Famfrpál

4.4K 263 13
                                    

Blížil se ten den. Den D, kdy Stephanie chtěla uskutečnit svůj plán ohledně famfrpálu. Na vyučování se vykašlala, věmovala se přípravě zalezlá v pokoji.
Neměla sice jako ostatní hráči Nimbus 350, což byla nejnovější verze, ale měla zálibu pro tu hru a chtěla ji hrát více než kdy jondy snad právě proto, že pro ni jako dívku byla zakázaná.
Toho dne se měl zvolit i nový kapitán družstva, který měl vybrat ty nejlepší uchazeče na post chytače a odrážeče. Měl nahradit Siriuse Blacka, jenž místo kapitána Nebelvírkého Famfrpálového Týmu zastával již několik let.
Steohanie seděla na postely otočená k oknu s pergamenem před sebou a brkem v ruce a výmýšlela vše, co by mohla potřebovat, když byl čas, oblékla se, schovala si pečlivě vlasy pod čepici a snažila se zakrýt své dámské křivky. Když byla hotová, popadla koště a vyletěla oknem ven až na hřiště, které několikrát obkroužila, snad aby se ujistila, že jí čepice nespadne, a poté ladně přistála do řady, jenž se tam již vytvořila.

''Dobře, takže jsem tu všichni,'' začal James Potter, kapitánova pravá ruka, ''asi víte, že dnes se měl zvolit nový kapitán. Každopádně tenhle je tak slavný a žádaný, že na svém místě zůstává, takže přivítejte Siriuse Blacka!'' Stephanie se snažila skrýt své rozrušení. Pod Siriusovým vedením družstvo vyhrávalo už několik let. Sirius vybíral opravdu jen ty nejlepší hráče, kteří nejsou dobří jen ve vzduchu, ale i na zemi.

''Takže, nejdříve řeknu vaše jméno a vy uděláte co nejrychlejších sedm dřepů, osm sedlehů a patnáct kliků, to bude znamení, že jste to vy. Začneme ....''
Po pár jménech uslyšela Steohanie i jméno ''Sebastian Harold Cowell,'' což bylo jméno, které si pro tuhle událost vymyslela.
Začala dělat dřepy, kliky i sedlehy a nic jí nedělalo problém. Když vzlédla na kapitána, přimhouřil oči. Měl pocit, že už je někde viděl ale nemohl si vzpomenout kde.

''Kolej?''

''Nebelvír,'' odpověděla hrdě hlubokým hlasem na jeho otázku.

''Takže, ve famfrpálu je důležitá rychlost, hbitost a svižnost s jakou dokážete řídit své koště, takže do toho...'' trénink ve vzduchu začal. Nejdříve pár koleček po obvodu hřiště, poté i překážky a nakonec byl úkol dát ''gól''.
Stephanie, nebo bych spíš měla napsat Sebastian, to zvládal opravdu excelentně, ikdyž se nevytahoval a spíše se snažil skrýt.  To Siriuse iritovalo a zároveň přitahovalo. Sledoval Sebastiana, s jakou ladností létá vzduchem. Koště, jako by bylo Sébovou součástí. Kouskem jeho těla.

Poté následovala zkouška na zemi. Tam byl Sebastian stejně hbitý a ladný jako ve vzduchu, a když Siriuse s lehkostí porazil ve sprintu, měl Sirius rozhodnuto.

''Předem bych chtěl všem poděkovat a pogratulovat za snahu a úsilý. Novým odrážečem se stává Mateo Cruise,'' řekl Sirius až mučivě pomalu. Stephanie se třásly kolena, kdyby mohla, začne si nervozitou kousat nehty. Nespouštěla z oranžovláska (ano, Siriusovi ta barva zmizela jen trochu, a on je stále vidět na míle daleko) oči. Snažila se mu něco, cokoliv vyčíst z tváře. Ikdyž vlastně ani nedoufala, že by mohla jakýkoliv post v Siriusově týmu dostat.

''A nový chytač je Sebastian Harold Cowell. S oběma bych chtěl ještě mluvit. Ostatním děkuji,že jste přišli...''

"Sáhni jí na zadek!" {Neplecha Ukončena}Where stories live. Discover now