second

272 33 6
                                    

,,Tak jo vážení. Je tu hrozná nuda. Zahrajeme si nějakou hru!"

Všichni si povzdechli. I řidič. Joe celou dobu něco mlel. Jeli asi deset minut a taxikář už se musel rozmýšlet, jestli nebude lepší toho otravu vysadit na nějaké benzince. Všem proto začalo být divné, že Joe najednou ztichl. Ticho trvalo dvě minuty a pět vteřin (Gwil zapnul stopky a společně s Olivií, která protáhla hlavu k přednímu sedadlu, odpočítávali) načež opět začal mluvit.

,,Jmenuje se Josephova hra proti nudě. Bude to na styl házené a –,"

Ben mu skočil do řeči, ,,Pokud sis nevšimnul, tak sedíme v autě, takže žádnou hru, co se podobá házené, s prominutím, hrát nebudu. A hádám, že nebudu sám." Gwil a taxikář pokývali na souhlas. Olivia se "hlasování" neúčastnila. Josephovo plácání jedné blbosti za druhou jí totiž ukolébalo ke spánku. Joe chtěl svojí dokonale promyšlenou hru nějak obhájit, ale když ucítil hlavu jeho nové kamarádky na svém rameni, ztichnul. Nechtěl jí přeci probudit. Svou hlavu si opřel o tu její a také usnul.

,,Sleduj je." řekl Ben. Gwil se otočil a usmál se. Okamžitě vytáhnul svůj telefon a začal si je fotit.

,,Pro jistotu. Však víš, kdyby si na to Joe nevzpomněl."

,,Myslím, že na tohle jen tak nezapomene."

,,Pánové, jsme tady." Řidič zastavil před domem v jedné z klasických Londýnských čtvrtí. Byl to Gwilův dům. Půl kilometru od něho byl ten bar, v němž se Joe zlil jak doga. Předtím Ben říkal něco o tom, že on ho do baru rozhodně pouštět nechtěl. Samozřejmě, že to nebyla pravda. Chtěli si udělat pánskou jízdu a tak si šli na jednoho, dva panáky. Jenže plán jeden, dva panáky se zvrhl a mezitím, co byli Gwilym a Ben na toaletách, Joseph vypil svou dávku tvrdého alkoholu, dvě další, které byly určené jeho přátelům a jako menší bonus si ještě dal nejalkoholičtějšího panáka, co kdy v baru měli. Z neznámých důvodů pak nasedl na autobus, který stavěl hned u baru a odjel až na úplně poslední zastávku. Church Lane. Tam, kde sídlí obchod s vinyly.

Ben začal Joea budit, ,,Hej! Vstávej ty magore. Jsme doma." Joe se zavrtěl a pomalu otevřel oči. Zdálo se, že spánek mu pomohl trochu vystřízlivět, ale také se mu začala dostavovat kocovina. Celé jeho tělo se chtělo protáhnout a tak mu vyhověl. Promnul si oči a roztáhl ruce, ale opět si něco neuvědomil. Auto bylo tak malé, že když tu muž jako on roztáhne paže a okolo něho sedí další dva lidé, je na devadesát procent jisté, že alespoň jednoho praští. A těch devadesát procent nelhalo. Olivia schytala pořádnou ránu do obličeje. To jí samozřejmě probralo a probralo jí to natolik, že v sedě povyskočila a bouchla se hlavou o vnitřní stranu střechy auta.

,,Jakej idiot! Sakra, doháje, to bolí." okamžitě začala klít. Nadávání bylo vedlejším účinkem bolesti. Bolest pocítil i Joe. Oliviino nadávání mu způsobilo migrénu, o rozsahu celé Evropy. Ben, taxikář a Gwil je jen pozorovali a každý z nich si něco přál. Gwil s Benem chtěli vytáhnout Josepha z toho blbýho auta a jít spát, taxikář chtěl aby už konečně vypadli a Joe s Olivií chtěli utišit hlavobol. Museli se však zklidnit, aby se mohli uskutečnit alespoň ty první dvě. Ona se uklidnila jako první a pomalu začínala vylézat z auta.

,,Myslel jsem, že jedeš ještě dál." pronesl Gwil. Liv se rozhlédla a k jejímu překvapení zjistila, že tuhle čtvrť vlastně zná. Bydlela totiž ne o moc velký kus dál, v takové té chudší ulici.

,,Tady bydlíš ty?"

,,Ano, tady bydlím. A začíná mi docházet, že místo, které si říkala taxikářovi, je dost blízko."

Olivia se usmála, ,,Taky mě to napadlo." podívala se na auto a taxikáře, který si bral od Bena peníze. Zamračila se a hned se k němu vydala.

,,Já to zaplatím Benjamine!"

,,Hele, ber to jako malé poděkování, že si nám pohlídala našeho opilého Joeyho." řekl, ,,A, jen tak mimochodem, nejmenuju se Benjamin. Jen Ben."

Ušklíbla se, ,,Dobře jen Bene." otočila se na Joea, ,,Ty už to raději nepřeháněj s pitím."

,,Beru si to k srdci." odpověděl unavený Joe.

Olivia si s nimi potřásla rukama. ,,Ráda jsem vás poznala. Možná by jste mi mohli rovnou udělat nějakou reklamu na obchod." pronesla s velkou nadsázkou a mrkla na ně. Zasmáli se a rozloučili. Parta tří mužů se rozešla k domu a Olivia na druhou stranu. Ještě slyšela Josepha zavolat: ,,Taky jsem tě rád poznal!"





trade with vinyls: joseph mazzelloOù les histoires vivent. Découvrez maintenant