ÇIKMAZ DÜŞÜNCELER

91 61 1
                                    

Rüya Nerissa cafe yaklaşmıştı,düz gidip ikinci sokağa girdi,tam karşısında şık bir cafe vardı.Beyaz siyahın hakim olduğu cafe gerçekten de göz alıcıydı.Rüya içeriye adım attı.Gözlerine inanamadı.Melih çok şık bir kahvaltı hazırlamıştı.Kokulu mumlar,kırmızı güller,rengarenk balonlarla çok güzel görünüyordu.Biraz romantik bir akşam yemeğini çağrıştırıyordu.Fakat kahvaltı için de uygun gibiydi.Rüya çok beğendi,yüzünden de okunuyordu.

Rüya_ Her şey çok güzel görünüyor.Çok uğraşmışsın.

Melih_Evet biraz yoruldum,hepsini kendi ellerimle hazırladım.Ayrıca sonunda buna değecek birinin olması çok güzel.

Rüya'da istemsiz bir gülümseme oluştu.Ama bunu fazla belli etmemeye çalışıyordu.

Rüya_ Burası çok güzelmiş,yeni mi açıldı burası?

Melih_Evet güzeldir,zaten burayı ben işletiyorum. Ben yokken de yerime birileri bakıyor.Yeni açtım sayılır.Üniversiteden sonra zaman buldukça arada bir buraya takılıyorum.

Rüya_ Hım senin adına sevindim.

Melih_Hadi artık kahvaltımızı yapalım,çaylarımız soğumasın.Rüya peki dercesine kafasını sağladı.Beraber sohbet eşliğinde kahvaltılarını yaptılar,yarım saat sonra da okula gitmek için yola çıktılar.O arada kızlarda okula gelmişlerdi.Defne ve Ayaz'ın ortak bir dersi vardı,bu yüzden aynı sınıftaydılar.Defne Ayaz'la aynı sınıfta olduğu için biraz tedirgindi.Çünkü onun yüzünü görmek istemiyordu.Defne arka sıralarda bir yerde oturuyordu.Ayaz'da yan taraflarda bir yere oturmuşlardı.Ayaz,biraz şımarık biraz da uyuz biriydi.Defne kendini bir türlü derse vermedi.Çünkü Ayaz gözlerini dikmiş,öylece bakıyordu.Defne içinden Dev kalasının  varlığı yetmiyormuş gibi birde gözleriyle hapsetti beni diye sitem ediyordu.Artık dayanamayıp,sınıftan bir hışımla çıktı.Arkasından da Ayaz geldi.Ve Defne'in kolundan tutup kendine çekti,Defne ne olduğunu daha tam anlamamışken birden Ayaz'ın gözlerine hapsoldu.O an sadece gözler dile geldi.Dev kalası toprak gözleriyle sardı,Defne'nin zeytin gözlerini.Birkaç dakika böyle geçtikten sonra Defne elleriyle bu koca Dev kalasını itmeye başladı.

Defne_ Bırak kolumu ne yaptığını sanıyorsun sen?

Ayaz_Defne diyebildi,sadece. Sonra Defne nefretle gözlerine bakıp,uzaklaştı oradan.Okuldan çıkan Defne kendini iyi hissedebileceği bir yere gitmek için durdurduğu ilk taksiye binip okuldan uzaklaştı.Sonunda kendini taş ve kayalıklardan oluşan sessiz bir uçurum kenarına gitti.Oturdu hemen bir kayalığın üzerine esen rüzgar saçını hafifçe savurup,yüzüne sanki anılarını vuruyordu.Düşündü yaşadıklarını bu kadar zaman geçmişti,unutmalıydı şimdiye kadar.Neden unutamamıştı o zaman.Ayaz geldi aklına.Dudakları aralandı yavaşça birden of of diye döküldü kelimeler dilinden.Tabi o arada kızlar Defne'yi merak ediyordu.Arıyorlardı,fakat telefona kimse cevap vermiyordu.Daha sonra kızların yanına Damla geldi.Kızlar Damla'ya sordular.

Damla_ Ben biliyorum galiba,geçen gün Defne'yle gittik.Çok beğendi orayı kesin oradadır.Kızlar tamam o zaman diyerek yola çıktılar.Ve varmışlardı,Damla'nın tahmin ettiği gibi oradaydı.Defne uzaklara dalmıştı.Gözleri dolu,yüzünde bir bebek masumiyetiyle düşünüyordu.Rüya birden elini Defne'nin omzuna attı.

Rüya_İyi misin canım?Seni çok merak ettik.

