Κεφάλαιο 45

3.3K 356 14
                                    

Η Ίριδα άρχισε να ψάχνει τον όροφο με πανικό ενώ η γραμματέας την βοηθούσε κοιτάζοντας κάτω από γραφεία.  Οι δυο τους φώναζαν το όνομα της Νεφέλης προκαλώντας τα περίεργα βλέμματα των συναδέλφων τους.  Κάποιοι πλησίασαν την Ίριδα και την ρώτησαν τι έγινε και μετά άρχισαν να ψάχνουν και εκείνοι.

Η Ίριδα πλησίαζε τα ασανσέρ όταν βρήκε την Νεφέλη. Η εικόνα που είδε όμως της έκοψε την ανάσα. Η Μπίλι κρατούσε  στην αγκαλιά της την μικρή που έκλαιγε και προσπαθούσε να την παρηγορήσει.

Η Νεφέλη μόλις την είδε άπλωσε τα χέρια της προς το μέρος δυναμώνοντας το κλάμα της.  Πήγε βιαστικά δίπλα στην Μπίλι και πήρε από την αγκαλιά της την μικρή: " Μπίλι σε ευχαριστώ πολύ."

Η Μπίλι την κοίταξε με περιέργεια: " Δική σου είναι;" Άπλωσε το χέρι της με χαμόγελο και χάιδεψε το κεφάλι της Νεφέλης.

"Είναι ... είναι η μικρή μου.... αδερφή."

Τα μάτια της άλλης γυναίκας γούρλωσαν : " Σοβαρά μιλάς. Πόσα χρόνια διαφορά έχετε; "

Χωρίς να σκεφτεί πολύ η Ίριδα απάντησε : " Εικοσιδύο."

Η Νεφέλη είχε κουρνιάσει στο στήθος της με τα μάτια μισόκλειστα αλλά όταν ένας ακόμη κεραυνός έπεσε γούρλωσε τα μάτια της έντρομη. Η Ίριδα τύλιξε τα χέρια της γύρω από το σώμα της μικρής για να την κάνει να νιώσει ασφάλεια: " Μη φοβάσαι, μωρό μου. Κανείς δεν μπορεί να σου κάνει κακό." Μετά έβαλε το χέρι της στην τσέπη της και έβγαλε ένα γλυφιτζούρι: " Κοίτα τι έχω εδώ!"  Η μικρή έδειξε να χαλαρώνει και απλώνοντας το χέρι της πήρε το γλυφτζούρι. Η Ίριδα στράφηκε προς την Μπίλι:" Φοβάται πολύ τους κεραυνούς και όταν πήγα στην τουαλέτα προσπάθησε να με βρει."

Η Μπίλι χαμογέλασε με κατανόηση : " Είναι πολύ γλυκό κοριτσάκι και έχει υπέροχα μάτια. Τα μάτια της μου θυμίζουν κάτι...." Έδειξε σκεφτική.

Η Ίριδα ταραγμένη προσπάθησε να σταματήσει την συζήτηση που γινόταν επικίνδυνη.

"Μπίλι, με συγχωρείς αλλά πρέπει να γυρίσω στο γραφείο μου. Όλοι ψάχνουν την Νεφέλη και πρέπει να τους ενημερώσω οτι βρέθηκε."

"Νεφέλη, αν σε ξαναφέρει η αδερφή σου να έρθεις να με βρεις εντάξει;"

Η μικρή κούνησε το κεφάλι της και χαμογέλασε δειλά.

Το βράδυ στο σπίτι, αφού η Νεφέλη κοιμήθηκε, η Ίριδα ήταν ανήσυχη εξιστορώντας στην Δήμητρα τα όσα είχαν συμβεί. Εκείνη μόλις τελείωσε της είπε: " Το σίγουρο είναι οτι δεν πρέπει να την ξαναπάρεις στο γραφείο. Άλλωστε δεν ξέρεις πότε μπορείς να πέσεις πάνω στον Νικ αφού έρχεται στην Μπίλι."

ΛΕΥΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑWhere stories live. Discover now