko to ne podržavao budite iskrene i svoje neka istina zaboli koga želi.

16.) Svi ste lijepi- svi smo na neki način lijepi, s aknama ,malim usnama, krivim nosem. Svi ste lijepi i to je nešto što vas sačinjava.


To je to za ovaj nastavak. It's my birthday today.. 💫💋.

Misli jedne gimnazijalkeWhere stories live. Discover now