Tizenegyedik Fejezet

1.6K 133 8
                                    

Mire a Lord Cambury bejelentette a nősülési szándékát addigra már azok akik esetleg szerettek volna lecsapni rá nagyon is elkéstek. Ugyanis a herceg pontosan tudja kit kíván elvenni. 

~ Lady Loretta
London ~








- Íme a lista. - adta a fia kezébe a papírost az özvegy hercegné majd nézte ahogy a fia szeme végig fut a listán. 

- Milyen lista ez anyám? - nézett értetlenkedve Brandon az édesanyjára 

- Azon hölgyek nevei akik számításba jöhetnek mint leendő hercegnék. Hiszen már nősülési korba léptél. - mondta az özvegy hercegné a fiának teljes bizonyossággal mert tudta, hogy a listán szereplő hölgyek igencsak szemrevalóak és ha nem is mind de a többsége el fogja nyerni a fiának is a figyelmét amin titkon örvendett a szíve mert már szerette volna másik nővel is megosztani a kastélyt akivel kellemesen elbeszélgethetne és nem érezné magát ennyire egyedül. 

- Úgy látom valóban sok figyelmet fordítottál ennek az elkészítésére. - Brandon látta, hogy az édesanyja sok munkát fektetett eme feladatra mert valóban vágyott arra, hogy a fia nősülésre adja a fejét. 

- Sokat. És mindegyik listán szereplő hölgy illene hozzád. Korban is és pénzügyileg is. Mert olyanokat kerestem akiket már legalább látásból ismersz és szép kis hozományuk van. - Lady Helen pontosan tudta, hogy csakis olyan nevek szerepelnek a listán akik minden követelésnek eleget tudnak tenni.

- Elnézésedet kérem édesanyám de úgy látom valakit lefelejtettél róla. - nyugodt hangon közölte a herceg az észrevételét nehogy megsértse a hercegnét. 

- Valóban? Kit? - a hercegné nem tudta leplezni meglepettségét hiszen annyi figyelmet fordított erre mégis lefelejtett valakit. Csalódott volt. 

- Lady Collins nem szerepel a listán. 

- Mert mint említettem is csak olyanok jöhettek számításba akik minden feltételnek eleget tudnak tenni. 

- Lady Collins nem ilyen? Hiszen korban pontosan illik hozzám. Vagy édesanyám nem így látja? - kérdezte fondorlatosan Brandon. Azonban Helen sem most találkozott először a fiával ahhoz, hogy pontossan érezze a hangjában a kihívást. 

- Brandon. Pontosan tudod, hogy milyen fontos a szívemnek az a lány. Nagyon kedvelem Őt is és a testvéreit is. Ott voltak neked és gondoskodtak rólad mikor én fuldokoltam  a saját gyászomban. Ezt sohasem fogom tudni eléggé meghálálni nekik. Azonban sem a rangja,  sem pedig a hozománya nem elég ahhoz, hogy tisztességes hercegné válhasson belőle. Sajnálom. Tudom, hogy te is kedveled. De a rangodnál  és a kötelezettségeidnél fogva te is pontosan tudod, hogy milyennek kell lennie a következő Lady Cambury-nak. - azzal távozott és otthagyta fiát egyedül a dolgozó szobában a gondolataival és a listájával egyetemben. 

Igen - gondolta magában Brandon - Találni fogok valakit aki tud ugyanolyan sőt még hevesebb érzéseket kelteni bennem mint Haven.


Ekkor döbben rá arra, hogy érdemes tüzetesebben átvizsgálni az új listáját.


Végzetem ✔Where stories live. Discover now