Defne hiçbir şey söyleyemedi.Sadece ayağa kalkıp Rüya'nın boynuna sarıldı. Sonra sözcükler döküldü dilinden ,ben iyi değilim,o gözümün önünde olduğu sürece de iyi olacağımı sanmıyorum.Dedi ,Defne.

Yasmin_Ne oldu kuzum neden böyle konuşuyorsun?

Defne_O  işte Dev kalası,çocukluk aşkım daha doğrusu çocukluk hatam! Ayaz Aslan.

Rüya dayanamayıp ne yaşadığınız,ne yaptı? Bu kadar kalbini kıracak.Hem çok seviyorsun,hem bir o kadar  nefret ediyorsun

Defne_ Hayır ben onu sevmiyorum,sadece nefret ediyorum." NEFRET"dedikten sonra derin bir nefes aldı,kısa bir süre sessiz kaldı.Ardından anlatmaya başladı.Ayaz beni severken ben daha 8 yaşındaydım.Ailelerimizin iş arkadaşlığından gelen bir dostlukları vardı.Annelerimiz özellikle çok iyi anlaşıyordu,fakat Ayaz'ın annesi ve babası boşandıktan sonra annesi şehir dışına taşınmıştı.Bu yüzden aralarındaki iletişim eskisi gibi değildi,hatta şimdi hiç konuşmuyorlardı.Ayaz babasıyla kalmıştı.İşte biz Ayaz'la oyunlar oynar,iyi vakit geçirirdik.2 yıl sonra Ayaz tüm cesaretini toplayıp,bana açılmıştı.Ben önce biraz şaşırmıştım,sonra o anın etkisiyle kabul etmiştim.Fakat birkaç gün sonra bunun yanlış olduğunu düşünerek reddetmiştim.Murat vardı,o aralar ondan hoşlanıyordum.Tabi birkaç olay oldu,sonra aradan zaman geçti.Biz büyüdük.Sonrasında aşık olmuştum zaten, biliyorsunuz sonunu. Her şey yolunda gidiyordu.Ben ona çok alışmıştım.Anlatılmaz bir mutluluk yaşıyordum. Her şey toz pembeydi, bildiğiniz aşık olmuştum. Herkese ondan bahsediyordum. Bahsederken de bir kez daha aşık oluyordum.Sanki bana bir kanat takmışlar,uçuyordum onun uçsuz bucaksız diyarına.Arkama bakmaksızın.Onunla keşfediyordum tekrar hayatı.Onunla her şey daha renkliydi.Her şeyden önce ben onu çok sevdim.Tabi o kötü  gün dışında.

Yasmin_Ne oldu o gün?

Defne_ Sevgililer günüydü.Ben Ayaz'a çok beğendiğim bir saat almıştım.Onu vermek için sabırsızlanıyordum.Ona sürpriz yapıp yanına gittim.Fakat gördüklerim karşısında yerle bir oldum.Ayaz karşımda bir kızla dudak dudağaydı. Ben gözyaşlarıma hakim olamadım.Ayaz beni fark edince uzaklaştım,hemen oradan.Sonra Ayaz beni aradı, açmadım telefonlarını.Eve kadar geldi,fakat hiçbir şekilde karşısına çıkmadım,dinlemedim onu. Neyse ki bizde şehir dışına taşındık.Zaten devamını biliyorsunuz,sizlerle tanıştım.hatta bir şarkımız bile vardı,Kolpa'dan gurur benim neyime.Onu o kadar sevmiştim ki,o bile belki habersizdi bu sevginin büyüklüğünden.

Yasmin_ Pislik...

Damla_ Defne  bana bile bu kadar ayrıntılı anlatmadın.

Defne_O günden sonra konuşmak istemedim,onun adını anmak,kalbimdeki acıyı kanatmaktan başka bir şeye yaramazdı.Fakat şimdi aynı okuldayız,ve ben nasıl dayanacağım konusunda hiçbir şey bilmiyorum.

Yasmin_Merak etme sen canım,biz hep senin yanında olacağız.

Defne_İyi ki varsınız sizi çok seviyorum.

Kızlarda hep bir ağızdan bizde seni diyerek  sarıldılar.Kızlar beraber evin yolunu tuttular.Bir kaç dakika sonra eve ulaşmışlardı.Damla sıcak bir şeyler hazırlayıp kızlarla birlikte oturup içtiler.Çayları da bittiğine göre artık uyku vakti gelmişti.Kızlar odalarına çekilip uykuya daldılar.

Nefes alıyorsan HâlâWhere stories live. Discover now