3.Bölüm

12.8K 617 4
                                    

Çalıştığım okul çok uzak olmamakla beraber sıcak atmosferi ile bana huzur veren bir yer. İstanbul’un sayılı dans okulları kadar büyük, isim yapmış bir yer olmasa da eğitim yönünden seviyesi düşük değildir. Ben minik öğrencilerimin modern dans, rumba derslerine giriyorum.

En kötü huyumsa derslere kıl payı yetişmem, söylediğim gibi sabahları erken kalkmak benim için bir işkence.uzun zamandır

Sonunda sınıfıma girebildim, benim miniklerim her zaman olduğu gibi benden önce hazır nazır beklemekteler. Öğle saatlerine kadar süren derslerimle bende bitmiştim artık tam aklımdan yiyecek bir şeyler geçirmeye fırsat bulmuştum ki telefonumun sesiyle ara vermek zorunda kaldım .

Ekranda Rasim babamın ismini görmemle bu hafta onu hiç aramadığım aklıma dank etti.

“Rasim babam “ diyerek açtım “ Bakıyorum da ismimi hatırlayabildiniz Eylül Hanım “

“Yapma Rasim babam biz seni hiç unutur muyuz aşk olsun “

“Belli kızım hiç aramaz yanıma uğramaz oldunuz, kesin bu yaşlı bunağı unuttunuz”

“Öyle şey olur mu hiç bu hafta yoğunduk biliyorsun Ayşem’in dersleri benim sabah okul, akşam cafe. Yoksa seni ihmal eder miyiz biz tontonum”

“Öyle olsun bakalım cumartesi bekliyorum sizi mutlaka burada ki yaramazlar ablalarını soruyorlar her gün”

“Bende onları çok özledim Rasim babam cumartesi geliriz biz”

“Tamam kızım dikkat edin, sizi kendinize emanet ettim biliyorsunuz”

İstanbul da yok olup gitmediysek onun sayesinde. Arkamızdaki destek sıkıştığımızda yardım edenimizdi.

Dedim ya ne yapsam hakkını ödeyip unutamam can sever Rasim babamı…

Bu gün fazlaca yorulmuş enerji kaybetmiştim eve gitme zamanımın geldiğini sızlayan bacaklarımdan anlamam pekte zor olmadı. Hoş nasılsa akşam cafe de sahne alacağıma göre bir şeyler  yiyp duş almam lazımdı. Çok yorulmam umrumda olmaz pek iki işimi de severek keyif alarak yapıyorum en önemlisi ise kendime fazladan zaman bırakmış olmamam. Boş kalmam demek yetimhane kapısında beni almaya gelecek anne babamı beklediğim yılları hatırlamak demek. Gizli gizli akıttığım gözyaşlarının yeniden hortlaması demek. Kim ne derse desin benim dinlenmeye değil boynu bükük geçirdiğim çocukluğumu, olmayan oyuncaklarımı, okşanma nedir bilmeyen saçlarımı unutmam gerek.

 Bu yurdu olmayan kuşa bir yuva gerek …

Gözyaşındayım( YUVASIZ KUŞ/UM)  KİTAP OLDUHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin