Κεφάλαιο 54

3.7K 372 12
                                    

Ανέβασα ένα δεύτερο μικρό κεφάλαιο για σήμερα.

Η Ίριδα έντυσε την Νεφέλη και της έπιασε τα μαλλιά δύο κοτσιδάκια. Καθώς την χτένισε την ρώτησε : " Νεφέλη, σου αρέσει ο Νικ;"

Η μικρή κούνησε το κεφάλι της ενθουσιασμένη και η Ίριδα συνέχισε: " Θα ήθελες να είναι ο Νικ ο μπαμπάς σου;"

Η μικρή φώναξε: " ΝΑΙ!!"

"Ωραία τότε θέλω να σου πω οτι ο Νικ είναι ο μπαμπάς σου και αν θέλεις μπορείς να τον φωνάζεις έτσι. Όταν τα άλλα παιδάκια σε ρωτάνε ποιος ειναι ο μπαμπάς σου μπορείς να λες ο Νικ. Θέλεις;"

Η Νεφέλη χοροπήδησε ενθουσιασμένη. Όταν ντύθηκε και η Ίριδα οι δυο τους βγήκανε στο σαλόνι.

Η Νεφέλη άφησε το χέρι της Ίριδας και έτρεξε στον Νικ. Έπιασε το χέρι του και όλο αθωότητα του είπε : " Βόλτα μπαμπά."

Η Ίριδα είδε το ξάφνιασμά του που γρήγορα μετατράπηκε σε συγκίνηση. Την κοίταξε σα να την ευχαριστούσε και μετά στράφηκε στην Νεφέλη και γονατίζοντας την αγκάλιασε σφιχτά: " Ναι μωρό μου ότι θες." Είπε με σπασμένη φωνή.

Όλη την υπόλοιπη μέρα η Νεφέλη ενθουσιασμένη επαναλάμβανε το μπαμπά σε κάθε τι που ήθελε και κατάφερε να κάνει τον Νικ υποχείριο της. Όλο το ξενοδοχείο είχε πια μάθει οτι ο Νικ είχε μια πολύ χαριτωμένη κόρη ενώ εκείνη απολάμβανε την προσοχή όλων.

Νωρίς το απόγευμα ξεκινούσε το συνέδριο που η Ίριδα έπρεπε να παρακολουθήσει και άφησε την Νεφέλη με τον Νικ αφού και εκείνη δεν έδειχνε να έχει κανένα πρόβλημα μαζί του.

Το συνέδριο τελείωσε αργά  και ακολουθούσε γεύμα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου στο οποίο η Ίριδα έπρεπε να παραβρεθεί. Στο τραπέζι της βρισκόταν και ο ιδιοκτήτης ενός από τα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία της Ιταλίας ο Σαλβατόρε Ντε Λούκα.  Τον Σαλβατόρε τον είχε συναντήσει άλλη μια φορά μαζί με την Μπίλι στην Αθήνα. 

Ήταν ένας εντυπωσιακός μελαχρινός άντρας γύρω στα τριάντα που δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για εκείνη. Η Ίριδα κρατούσε διακριτικά μια απόσταση από τον Σαλβατόρε παρόλο που αρκετές γυναίκες στο δείπνο προσπαθούσαν να τραβήξουν την προσοχή του. Όμως εκείνη ήδη αισθανόταν πολύ μπερδεμένη με την παρουσία του Νικ στην ζωή της  και δεν ήθελε να μπλεχτούν περισσότερο τα πράγματα.

Ο Σαλβατόρε βρήκε την ευκαιρία να καθίσει σε μια άδεια καρέκλα δίπλα της και της μίλησε σε άπταιστα αγγλικά : " Ίριδα, μετά θα πάμε για ένα ποτό στο μπαρ του ξενοδοχείου θα έρθεις; Θα είναι μια καλή ευκαιρία να σου συστήσω πράκτορες που θα σε βοηθήσουν. Αύριο δεν είναι η δική σου παρουσίαση;"

Εκείνη κούνησε το κεφάλι της. Αν γνώριζε και άλλους ανθρώπους του χώρου σίγουρα η δουλειά της θα γινόταν πιο εύκολη και θα θεωρούνταν οτι είχε πετύχει τον στόχο της στο συνέδριο.

Το τηλέφωνό της χτύπησε και ήταν ο Νικ: " Τελείωσες; "

Εκείνη σηκώθηκε και πήγε λίγο πιο πέρα για να μιλήσει ζητώντας συγνώμη. Το βλέμμα του Σαλβατόρε την ακολούθησε.

" Τώρα τελειώνει το δείπνο αλλά θα πρέπει να πάω και στο μπαρ για δημόσιες σχέσεις. Μπορεις να κρατήσεις την Νεφέλη ή να πω στην Μάγδα;"

Για λίγο υπήρξε σιωπή και μετά  φωνή του Νικ ακούστηκε σφιγμένη: " Μην ανησυχείς. Θα κρατήσω εγώ την Νεφέλη."

"Ευχαριστώ." Είπε εκείνη αλλά ο Νικ απάντησε αμέσως :

"Δεν χρειάζεται να με ευχαριστείς. Είναι και δική μου κόρη."

 Αργότερα στο μπαρ η Ίριδα μίλησε ευγενικά με αρκετούς ανθρώπους του χώρου και σε αυτό την βοήθησε ο Σαλβατόρε που γνώριζε τους πάντες.

ΛΕΥΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑWhere stories live. Discover now