first

330 34 8
                                    

Do obchodu vstoupil muž. Usmíval se tak, že se místnost zdála ještě více ozářená. Svůj - lehce opilý - úsměv jako první věnoval Olivii a druhý šedému koberci. Ano, ten muž se skácel a dopadl nejen na šedý koberec, ale i na hromadu vinylů.

,,Ježiši!" zaklela , ,,Jsi v pohodě?" Olivia byla vyvedená z míry. Chlap, který asi nebyl tak opilí aby si neuvědomil, že ležet v kupě desek není úplně v pořádku, se začal zvedat a omlouvat se. Liv na něj koukala s pozdviženým obočím. Zasáhla až v té chvíli, kdy shodil další vinyly. Byla tu možnost, že kdyby nezasáhla, mohl jí rozbít celý obchůdek a to ona nechtěla. V přítmí ani pořádně neviděla jeho obličej. Musela přemýšlet nad tím, jaký člověk by se začal opíjet už před půl osmou. Dveře byly stále otevřené, takže v obchodu začínala být čím dál větší zima.

Z ulice bylo slyšet hlasité volání dvou mužů, ,,JOSEPHE! Kde k sakru jsi!?" ,,Já ti říkal, že ho nemáme pouštět do toho baru!" ,,Jak mám vědět, že se ten magor nalije už takhle brzo?!" Liv, kvůli otevřeným dveřím, slyšela celý jejich rozhovor. Asi by ho slyšela i kdyby byly zavřené, mluvili hodně hlasitě. Vykoukla tedy ze dveří - údajného Josepha stále podepírala – a zavolala: ,,Hej!" chlapi se otočili tím směrem a sledovali Olivii, která na ně mávala, ,,Asi tu mám vašeho kamaráda."

Joe si začal zpívat Somebody To Love (to byla, mimochodem, jedna z jejích nejoblíbenějších písní od Queenů) a pokyvoval hlavou tam a sem. Muži vstoupili do obchodu a malou chvilku sledovali Joea, který si začal i podupávat.

,,Do háje. Moc se za něj omlouváme."

,,V pohodě, nic se nestalo. Je s ním docela sranda." ušklíbla se Olivia. Když tady kamarádi Joeyho vešli na světlo boží, okamžitě věděla kdo jsou. Nechápala jak si nemohla nevšimnout, že ten opilý chlapík je vlastně Joe Mazzello. Ten, jenž hrál Jurském světě, ten, který hrál v seriálu The Pacific a taky ten, jenž zahrál Johna Deacona ve filmu Bohemian Rhapsody. Ben Hardy, kterého znala také ze stejného filmu, jako Roger Taylor a Gwilym Lee, který ztvárnil Briana Maye. Nezačala však ani ječet, ani hned nežádala o nějaké strašně cool selfie. Jen se na ně koukala, jak zvedají opilého Joea a šklebila se. Sice bylo fajn, že ve svém obchodě, po kterém neštěkne ani pes, má tři bezvadný herce, ale ona byla unavená. Hold, priority jsou priority. Opět si vzala batoh na záda a šla jim pomoct.

,,Nechcete zavolat taxi nebo tak něco?" zeptala se.

,,Samozřejmě, že chceme, krásná ženo." zapěl Joe. Gwil se plácnul do čela a Ben po Josephovi střelil unaveným pohledem.

,,Dobrá, beru to jako ano." řekla a vyštrachala svůj telefon. Objednala nejbližšího taxikáře, který by tu měl být do dvaceti minut. Nedalo jí to a zeptala se na otázku, která jí trápila od té doby, co sem – doslova - vpadnul Joe.

,,Můžu se vás na něco zeptat?" přikývli, ,,Co děláte v téhle zaprášené ulici a v tomhle zaprášeným obchodě? Přece jen je to tu dost daleko od centra. A vy by jste měli někde nejspíš vyzvedávat další ocenění, no že jo?" nemyslela to nějak zle. Oni to pochopili a zasmáli se.

,,Takže, jak předpokládám, se ti nemusíme představovat." Řekl Gwilym. I tak k ní však přišli a potřásli si rukama. Joe se začal zvedat. Taky se chtěl představit té krásné a mladé ženštině. Ta ho však posadila zpátky na židli. Pořád se motal a tak tu byla možnost, že kdyby spadl, mohl by si něco udělat a to ona nechtěla mít na svědomí. Možná by ho jen trochu propleskla za tu krásnou ženu.

,,Víte co, já vlastně radši ani nechci vědět proč tu jste, nebo proč se pan Mazzello tak ztřískal."

,,Pan Mazzello byl šťastný a proto si dal pár skleniček." řekl Joe.

,,To se ti to trochu zvrhlo, nemyslíš?" odpověděla Liv a usmála se. Na Josephově tváři se objevil takový ten opilecký a přemýšlející výraz. ,,Možná," přimhouřil oči a mezi prsty ukázal milimetrovou mezeru, ,,trošinku."

Ben vyhlédl ze dveří a uviděl přijíždějícího taxíka. Otočil se na Gwila, Joea a Olivii, která se s Joeem ještě dohadovala o tom, jak moc se mu zvrhlo jeho pár skleniček.

,,Tak to vypadá, že už budeme muset jít." oznámil jim. Joe udělal tak moc smutný kukuč, že i ty nejroztomilejší psíci mu mohli závidět.

,,Ale já se tak skvěle bavím!"

,,Joey, zlatíčko, tohle si nám říkal i v tom baru. A vidíš kde jsme skončili. Bez urážky." řekl Gwil. Olivia se znovu usmála.

,,V pohodě."

,,Tak zvedej zadek kámo. Ten taxikář tu nebude stát věčně." zavelel Ben a přešel k Joeovi, aby ho podepřel.

,,Pokud vám to nevadí tak pojedu s vámi. Vlastně s vámi pojedu i kdyby vám to vadilo. Vlaková zastávka je odsud docela daleko a poslední autobus mi ujel před dvěma minutami."

,,No mně to tedy vůbec nevadí!" ozval se zase Joseph.

Ben protočil očima. ,,Proboha, nasedej už." Gwil jim otevřel zadní dveře. První šel Ben, za ním Joe a jako poslední Olivia. Gwil si sedl na sedadlo spolujezdce a nadiktoval řidiči místo, kam je má zavést. Olivia nadiktovala zase to její a staré autíčko s třemi herci, jednou prodavačkou a jedním řidičem se rozjelo.





trade with vinyls: joseph mazzelloKde žijí příběhy. Začni objevovat