~2~ÇOK TATLI LAN!

15.8K 1.1K 763
                                    

Oy ve yorumlarınızı bekliyorum ")
______________________

öyle ya,
Yıldızlar geceleri ortaya çıkarlar,
Ama onlar aslında gündüz de varlar ...

Çalan telefonumla gözlerimi açtım. Masal'la sahilden dönünce kimseye bir şey anlatmadan odama çıkıp uyumuştum.

"Güneş neredesin?"

"Evdeyim. Ne oldu?"

"Bize gelmelisin, babam çağırıyor."

"Niye kanka?"

"Ya işte müdür aramış bütün ne varsa hepsini anlatmış. Bizimle konuşmak istiyor."

"Ne konuşacakmış?"

"Uzun mesele, gelince öğrenirsin."

"Peki annemlere söyleyip geliyorum hemen."

"Annen ve abin burada, biliyorlar olanları."

"Oh my kulaklarım, neler duyuyorsun!?"

"Her neyse kanka acele et."

"Tamam."

Telefonu kapatınca çabucak üzerimi değiştirip yola çıktım. Kızarlar mı ki bize? Yok canım niye kızsınlar(!) Bu sene onlara sorun çıkarmayacağız diye söz veren de biz değiliz zaten(!)

Biraz sonra Masal'ların oturduğu binaya ulaştım. Vakit kaybetmeden asansöre daldım ve dördüncü katı tuşladım. Asansör durana kadar biraz saçımı başımı düzelttim, durunca da kapının zilini çalıp açılmasını bekledim.

Kapıyı açan Masal'dı. Masal'ın koluna girip oturma odasına ilerledik. İçeri girdiğimiz zaman tüm gözler bize çevrildi. Annem, abim ve Leyla Teyze bize gayet normal bakarken Aykut Amca bize değişik bakıyordu, ama Masal'la ben bu bakışı çok iyi tanıyoruz. Bu bakış 'Ömrümü yediniz, afiyet olsun' anlamına gelen üç numaralı bakıştı. Kimse konuşmaya başlamadığı için yapmacık bir gülümsemeyle "Ben geldim." dedim.

Ses yok...

"Eee şey, siz çağırmışsınız da."

Ses yok...

Allah Allah! Dilinizi mi yuttunuz lan siz, cevap verin artık bana dedim, ama içimden. Dışımdan demeye cesaretim yok çünkü.

Koltuğa yönelerek "Oturayım o zaman." dedim. Masal da peşimden gelip "Bende oturayım o zaman." dedi. Aykut Amca gözlerini bizden ayırmayarak "Karşıma oturun o zaman." diye karşılık verdi. Masal kafasını tamam anlamında sallayıp "Eh karşına oturalım o zaman." dedikten sonra abim sıkılmış olacak ki " O zaman akımı bittiyse konuya geçelim o zaman." dedi imalı bir şekilde.

Hadi be Güneş, ortamı yumuşatmanın tam zamanı! Kolumdaki uğurlu bilekliğimle oynayarak "Geçelim o zaman." diyerek kahkaha patlattım.

Sessizlik...

Allah kahretsin ya! Niye gülmediler ki şimdi? Rezil oldum resmen şuan. Masal kolumu dürtüp 'Fabrika hatası diyelim kanka' anlamına gelen bakışını attıktan sonra ona sen bittin sinyallerimi yollayacakken Aykut Amca " Kızlar okuldaki olayı duydum. Müdür okuldan kayıtlarınızı silmiş. Bende sizi alt mahalledeki koleje kayıt yaptırdım. Yarın orada okumaya başlayacaksınız. Zaten son seneniz biraz uslu durun." dedi.

Aykut Amca cümlesini bitirince Masal'la göz göze geldik, ifadesizce bana bakıyordu. Sanırım ikimizin beyninin içinde o cümle takla atmaya başlamıştı.

Uslu durun...

Uslu durun...

Uslu durun...

OH MY KOLEJWhere stories live. Discover now