HAYALLERİNİN PEŞİNDE

188 68 22
                                    


Sonunda hayallerini kurdukları üniversiteye ilk adımlarını atmışlardı.Hepsinin bölümleri aynı olmadığı için herkes sınıfını bulma arayışına girdi. Yasmin kendi sınıfına girip etrafı süzmeye başladığı sırada yanına orta boylarda,esmer, siyah gözleriyle karşısındakini etkileyebilen bir çocuk oturdu.Tabi Yasmin'in dikkatini çekmeye o dakikadan itibaren başlamıştı.Ve birdenbire Yasmin_Merhaba ben Yasmin, dedi.

Yarbay kılıklı çocukta kendini beğenmiş,bir tonda merhaba bende Erdem dedi.

İşte zaten ne olduysa o anda oldu! Yasmin bildiğin aşık olmuştu.Aptal aşıklar gibi Erdem'in yüzüne bakıp sırıtıyordu.O arada Rüya sınıfa geç kalacak olacak ki derin bir nefes alıp kapının kolunu tuttu.O  da ne elinin üzerinde bir sıcaklık hissetti. Kafasını kaldırıp baktığında 

İse fazla yakışıklı olmayan fakat gamzeli ve tatlı birinin ona tebessüm etmesiyle elini 

Kapı kolundan çekti,kaşlarını çattı. Şaşkın bir ifadeyle ne oluyor dedi,Rüya.

Gamzeli çocukta olan bir şey yok bende geç kaldım,galiba ama sizin gibi bir güzellikle tanışacağımı bilsem hep geç kalırım dedi.

Rüya çocuğu biraz süzdükten sonra anlamıştı,çocuğun çapkın biri olduğunu

tipinden de belliydi,zaten.

Rüya_ (yüksek bir ses tonuyla) geç kaldım zaten lütfen oyalamayın beni!

Tabi ki gamzeli çocukta araya girerek,ben Melih bu derste aynı sınıftayız galiba,dedi.

Rüya hem ilk günden geç kalmanın stresi hemde bu çapkın gamzeli çocuğun tavırlarından rahatsız olduğu için biraz kızarmıştı.

Melih_ sizin gibi bir güzellik adını bahşedebilir mi? Bana.

Rüya_ sana ne ya ne kadar da meraklı çıktın! Deyip sınıfa girdi.Tabi burası liseye benzemiyordu.Neyse orta sıradan arkalarda bir yere oturdu. Melih'de arkasından gelip yan taraflarından boş bir sıraya oturdu.İlk gün olduğundan ders boş geçmişti. Rüya sınıftaki arkadaşlarının giyim tarzından tutup Jest mimik hareketlerinden kişilik analizi yapmaya çalıştı.Aslında Rüya insanları analiz ederek aşağı yukarı nasıl biri olduğunu anlayabiliyordu.

Tam o arada yine o gamzelere ve Melih denen çocukla göz göze geldi.Gözlerini hemen çekmeye çalıştı.Ve ders saatinin dolması Rüya' yı bir hayli mutlu etmişti.Hemen eşyalarını toplayıp sınıftan çıktı.Ve olamaz yine o çocuk dedi içinden Rüya.

Melih_Lütfen bana adınızı söyleyin yoksa bütün gün peşinizi bırakmam.

Rüya bir an durdu, offf tamam istemeyerek de olsa kabul etmek zorunda kaldı.

Rüya_ Benim adım Rüya! Öğrendin artık beni rahat bırak dedikten sonra Melih tebessüm ederek oradan ayrıldı. Rüya ise ilk günden her şey beni mi bulur diye söyleniyordu.Tam o an da yanına Damla geldi.

Damla_ İlk günün nasıl geçiyor, Rüya Hanım.

Rüya_ İyi ama çocuğun biri biraz canımı sıktı,işte nerede ayarsız biri varsa gelir beni bulur diye sitem ediyordu.

Damla_Boş ver ilk günün tadını çıkar.Olur öyle ayarsızlar

 deyip Üniversitenin kafesinde otururlar.

Rüya_Senin günün nasıldı?

Damla_Çok iyi hatta birkaç arkadaş edindim bile.

Rüya_Senin bu sıcakkanlı oluşun favorim zaten, deyip kahvesini yudumladı.Tam o sırada Defne ve Yasmin birlikte masaya doğru gelmeye başladılar. 

Damla_ Ben size iki kahve alayım nede olsa ilk günümüz birbirimize anlatacağımız şeyler vardır,dedikten sonra kahveleri almaya gitti .Yasmin'in yüzünde güller açıyordu.Kızlar merakla birbirlerine bakarken Damla da geldi,kahvelerini içerken bir yandan da bugün olup biteni birbirlerine anlatmaya başladılar; bazıları üniversite aşklarını,bazıları çapkın prenslerini,bazıları da  sıradan geçen günlerini konuşmaya başladılar.Neyse artık son derse yaklaşıyorlardı.Son derslerine de girdikten sonra nihayet ilk gün bitmişti .Hepsi kapı girişinde toplanıp eve gitmek için bir taksiye atlayıp yola çıktılar.Daha evlerini tam düzene sokamamışlardı,odaları daha belirleyememişlerdi.Damla kulaklığını takıp şarkı dinliyordu.Nihayet eve ulaşmışlardı.Evden içeri girip rahat bir şeyler giydikten sonra saçlarını sıkı bir topuz yapıp işe koyuldular.Damla perdeleri Rüya camları Defne duvarları silip ortalığı toplarken Yasmin elinde telefon instagram da geziyordu.

Yasmin_ Kızlar zor olsa da  buldum Erdemi ,acaba sevgili var mı ?İnşallah yoktur ya,ama çok tatlı değil mi kızlar? 

Defne elindeki temizlik bezini Yasmin'e fırlattı. Sinirli bir şekilde

Defne_ Kalk ta bir işin ucundan tut!

Yasmin_ Tamam ya kalkacağım ,zaten. Yarbay kılıklı yakışıklım benim o. Dedikten  sonra Rüya'yla göz göze geldiler,hemen kalkıp kolilerin bandını açar .

İşte Yasmin de böyle biri alışveriş delisi, instagram manyağı bide yakışıklı erkeklere zaafı var.Birkaç dakika sonra kapı çaldı,akşam için sipariş verdikleri  pizza gelmişti.Tabi yanında olmazsa olmazları  kolada vardı.Hemen hazırlayıp yediler.İlk günün verdiği yorgunlukla odalar belirleyip uyuyalım der Rüya.iki oda olduğundan Yasmin ve Defne bir odada,Rüya ve Damla da bir odaya yerleştiler.Evin işleri tam bitmemişti fakat çok yoruldular o yüzden hemen yatağa geçip uyudular.Sabahın ilk saatlerinde kalkan Rüya ve Damla, Defne ve Yasmin'i kaldırdı.Kahvaltı için bir şeyler atıştırıp evden çıktılar.Şanslarına bir taksi geçiyordu, hemen taksiyi durdurup bindiler,yarım saat sonra üniversiteye vardılar. üniversite kapısından girince Defne, birden durdu,gözlerine inanamadı.Sanki zaman durmuştu o an.Karşısında uzun boylu,toprak gözlü,kaslı,saçları hafif dalgalı çocuğa bakıyordu.O arada Yasmin Defneye seslendi.

Yasmin _ Defne hadi nereye bakıyorsun ? Dedikten sonra Defnenin baktığı yöne baktılar.

O arada çocuk Defneye doğru yaklaşmaya başladı.O çocuk Defnenin Çocukluk aşkı olan Ayazdı.

Nefes alıyorsan HâlâWhere stories live. Discover now