Κεφάλαιο 23

3.2K 352 4
                                    

Όταν η Ίριδα άνοιξε τα μάτια της, προσπάθησε για λίγα δευτερόλεπτα να καταλάβει που βρισκόταν. Είχε αποκοιμηθεί πάνω στα χέρια της, ακουμπώντας  στο κρεβάτι του Νικ.

Αργά το βράδυ ο πυρετός του είχε ανέβει και πάλι και έτσι δεν κατάφερε να κοιμηθεί παρά λίγες ώρες. Κοίταξε προς το μέρος του και ξαφνιάστηκε όταν τον είδε να την παρατηρεί. Σηκώθηκε αμέσως και άπλωσε το χέρι της στο μέτωπό του: " Πως αισθάνεσαι; Ο πυρετός σου έπεσε."

Εκείνος έπιασε το χέρι της από τον καρπό και την κράτησε: " Εσύ πως είσαι; Δεν ξεκουράστηκες καθόλου χθες."

Αισθανόταν μια παράλογη  ευχαρίστηση από την επαφή με το ζεστό του χέρι. Του χαμογέλασε: " Μην ανησυχείς. Εγώ είμαι καλά  άλλωστε,όπως είπε και η Μάγδα, είμαι μικρή και αντέχω."

Τα λόγια της σα να χτύπησαν κάποιο ευαίσθητο σημείο του, τον έκαναν να ελευθερώσει το χέρι της και να ακουμπήσει και πάλι πίσω στα μαξιλάρια.

Η Ίριδα τον κοίταξε για λίγο σαστισμένη, νιώθοντας την στέρηση του χεριού που πήρε αλλά δεν του είπε τίποτα. Πήγε στο τηλέφωνο και ειδοποίησε να του στείλουν το πρωινό. 

" Είμαι καλά τώρα οπότε πήγαινε να ξεκουραστείς."  Ο Νικ μίλησε αποφεύγοντας να την κοιτάξει.

"Θα μείνω μέχρι να έρθει η Μάγδα. Δεν μπορώ να σε αφήσω μόνο." Στην σκέψη της όμως συμπλήρωσε με θλίψη:' Πότε ξανά θα μου δοθεί η ευκαιρία να σταθώ τόσο κοντά σου;'

Την υπόλοιπη ώρα ο Νικ έδειχνε σα να είχε χτίσει και πάλι τα τείχη γύρω του. Της μιλούσε μόνο όταν ήταν απαραίτητο, χωρίς να της δίνει το περιθώριο να ανοίξει συζήτηση μαζί του.

Αργότερα, όταν πήγε η Μάγδα να τους βρει, η Ίριδα κατάλαβε οτι η σχέση της με τον Νικ θα γινόταν και πάλι τυπική, αφού εκείνος την ώρα που έφυγε δεν γύρισε καν να την κοιτάξει.


Μέχρι την παραμονή της πρωτοχρονιάς η Ίριδα δεν είδε άλλο τον Νικ.  Μάθαινε όμως από την Μάγδα  οτι εκείνος ανάρρωνε. Ο Στηβ εμφανιζόταν στο μπαρ κάθε μέρα και προσπαθούσε να την πλησιάσει αλλά εκείνη τον κρατούσε σε απόσταση, προκαλώντας την οργή του.

Με μεγάλη προσπάθεια η Ίριδα κατάφερε να πείσει τον εαυτό της να μην σκέφτεται τον Νικ και να θυμάται οτι η σχέση τους ήταν αυστηρά επαγγελματική. Αποφάσισε να μην αφήσει το μυαλό και την καρδιά της να παρασυρθούν από ανώφελα συναισθήματα όσο θα δούλευε εκεί.

ΛΕΥΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑWhere stories live. Discover now