Kako imati zdravu kosu?

292 20 4
                                    

Ćao ljudi.

Danas ćemo pričati o kosi, dat ću vam par savjeta šta je to pomoglo mojoj kosi, kada sam se prvi put ofarbala i kako možete imati zanimljivu boju kose.

Moje prvo farbanje je bilo u 8. razredu, bilo je drugo polugodište ofarbala sam se čisto zbog tuđih mišljenja. Najveća greška života. Prirodna boja kose mi je sama po sebi bila čudna i svakim danom je postajala sve više narančasta. Bila sam smeđa sa narančastim nijansama i kao što sam rekla, ofarbala sam se.

Naravno da sam se ofarbala u plavo. Iskreno najgore je biti plavuša, prvo morate se redovno farbati, ne smijete biti žute... Jako teško.

Kada želite biti svijetlo plave, ja to radim na način da porast ofarbam normalnom farbom Garnier ili neka druga. Nakon toga na ovaj ostatak kose stavljam ehoton sivi i zaista mi kosa izgleda prelijepo.

Moja kosa je jako duga. Do kraja leđa doslovno, najljepše je da stavljate maslinovo ulje na kosu prije pranja, čak ako možete prespavati bilo bi divno.

Moja boja je plava, ne planiram se maknuti iz nje. Međutim, farbala sam se u nebesko plavu sa krep papirom kasnije sam pronašla Live farbe ja mislim da se tako zovu, imaju razne boje. Bila sam i zelena, roza, crvena, crvenu mi je bilo najteže isprati.

Sada sam plava trenutno i ne planiram se više micati, jer kada se ofarbam u neku tako jarku boju jako je teško maknuti je.

Želim da kažem da se ne trebate micati iz svoje prirodne boje kose, pogotovo zbog tuđih mišljenja.

Stavljajte maslinovo, ricinusovo ulje. Također, ne vežite je u punđu jer je tako kosi najteže. Prelama se i naravno da nije onda niti zdrava niti ravna. Redovno šišajte vrhove i to je to...

Misli jedne gimnazijalkeWhere stories live. Discover now