Ο δρόμος προς την Μαύρη θάλασσα

548 49 4
                                    

Τελικά η απόσταση από την Κωνσταντινούπολη προς την Τραπεζούντα ήταν μεγάλη.
Ο Κεμάλ έκανε συχνές στάσεις για να μην κουράσει την Αγγελική,η οποία κάθε φορά που τον έβλεπε να σταματάει τον κοιτούσε ελαφρώς πειραγμένη από την τόσο προστατευτική συμπεριφορά του.
Δεν ήταν μικρό παιδί,ούτε είχε κάποιο πρόβλημα υγείας για να την αντιπετωπίζει έτσι.
Είχε μάθει να ιππεύει από μικρή,οπότε αυτό δεν ήταν κάτι δύσκολο γι'αυτήν,αφού πίσω στην πατρίδα της,το έκανε κάθε μέρα.
Ούτε ήταν εύθραυστη σαν γυαλί για να φοβάται μην του σπάσει.

Η ώρα είχε περάσει πια και σε δύο ώρες το πολύ θα νύχτωνε.
Ο Κεμάλ κοίταξε γύρω του ανύσηχος.
Είχε υπολογίσει πρίν βραδιάσει να είχαν φτάσει στο πανδοχείο του Βεντάτ για να περάσουν την νύχτα και να συνέχιζαν το πρωί.
Όμως οι συχνές στάσεις ξεκούρασης τους είχαν καθυστερήσει.
Δεν επιθυμούσε να βρίσκονταν έξω την νύχτα γιατί ήταν επικίνδυνα.
Η περιοχή που διέσχιζαν ήταν λημέρι ληστών που επιτίθονταν στις διερχόμενες άμαξες και τους περαστικούς που έκαναν το λάθος να περνάνε βράδυ από εκεί.
Σταμάτησε τ'άλογο του και γύρισε προς την Αγγελική.

"Μελέκ,πρέπει να πάμε πιο γρήγορα και να μην σταματήσουμε πουθενά από 'δω και πέρα,μέχρι να φτάσουμε στο πανδοχείο του Βεντάτ.Με γρήγορο καλπασμό είναι περίπου μιάμιση ώρα απόσταση" της είπε με την φωνή του να φανερώνει ανησυχία.

Η κοπέλα τον κοίταξε με ανακούφιση.
Ένα πλατύ χαμόγελο είχε χαραχτεί στο πρόσωπο της.

"Επιτέλους,είχα βαρεθεί τόσες ώρες.Έτσι όπως το πήγαινες δεν θα φτάναμε ποτέ στο σπίτι της θείας σου..."του είπε και και κτύπησε ελαφρά τα γκέμια του αλόγου της για να αυξήσει ταχύτητα,ενώ την ώρα που προσπερνούσε τον Κεμάλ γύρισε και τον κοίταξε πονηρά λέγοντας του "...για να δούμε τώρα ποιός είναι πιο γρήγορος."

Εκείνος σήκωσε τα φρύδια του σ'ένδειξη αγανάκτησης,όμως πρίν προλάβει να της απαντήσει την είδε ν'απομακρύνεται γρήγορα από κοντά του.
Ακολούθησε το παράδειγμα της,ώσπου οι δύο τους βρέθηκαν να καλπάζουν προσπαθώντας να προσπεράσει ο ένας τον άλλο.
Ο Κεμάλ σαφώς και ήταν πιο έμπειρος αναβάτης και πιο γρήγορος από εκείνη,αν και όφειλε να παραδεχτεί πως η Αγγελική αν και γυναίκα έβαζε κάτω πολλούς άντρες που εκείνος γνώριζε.
Όμως δεν ξεμάκραινε από κοντά της,την άφηνε να τον περάσει για να μπορεί να την έχει μπροστά του και να την προσέχει και ύστερα εναρμόνιζε τον βηματισμό του αλόγου του με το δικό της για να είναι δίπλα δίπλα.
Ώσπου εκείνη επιτάχυνε για να τον προσπεράσει και πάλι απ'την αρχή.

Το μονοπάτι του έρωτα  #TBA2019Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα