YENİ BİR AŞK DOĞUYOR

50 29 4
                                    

Sabahın ilk saatlerinde Rüya ve Damla kalkıp odalarında hazırlanırken  pencereden  uçak maketi şeklinde bir not geldi.Rüya ve Damla'nın odaları giriş kattaydı.Evlerinin içinde bir ahşap merdiven vardı,o da yukarı odaya çıkıyordu,yani Yasmin ve Defne'nin odasına.Uçak şeklindeki notu Damla aldı.Yüksek sesle okumaya başladı.

GÜNAYDIN UYKUCU, HADİ KALK SENİ BEKLİYORUM,AŞAĞIDA.

notun altında da Melih yazıyordu.Damla notu okurken pis pis sırıtıyordu.

Rüya,çok oldu bu dediyse de Damla'yı ikna edemedi.Bir yandan Damla'ya kızıyordu,güldüğü için.Bir yandan da şaşırmıştı.Kafasını pencereden dışarı çıkardı.Ve tam aşağı da Melih kafasını yukarı kaldırıp gülümsüyordu.Rüya,her ne kadar belli etmek istemese de hoşuna gitmişti.Hemen saçlarını hafiften önden toplayıp,aşağı indi.

Rüya_ Ne yaptığını sanıyorsun,neden odama not gönderip,beni kapılarda bekliyorsun?

Melih_Seni bir yere götüreceğim,çok uzakta değil. Yürüyerek de gidebiliriz.

 Rüya,Bak dinliyor mu hiç!Diyerek sitem etti.Ben sana git diyorum,sen ise gideceğimiz yer yakın diyorsun,dedi.

Melih_Tamam işte bende öyle yapacağım gideceğim.Fakat senle beraber.Rüya birkaç dakika daha uğraştı,fakat nafile.Melih hiçbir şekilde dinlemiyordu.Ve sonunda Rüya pes etti.

Rüya_Peki,gamzeli çapkın geliyorum.Senden kurtuluş yok ne de olsa.

Melih,Rüya'nın kendisine gamzeli çapkın demesinden çok hoşlanıyordu.O yüzden tebessüm etti,Rüya'ya. Ve yürümeye başladılar.Birkaç dakika sonra bir parka geldiler.Melih Rüya'yı bir köşeye çeker,ona orada beklemesini ve birkaç dakika sonra döneceğini söyler.Rüya,ona da peki Melih Bey diyerek hafiften gülümsedi.Melih oradan ayrılınca Rüya'da oflayarak beklemekteydi.Yanına bir kız çocuğu yaklaştı.Elinde küçük bir not,Melih Abi gönderdi diyerek Rüya'ya verdi.Rüya notu açıp okur.Notta şunlar yazılıdır.

Güzelliğin başımı döndürürken sen görebileceğim,en güzel Rüyam oldun.

Rüya okurken çok mutlu oldu.Daha onun şokunu atlatamamışken yerine başka biri geldi.Onun elinde de bir demet menekşe ve Rüya adı yazan rengarenk uçan balonlar.Rüya şaşkın bir ifadeyle elinden aldı.Menekşeleri koklarken Melih gelir.Rüya Melih'in yaptığı jestlerden etkilenmişti.Gözlerinin içi gülüyordu,zaten Melih'e karşı boş değildi. Rüya'nın dudaklarında tek bir kelime döküldü.Teşekkür ederim.Melih derin bir nefes alır ve Rüya'ya açılır. Rüya'nın elini tutup,gözlerine bakar.

 Melih_Sana karşı dürüst olacağım.Senden önce biraz çapkındım.Ama senden sonra ben tekrar doğdum.Senden önce olan tüm şeyler anlamını yitirdi.Seni ilk gördüğüm o an yeniden senle  anlam kazandı her şey.Adın gibi rüyaydın benim için.Ama izin verirsen rüyamı gerçeğe dönüştürmek istiyorum."SENİ SEVİYORUM KADIN"

Rüya olanlar karşısında hem şaşkın,hem de heyecanlıydı.Çünkü o da Melih'ten hoşlanıyordu.Her ne kadar başta diretse de bu sefer aklını dinlemeyecekti.O kalbinin sesini dinledi.Ve Melih'e ondan hoşlandığını ve bir şans vereceğini söyledi.Böylelikle sevgili oldular.

Melih_Hayatın boyunca verdiğin en doğru karar olacak.Seni çok mutlu edeceğim.

Rüya_Bakalım,gamzeli çapkın.Başladı serüvenimiz.

Böylelikle o gün beraber geçirirler.Kızlara haber vermiştir çoktan,bugün okula gelemeyeceğini.Bu arada Erdem ve Yasmin arkadaşlığı kızdırmıştı,Sevim'i.Sevim Erdem'in yanına giderek o kız kim neden hep senin yakınlarında?Diye hesap sorar.

