Κεφάλαιο 40

3.4K 363 23
                                    

Την Κυριακή ήταν η μέρα των γεννεθλίων της Νεφέλης και η Ίριδα της οργάνωσε ένα γεμάτο πρόγραμμα. Αφού έφαγαν πρωινό έφυγαν από το σπίτι.  Πήγαν σε ένα παιδικό θέατρο και αργότερα επέστρεψαν στο σπίτι για φαγητό. Αφού ξεκουράστηκε λίγο η Νεφέλη, βγήκαν και πάλι για να πάνε στο λούνα παρκ . Αυτή την φορά τις ακολούθησε και η Δήμητρα.

Επειδή η μέρα ήταν καλή, πολύς κόσμος είχε κάνει την ίδια σκέψη με εκείνες. Η Νεφέλη δεν αρκέστηκε στο παιδικό κομμάτι. Ήθελε να πάει και να δει τα παιχνίδια για μεγάλους. Έτσι η Ίριδα και η Δήμητρα  την έπιασαν από τα δυο της χέρια και άρχισαν να προχωρούν στον μεγάλο χώρο.

 Η Νεφέλη σταμάτησε για να παρακολουθήσει ένα από τα παιχνίδια  όταν η Ίριδα ανακάλυψε οτι  είχε πέσει η ζακέτα της μικρήςαπό την τσάντα της.

"Δήμητρα, πρόσεχέ την λίγο. Μου έπεσε η ζακέτα κάπου πιο πίσω, θα πάω να την βρω."

"Εντάξει θα σε περιμένουμε εδώ. " Είπε η φίλη της.

Η Ίριδα άρχισε να περπατάει την διαδρομή από την οποία είχαν περάσει πιο πριν. Όταν όμως έφτασε κοντά στην είσοδο πάγωσε. Το βλέμμα της στάθηκε σε μια παρέα πέντε ατόμων, δύο από τα οποία τα γνώριζε πολύ καλά. Μπροστά της στεκόταν ο Νικ και η Μπίλι Νιούτον.  Τα μάτια της άνοιξαν διάπλατα και πήρε μια βαθιά ανάσα.

Όταν τα μάτια του Νικ την εντόπισαν, είδε την έκπληξή του αλλά αμέσως έκανε στροφή και άρχισε να περπατάει βιαστικά. Έπρεπε να βρει την Δήμητρα και να φύγουν αμέσως από εκεί. Η καρδιά της χτυπούσε γρήγορα και τα μάτια της ήταν υγρά, όταν ένα χέρι έπιασε το δικό της αναγκάζοντάς την να σταματήσει: " Ίριδα!"

Εκείνη γύρισε αργά προς το μέρος του Νικ.

Εκείνος την κοίταζε σα να μην πίστευε οτι την έβλεπε: " Δεν το πιστεύω οτι σε βρήκα εδώ." Έκανε ένα βήμα  προς το μέρος της αλλά εκείνη υποχώρησε για να κρατήσει την απόσταση μεταξύ τους.

"Γεια! "

"Ίριδα, έψαξα να σε βρω αλλά από όταν έφυγες χάθηκαν όλα τα ίχνη σου."

"Ναι... άλλαξαν κάποια πράγματα στην ζωή μου αλλά γιατί με έψαξες μετά από  τις προσβολές σου την τελευταία φορά; Δεν νομίζω οτι υπάρχει καμία εκκρεμότητα ανάμεσά μας."

"Ίριδα ..." Τα μάτια του την κοίταξαν ικετευτικά κάνοντας την καρδιά της να μαλακώσει αλλά το τηλέφωνό της που χτύπησε την συνέφερε αμέσως. Ήταν η Δήμητρα που της είπε οτι η μικρή είχε κουραστεί.

ΛΕΥΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑWhere stories live. Discover now