ZAMANSIZ TEKLİF

99 54 2
                                    

Sabahın ilk saatlerinde Rüya,erken kalkıp,mutfağa doğru gitti.Önce buzdolabından kahvaltılıkları alıp,masayı hazırladı.O arada Damla'da kalkmıştı.Gidip Defne ve Yasmin'ide kaldırdı.Beraber güzel bir kahvaltı yaptıktan sonra hazırlanıp,üniversitenin yolunu tuttular.Üniversiteye geldiklerinde Defne dışında herkes ayrılıp derse gitti.Çünkü Defne'nin ilk saat dersi yoktu.Defne bir çay alıp oturdu.Tam o arada yanına biri yaklaştı.Kafasını kaldırıp baktığında ise karşısında orta boylarda,esmer.siyah gözlü,sert mizaçlı birinin masasına oturduğunu gördü.Defne önce şaşırdı.Yakından bakınca onu birine benzetti,ama tam çıkaramadı.Daha sonra aklına biri geldi,ve o olamaz diye geçirdi içinden,Defne.Sonra çocuk merhaba,Defne dedi.

Defne_  Murat sen misin?Gözlerine inanamadı.

Murat_Evet Defne benim.

Defne_ Peki ama nasıl olur,hem sen nasıl tanıdın beni?

Murat_ Geçen seneden beri seni takip ediyorum.Ben senin bu üniversiteyi kazandığını duyduğumda kendi kaydımı da buraya aldım.

Defne_Beni mi takip ediyordun?Peki ama neden?

Murat_Seni çok aradım,ama bir türlü bulamadım.Ama hiçbir zaman vazgeçmedim seni aramaktan,ve geçen sene sizin yaşadığınız şehirde üniversite 1. sınıfı okuyordum.Tesadüf eseri  seni gördüm.O an yanına gelmek istedim,fakat yapamadım.Sonra da seni izledim, o günden sonra ve senin İzmir'de üniversite kazandığını duyunca bende naklimi buraya aldım.Ve tüm cesaretimi toplayıp karşına çıktım.Şimdi de üniversite 2. sınıfı okuyorum.

Defne çok şaşırdı.Her ne kadar bir zamanlar onu sevse de yaptığı şeyi doğru bulmuyordu,ve aklında soru işaretleri vardı.

Defne_ Peki şimdi niye karşıma çıktın.Hem de üniversiteni sırf benim için değiştirmişsin.

Murat_Defne biliyorum,aradan çok zaman geçti.Ama geçen zaman sana olan sevgimi hiç değiştirmedi.Defne eğer bana bir şans verirsen sana geçen tüm zamanı unutturacağım.

Evet Defne bu olayın karşında çok şaşırmıştı.Bir zamanlar Ayaz'ın teklifini sırf Murat'tan hoşlandığı için reddetmişti.Ama aradan çok zaman geçmişti.Ve Defne artık Murat'a karşı hiç bir şey hissetmiyordu.En önemlisi Ayaz'ı seviyordu,tüm yaptıklarına rağmen.

Defne_Murat seni gördüğüme hem çok şaşırdım,hem de sevindim.Ama kendimi bir ilişkiye hazır hissetmiyorum.Ayrıca sana olan hislerim çocukça bir şeydi.Biz artık büyüdük.

Murat_ Anlıyorum seni, bu kadar yıl sonra karşına çıktım.Belli ki bu zaman diliminde biri seni çok kırmış.Ama sana söz veriyorum,geçmişte ne yaşadıysan her şeyi unutturacağım.Hemen karar verme biraz düşün.

Defne'in kararı aslında belliydi,fakat Murat'ı kırmak istemiyordu o yüzden peki düşüneceğim dedi.Daha sonra saatine baktı.Ve dersi başlamak üzereydi,o yüzden Murat'ta söyleyerek oradan ayrılıp derse gitti.Dersi dinlemeye çalıştı,fakat kendini bir türlü derse veremiyordu.O yüzden sınıftan çıkıp kızların yanına gitti.Kızlardan sadece Rüya vardı.yanına gidip ona biraz dolaşacağını söyledi.
Rüya_ Tamam kuzum

Rüya'nın Melih konusunda kafası biraz karışıktı, bu yüzden Defne'nin üzerine de gitmek istemiyordu,biliyordu ki bu aşk denen şey çok garip bir histi.Çünkü Rüya'da Melih'e karşı bir şeyler hissediyordu.

Defne_ Hadi evde görüşürüz,sen kızlara haber verirsin.

Rüya_ Tamam canım fazla gecikme.

Defne okuldan çıkıp yürümeye başladı.Kafası çok karışıktı.Bir yanda Ayaz bir Yanda ise Murat ne yapacağı konusunda hiçbir fikri yoktu.Birden karşıdan gelen Ayaz'a kaydı gözleri ve yanındaki sarışın kıza.Bir şeyler söylüyordu kız Ayaz'da gülümsüyordu.Sonra birden Ayaz Defne'yi gördü.Ama Defne yüzünü başka yere çevirip hızlıca yanından geçti.Ayaz seslendi, fakat Defne hiç oralı olmadı.Defne yanındaki kızın kim olduğunu merak etti,Arkadaş gibiydiler zaten ama yinede bir şey içini kemiriyordu.Oradan baya uzaklaştı,Ve Ayaz'a çok sinirlendi.Çünkü geçmişte onu aldattığı için ona hiç güvenmiyordu.Bu sorularla kendini gazlayıp Murat'ta mesaj attı.Murat Defne'ye telefon numarasını vermişti.Defne Murat'a bir adres gönderip oraya gelmesini istedi.Ve buluşacakları yere doğru yol almaya başladı.O arada Murat mesajı okumuştu,ve Defne'nin attığı konuma gitti.Yarım saat sonra buluştular.Murat heyecanlanmıştı,belki Defne kararını vermiş ve söylemek için çağırmıştı diye düşünüyordu.

Defne_ Evet Murat kararımı verdim.Fakat tahmin ettiğin gibi senden sonra geçmişte bana yara açan biri var Ayaz adında biri ve o da şimdi bizim okulumuzda biliyorum benim için zor olacak. 

Murat_Sen hiç merak etme geçmişte açılan tüm yaralarını saracağım onu hatırlamayacaksın bile,tabi bana bir şans verirsen?

Defne_ Derin bir nefes aldı,ve  peki o şansı veriyorum sana 

Murat çok mutlu olmuştu.Kalkıp Defne'ye sarıldı.Defne hafiften  tebessüm etti,fakat doğru mu yaptı yanlış mı bir türlü karar veremedi.Bir şeyler içtikten sonra oradan ayrıldılar.Murat Defne'yi eve bırak gitti.Kızlar pencereden Defne'yi gördükleri için kapıya koştular.

Yasmin _ Defne hanım sen bizden daha hızlı çıktın,kimdi o arabasından indiğin çocuk?

Rüya_ Dur bir kız nefes alsın Yasmin hemen sorguya çektin diye gülümsedi.

Kızlar içeriye girdikten sonra Defne olayı en baştan anlatmaya başladı.O gece işte Murat'ın gelmediği gün Ayaz'la olanları biliyorsunuz zaten.İşte o karşıma çıktı bir şans istedi benden bende verdim dedi Defne. 

Damla_  Defne neymiş be tüm geçmişin üniversitede  birer birer karşına çıktı.

Kızlardan hep bir ağızdan aynen dediler.

Yasmin_ Boş ver sen Ayaz'ı Murat'la devam et yoluna belki çok mutlu olursunuz.

Defne_ Neyse kızlar ben uyuyorum, çok yorucu bir gün oldu benim için.

Rüya_ Tamam haydi kızlar bizde uyuyalım saat geç oldu, zaten diyerek herkes odasına çekildi.Böyle böyle bir  hafta geçti.Her şey aynı rutinde devam ediyordu.Defne Ayaz'la aynı okulun içerisinde onunla yan yana gelmemek için köşe bucak kaçıyordu.Ayaz ise okula birkaç gün geliyordu.Geldiği günlerde de Defne zaten bir fırsatı bulup kaçıyordu, Ayaz'dan.İşte Ayaz Defne'nin başka biriyle çıktığını öğrendi.Defne gizli tutmaya çalışmıştı.Bu bir hafta içerisinde fakat Ayaz'ın kulağına gitmesine engel olamadı.Defne üniversitenin  bahçesindeyken birden Ayaz geldi,ve sen ne yaptığını sanıyorsun dedi Defne'ye.Murat kim diye bağırıp çağırdı.Murat geldi o an neler oluyor burada dedi.Defne iyi misin seni rahatsız mı ediyor bu adam dedikten sonra Ayaz sen kimsin lan dedi.

Murat_Ben Defne'nin sevgilisiyim.

Ayaz_ Demek bu adam.

Defne_ sana ne ya sen gidip sevgilinle ilgilense ne!

Ayaz_ O benim sevgilim değil.Sadece arkadaşım.Ama görüyorum ki sen hiç zaman kaybetmeden bulmuşsun birini.

Defne_ Murat'ın elini tutup evet buldum.Senden sonra hiç kimseye kalbimi açamayacağımı mı sandın?

Ayaz Defne ve Murat'ı el ele  görünce kan beynine sıçradı.Ve Murat'a yumruk attı.Defne çok korktu,ve eli ayağına dolaştı.

Nefes alıyorsan HâlâWhere stories live. Discover now