Κεφάλαιο 59

3.6K 385 7
                                    

Η Ίριδα δεν μπορούσε να πάρει τα μάτια της  από το χλωμό πρόσωπο του Νικ ενώ το αθενοφόρο έτρεχε. Το χέρι της κρατούσε σφιχτά  το δικό του ενώ προσευχόταν από μέσα της με όλη της την ψυχή να γίνει καλά.

Δεν ήξερε πόση ώρα είχε περάσει μέχρι να φτάσουν στο νοσοκομείο. Όταν πήραν τον Νικ στο χειρουργείο, εκείνη περπατούσε πέρα δώθε στον διάδρομο με αγωνία. Μετά από λίγη ώρα έφτασαν η Μάγδα με τον Πάνο και την Νεφέλη.

Η μικρή μόλις την είδε έτρεξε στην αγκαλιά της : " Μαμά!!"

Η Ίριδα την σήκωσε στην αγκαλιά της για να την σφίξει πάνω της. Η Μάγδα την πλησίασε : " Ο Νικ πως είναι;"

Το βλέμμα της Ίριδας γέμισε πανικό καθώς τα μάτια της βούρκωναν: " Δεν ξέρω . Δεν μου είπαν τίποτα ακόμη."

Η μεγάλη γυναίκα την αγκαλιάσε: " Μην ανησυχείς όλα θα πάνε καλά." Το ίδιο μουρμούρισε και ο Πάνος δίπλα της.

Η Μάγδα είπε με ήρεμη φωνή : " Μην ανησυχείς για την Νεφέλη. Η αστυνομία έβαλε έναν άντρα να την  φυλάει όπως και εσένα. Τα είχε φροντίσει όλα ο Νικ πριν τραυματιστεί ".

Δάκρυα κύλισαν στα μάτια της Ίριδας που κούνησε το κεφάλι της. Εκείνη την ώρα βρήκε η Νεφέλη να ρωτήσει: " Μπαμπάς;" Της Ίριδας της κόπηκε η ανάσα. Παρότι η Νεφέλη γνώρισε για τόσο λίγο τον Νικ, δέθηκε αμέσως μαζί του.

Της μίλησε με δυσκολία: " Ο μπαμπάς είναι λίγο άρρωστος . Θα τον δεις μόλις γίνει καλά, εντάξει; Σε λίγο θα έρθει η νονά σου μαζί με την μαμά Κάτια για να σου κάνουν παρέα."

Αργότερα η Μάγδα με τον Πάνο και με την συνοδεία του αστυνόμου πήραν την Νεφέλη  και έφυγαν. Έτσι η Ίριδα έμεινε πάλι μόνη της στον διάδρομο.

Όταν βγήκε ο γιατρός έτρεξε κοντά του. Εκείνος την κοίταξε με κατανόηση πριν της πει χαρούμενος πως η ζωή του Νικ δεν κινδύνευε. Τότε ήταν που η Ίριδα κατάλαβε οτι όλη εκείνη την ώρα κρατούσε την ανάσα της. Δάκρυα ανακούφισης άρχισαν να κυλούν από τα μάτια της καθώς ευχαριστούσε τον γιατρό.

Όταν ανέβασαν τον Νικ στο δωμάτιό του εκείνη βρισκόταν ήδη εκεί. Εκεί την βρήκαν δύο αστυνομικοί που πήγαν για να της πάρουν κατάθεση για ότι είχε συμβεί.  Όταν οι δύο άντρες έφυγαν, η Ίριδα κάθισε στην καρέκλα που βρισκόταν δίπλα στο κρεβάτι του Νικ  πριν πιάσει το χέρι του.

Το επόμενο πρωί επισκέφτηκαν τον Νικ, η Μάγδα με τον Πάνο και η Δήμητρα αλλά  το απόγευμα  που εκείνος άρχισε να συνέρχεται η Ίριδα ήταν μόνη της στο δωμάτιο.

ΛΕΥΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑWhere stories live. Discover now