sixth

223 29 4
                                    

Olivii zavibroval mobil. Zvedla se a přešla k pultu, kde telefon ležel – mezitím ještě vyhodila kelímek od kávy – zapnula ho a koukla na řádek s upozorněním. Měla zmeškaný jeden hovor a snad milion nepřečtených zpráv od těch samých osob: její kamarádky Lane Cooper a kamaráda Petera Younga. Tohle byli její přátelé, se kterými občas zašli někam na kafe (Lane kafe nepila, takže v jejím případě na čaj), do kina a nebo s ní trávili čas v obchodě, ale nebyli to brigádníci. Jen se tu poflakovali a povídali si s ní.

Otevřela Messenger a klikla na jejich společný skupinový chat.

peter: Je tu někdo? Právě jsem našel něco fakt divnýho..

lane: jak moc je to divný??

uživatel peter poslal/a fotku

lane: ben hardy dal fotku na instagram.. to je FAKT divný petere

peter: Tady jde o to, že to je herec a na té fotce je jeho kámoš – taky herec

lane: jsem idiot, když nevím kam tím míříš?

liv?? že nejsem idiot

peter: LANE! Vidíš tu holku o kterou se divně opírá? Mám pocit, že stejný boty a kabát a rifle a všechno má i Liv..

lane: ...

...

OLIVIE????

zmeškaný hovor od lane v 2:12 pm

lane: OLIVIE O'BRIAN KDE JSI, CO JSI DĚLALA VČERA VEČER A PROČ MÁ TA HOLKA STEJNÝ OBLEČENÍ JAK TY??

olivie neignoruj mě

O

L

I

V

I

E

Olivie koukala šokovaně na displej. Rychle si zapnula Instagram, do vyhledávání zadala Benův profil a klikla na poslední fotku, co tam měl. Doopravdy to byla fotka z včerejšího večera. A, dohajzlu, fakt tam byla i ona. Podepírala si rukou hlavu a Joe na ní ležel, jak na nově vypraném polštáři. Zvedla se a rychlým krokem šla k Joeovi.

,,Josephe. Josephe! Podívej se na tohle," řekla a mobil mu strčila před nos. Joe zaostřil obrazovku a prohlédl si fotku. Během další milisekundy mu to došlo.

,,No do háje."

,,Cituji: Děkuji za pohlídání našeho dítka. Jsme ti nadosmrti zavázáni! Kde je Jen Ben. Asi mu jednu natáhnu." řekla a její pohled přeskakoval od Joea zpět k fotce. ,,No, když to vezmu pozitivně, nejde mi tam vidět obličej. Tobě tam ze spánku tečou sliny, takže..."

Joe si promnul oči a vzal mobil do ruky, aby si to prohlédl pořádněji. Sliny tam vidět nebyli – na to byla fotka moc tmavá. Místo toho měl pootevřenou pusu, rozcuchané vlasy a zkrouceně ležel napůl na Liv a napůl na sedačce. Působil dojmem opilého chlapa. Oh, počkat, on byl.

,,Já to pozitivně nevidím. Asi ho budeme muset natáhnout oba dva."

,,To zas moc pozitivně nebude vidět Ben," uchechtla se a Joe s ní. Znovu jí zavibroval mobil. Joe jí ho předal a zeptal se, kdo píše.

,,Kamarádi. Oni mi poslali tu fotku," odvětila a klikla na upozornění.

peter: Vážně to je Olivie? Já jen, že možná s těmi novými brýlemi ještě špatně vidím..

lane: ale já vidím naprosto dobře a jsem si na 99% jistá, že to je liv

olivaa: lane uklidni se.. jo jsem to já


lane: cHci okaMžiTě vySvětLeNí mLaDá DámO!

olivaa: zachvíli napíšu, ok?


lane: olivieeeee


Rychle si vypnula mobil, kde jí čekala další záplava zpráv a zastrčit ho do kapsy. Podívala se na Joea, který taky psal.

,,Píšu Benovi. Prý jsou za pět minut tady," odpověděl jí a to se ani nestihla zeptat.

,,Beru si jeho hlavu. Ty můžeš zbytek." Pousmáli se.

Po patnáct minut - ve kterých si Joe s Olivií povídali o knize Jak je důležité míti Filipa – se konečně zvenku ozvalo zatroubení. Oba dva si vzali z věšáku kabáty a zamířili ven. Ben stál před autem a Gwil z něj akorát vylézal. Olivia k nim přišla a začala mluvit. ,,Takže, Benjamine, položím ti jen jednu otázku, než ti rozkopu hlavu: Kdo to vyfotil?" Ben se zašklebil nad tím, jak ho oslovila, ale nedivil je jí. Kdyby byl v její kůži už by si tu hlavu dávno rozkopal. Ale on si prostě nemohl pomoct...

,,Eh, já," řekl tiše Gwil. Trochu se podobal malému dítěti, které rozbilo matčinu oblíbenou vázu a zahanbeně čeká na trest.

Joe se na ní podíval. Nevěděl co hodlá udělat, jen doufal, že s tou hlavou to myslí obrazně.

,,Na to, že to je vyfocený v takový tmě, je ta fotka docela povedená."

Ben se rozchechtal, Gwil si oddechl a Joe se plácnul do čela. Tak tohle ani jeden z nich nečekal. Nějaký výbuch, poprava hlav, noh, ruk, zablokování instagramového profilu – to očekávali, ale tohle fakt ne. Olivia se však nesmála, jen se koukala na Bena. ,,Takže, chci říct, že Gwil je v suchu. Zato Benjamin..." řekla a začala se k němu přibližovat, Ben se přestal smát a začal couvat. I když to bral všechno jen jako srandu, přece se té ženské trochu bál. ,,Jsem jen Be-"

,,Jen Ben. Já vím Benjamine, já vím. Být tebou by jsem už raději nic neříkala. Možná nám za chvíli nikdy nic nepovíš," couval stále rychleji, až narazil do dveří auta. Zastavila se pár centimetrů před ním a dívala se na něj pohledem, který by v ten moment definoval jako zabijácký. Tímhle stylem na něj koukala ještě nějakou chvíli, než se rozesmála jak cvok, co utekl z blázince.

,,Měl jsi se vidět Bene! Gwile TOHLE jsi měl vyfotit," smála se. Všichni tři ji zaraženě sledovali, ale začali se smát taky. Její smích byl hrozně nakažlivý a Joe se zapřisáhl, že ho bude muset slýchat častěji.

subscribe to joe mazzello is bored yey

trade with vinyls: joseph mazzelloWhere stories live. Discover now