Erdem_Sadece bir  arkadaş dese de bunu Sevim'e anlatamadı.Kavgaları gittikçe büyüdü.Sesler yükseldi,kıskançlık krizi.Ve Sevim Erdem'e tokat attı.Bunu gören Yasmin hemen Erdem'in yanına geldi.

Sevim_Senin ne işin var burada,sen kim oluyorsun da benim sevgilimle arama giriyorsun?

Erdem o tokatın ardından çok sinirlendi.Ve Sevim'in gözlerinin içine bakarak,eski sevgilim demek istedin diyerek Yasmin'in elini tutup oradan uzaklaştı.Hem Sevim hem de Yasmin olayın şokundaydı.Sevim olduğu yerden kıpırdayamadı.Biraz ilerledikten sonra Erdem,Yasmin'in elini bıraktı. Yasmin'e elini tuttuğu için çok üzgün olduğunu bir anda öfkeyle olan bir şey olduğunu söyledi.Sevim'in gereksiz yere kavga çıkarmasına canının çok sıkıldığını ve bir anda patladığını belirtti. Yasmin çok üzgündü.

Yasmin_ Böyle bir şey için beni kullanman çok kötü,yazık sana.

Erdem ne diyeceğini bilemedi bir öfke uğruna kullanmıştı,Yasmin'i.

Yasmin hızlıca arkasına bakmadan gözyaşları içinde oradan uzaklaştı.Çünkü sevdiği adam bir başkası için onu kullanmıştı.Erdem,yaptığının kötü bir şey olduğunu bildiği için bir şey diyemedi.Elini yumruk şeklinde yapıp duvara sertçe vurdu.Tabi eli kanamaya başlamıştı. Sevim'e öfkeli,Yasmin'e mahcuptu.Bir bez parçası bulup,eline sardı.Ve oradan gitti.Karşısından gelen Ayaz,Erdem'i görünce eline  ne olduğunu,neden bu kadar öfkeli olduğunu sordu.

Erdem_Her şey üst üste geldi.Gerçekten ben tam bir odunum.

Ayaz,Erdem'i alıp rahat konuşabilecekleri  bir yere götürdü.Bu arada Ayaz ve Erdem daha önceden bir partide tanışmışlardı,birkaç kez buluşmuşlardı.Aynı üniversitede olduklarını öğrendiklerinde çok iyi arkadaş olmuşlardı.Sakin bir cafe  gelip,konuşmaya başladılar.Erdem her şeyi en başından anlatmaya başlar. Erdem, Ayaz'a çok pişman olduğunu da belirtir.Ayaz konuya hakim olduktan sonra şöyle der:Bence Yasmin senden hoşlanıyor.Sen üzgünken senin yanında senin için uğraşıyor.Kendin demiyor musun,Sevim'le kavga ettiğimde yanıma geldi.Eğer gerçekten seni arkadaş olarak görseydi.Elini tutmana bir şey demezdi.Ne de olsa arkadaşlar zor anlarda birbirlerini kurtarırlar. Ama o senden hoşlanıyor,ve sen sırf Sevim'e kızdığın için onun duygularıyla oynadın.Sana hissettiği duygularla.

Erdem_ Yok ya Yasmin benden hoşlanıyor olamaz.Yani biz sadece arkadaşız.Aramızda başka hiç bir şey olamaz.Sen yanlış anladın bence.Ama içindenden de olabilir mi acaba diye geçirdi.Sonra bir hışımla ne saçmalıyorum ben dedi.Erdem böyle bir şey olacağına ihtimal bile veremiyordu.Konuyu dağıtmak için Ee Ayaz ne yaptın sen Defne'yi dedi.Şansın böylesi hep anlatıyordun Defne'yi , aynı üniversitede çıktı.Konuşabildiniz mi?Ayaz iç çekerek hiç sorma ya,Defne yüzüme bile bakmıyor.Zaten bulmuş birini,beni unuttu mu acaba dediyse bile sonra vazgeçip benim inadıma yapıyor.Gözlerinden anlıyorum,beni sevdiğini.

Erdem_Belki de gerçekten vazgeçmiştir senden artık.Üzgünüm ama böyle bir ihtimalde var,kardeşim.

Ayaz_Hayır olamaz öyle bir şey beni unutmaz,Defne.Hem bir keresinde bana öyle sıkıca sarıldı ki,ve bir gün seni unutacağım uyuz dedi.Ama ben bunu sakın bize yapma dedim.O da sanki gözleriyle cevap vermişti.Seni unutursam kendimi tanıyamam dermiş, gibi gülümsedi.

Erdem_Bence sen körkütük aşıksın.Ama böyle konuşmamaya devam ederseniz,ikinizde mutsuz olabilirsiniz.

Ayaz_Aynen ben Defne'yi geri kazanacağım.O benim Defne'm...

Nefes alıyorsan HâlâHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin