AŞKIN TONLARI

106 61 3
                                    


Rüya_ Vay be ne Ayazmış.

Defne_ Bu hikayenin iyi tarafı bide kötü tarafı var,ama ders başlamak üzere sonra konuşuruz.

Yasmin_ Off ya en heyecanlı yeriydi,ben bir şeyler hatırlıyorum ama tam net değil.Neyse akşam devam edersin anlatmaya.

Rüya_ Aynen 

Defne lise ikinci sınıfa geçeceği sıralarda evlerini taşımışlardı.Yeni okulunda Yasmin ve Rüya'yla tanışmış,ve çok iyi dost olmuşlardı. Ayaz'ın da bir ara adı geçmişti.Defne de detaya inmeden Ayaz'ı anlatmıştı biraz.Neyse kızlar derse girmişlerdi.Rüya'da sınıfa girer fakat hocaları daha gelmemiştir.Bu yüzden kitaplarını masasına koyup lavaboya gidip,makyajını tazeler.İşini bitirdikten sonra sınıfa girer ve sırasına oturur,görünürde hoca olmadığına göre daha gelmemiş diyerek kitabını açıp okumayı tercih eder.Kitabının ilk sayfasını açar ve kitabının arasındaki not dikkatini çeker.Şu satırlar yazılıdır notta."Dün tatsız bir tanışma oldu.Ama niyetim sadece seni tanımaktı,kendimi anlatmak için bana bir şans verir misin?"Rüya'nın yüzünde hafif bir tebessüm oluşsa da ciddiyetini korudu.Ve notu tam çöpe atacaktı ki kararını değiştirdi.Notu kitabının arasına iliştirdi.Bunu neden yaptığını bilmiyordu,fakat notu atmakta istemiyordu.Tam sınıftan çıkarken birden Melih'le karşılaştı.Melih söze atıldı.

Melih_Okudun mu notu? Umarım bir şans daha verirsin tanışmak için.

Rüya tam hayır demeye hazırlanıyordu ki birden tamam diye bir kelime çıktı.Rüya daha ne dediğini anlamaya çalışacaktı ki...

Melih_ Çok teşekkürler pişman olmayacaksın diyerek oradan uzaklaştı.

Rüya kendi kendine aman Allah'ım ne yaptım ben, ne oluyor bana diyerek söyleniyordu.O arada Yasmin Erdem'i bahçede görüp konuşmak istedi.Yanına gitmek için hazırlanırken birden kumral,uzun boylu,kısa saçlı bir kızın Erdem'e sarıldığını gördü. Yasmin gözlerine inanamadı,yıkıldı o an.Çünkü Yasmin ilk görüşte aşka inanıyordu,onun da ilk aşkı Erdem olmuştu.Tamam Yasmin'in sevgilisi çok olmuştu,ama kalbi hiç bu kadar hızlı çarpmamıştı.Kendini toparlamaya çalıştı.Çünkü Yasmin kendine güvenen hep ayaklarının üstünde duran ve hiçbir erkek için düşmeyi göze almayan bir kızdı.Ama bu sefer çok başkaydı,Erdem'i bırakmaya niyeti yoktu.Kafasını toparlamak için hemen okuldan çıkıp, alışverişe gitti.Biraz kafasını dağıttı.Fakat Erdem bir türlü aklından çıkmıyordu.Alışverişten sonra eve geçti.Kızlar Yasmin'e nerede kaldığını sordular. Yasmin alışverişe gitmeden önce Damla'ya mesaj atmıştı.

Defne_ Ne oldu kuzum? Normalde sen o saatte alışverişe gitmezsin.

Yasmin_Hiç sormayın ya diyerek ağlamaya başlar.Kızlar olayın şokundan çıkamadılar.

Rüya_ Canım ne oldu niye ağlıyorsun?

Yasmin_Erdem'in sevgili varmış,başkasıyla sarılırken gördüm onu,gözlerinin içi gülüyordu.Oysa benim kalbime sanki bir hançer saplanmıştı.

Damla_ Yasmin kusura bakma ama daha iki günlük birine nasıl aşık oluyorsun?Bence senin ki sadece bir heves unutursun yakında gözyaşlarına değmez.

Yasmin_ Hayır o benim için heves değil!O benim yarbay kılıklı ilk ve son aşkım.

Rüya_ Tamam Yasmin üzülme,toparlan hadi.Damla sende fazla gitme üstüne üzgün kız,hadi kalkın yatağa saat geç oldu.Kızlar yatmaya hazırlanırken Rüya'ya mesaj geldi."yarın güzel bir kahvaltıya ne dersin hem yakından tanışmış oluruz,hemde ilk gün ki tatsızlığı unuturuz".

Rüya_Bu ne alaka ya telefon numaramı vermedim ki nereden biliyor hem ne kahvaltısı ya? diye sitem ederken Damla birden söze atıldı.

Damla_Şey bir çocuk geldi,anlattı olanları Melih olduğunu öğrenince de zaten tanışmak için şans vermişsin.Telefon numaranı istedi benden tamam diyerek numaranı verdim. 

Rüya_ Of Damla ya niye verdin öyle değil o mesele yani öyle off her neyse boş ver

Damla_ Sende bir şey anlatmıyorsun ki benim suçum ne diye bıyık altından güldü.Neyse ben uyuyorum ışığı kapatıp yatağına uzandı.

Rüya'da Melih'e tamam demek zorunda kaldı,çünkü biliyor ki yok dese kapıya gelecekti.Gözleri kapanmaya başlamıştı bile yatağa girip uykuya teslim oldu.Sabahın ilk saatlerinde uyanan Rüya,saçlarını sıkı bir topuz yapıp,hafif açık renklerde bir makyaj yaparak siyah deri eteğinin üstüne beyaz bir gömlek giyip hazırlanmıştı.Kızları kaldırmaya giderken Melih'ten mesaj gelmişti.Kahvaltı için seçtiği mekanın konumunu atmıştı .Nerissa cafe adında bir yerdi.Rüya kızları uyandırdı.

Rüya_Hadi ben çıktım kızlar.

Defne_ Nereye?

Rüya_ Şu bir ara anlamıştım ya Melih diye bir vardı.İşte peşimi bir türlü bırakmadı bende kahvaltı davetini mecburen kabul etmek zorunda kaldım.

Damla_ Ne şu gamzeli çapkın çocuktan hoşlanmamıştın ,hatta ayar oluyordun.Hangi ara kahvaltıya gidecek kadar samimi oldunuz?

Rüya ne diyeceğini şaşırdı.Çevirmeye çalıştı fakat pek başarılı olduğu söylenemezdi.

Damla_ Neyse tamam hadi sen çık yoksa geç kalacaksın diye sırıttı. Rüya'nın kaşları çatıldı.

Rüya_Boş boş konuşmayın ben gidiyorum okulda görüşürüz,diyerek evden çıktı.

Nefes alıyorsan HâlâWhere stories live. Discover now