"Χαζή, χαζή, χαζή"

461 38 9
                                    

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.



Καλή ανάγνωση 🖤

"Άρτεμις;" άκουσε την μικρή της αδελφή από το τηλέφωνο.

"Έλα μωρό μου, τι έγινε;"

"Πεινάω, που είσαι;"

"Έρχομαι Αγνή μου, η μαμά που είναι;" είπε καθώς περίμενε στην στάση του λεωφορείου, έξω από την σχολή της.
Είχε την μεγάλη ατυχία να πηγαίνει στη σχολή της απογευματινές ώρες διότι το πρωί δούλευε. Αυτό όμως έκανε τον γυρισμό της για το σπίτι ένα μεγάλο βάρος.

"Πήγε στη δουλειά. Την άκουσα να το λέει στο τηλέφωνο. Πεινάω Αρτ, και μπαμπάς δεν είναι εδώ." την άκουσε να λέει και αμέσως έβρισε την τύχη της. Όχι μόνο αυτός ο άνθρωπος αφήνει μικρό παιδί νηστικό, την αφήνει και ολομόναχη!

"Εντάξει αγάπη μου, θα σου πάρω γύρο! Σε λίγο θα είμαι σπίτι. Σε φιλώ!" είπε και έκλεισε το τηλέφωνο θυμωμένη. Δεν μπορούσε να συλλάβει ο νους της για το πόσο αδιαφορία μπορεί να έχεις ένας άνθρωπος μέσα του. Κοίταξε τσαντησμένη τον πίνακα του λεωφορείου και είδε πως το επόμενο ερχόταν σε είκοσι πέντε λεπτά. Έβρισε ξανά την τύχη της. Να πάω με τα πόδια; Σκέφτηκε. Δεν είχε νόημα, θα έφτανε μετά από μια ώρα και στο σπίτι της. Άνοιξε την τσάντα της και πήρε το πορτοφόλι στα χέρια της, όμως τα χρήματα που είχε δεν έφταναν για ταξί. Τύλιξε τα χέρια γύρο της και περίμενα καρτερικά το λεωφορείο.

Η ώρα είχε ήδη δέκα, τα φώτα στη γειτονιά της ήταν μισάνοιχτα, και δεν ακούγονταν απόλυτος τίποτα. Περπατούσε γρήγορα με την σακούλα από το σουβλατζίδικο της γειτονιάς στα χέρια. Η αδελφή της θα τρελενόταν για το σουβλάκι, έτσι έτρεξε λίγο πιο γρήγορα.

Στάθηκε μπροστά από την πόρτα της πολυκατοικίας και βγάζοντας τα κλειδιά από την τσάντα της θυμήθηκε εκείνον. “θα σε δω απόψε„ είχε πει και γύρισε το κεφάλι της ενστικτωδώς πίσω της.

Τι Είναι Αγάπη; Where stories live. Discover now