Inleiding

1.5K 36 15
                                    

Weten jullie nog dat ik na het schrijven van 'Openhartig' zei waarschijnlijk nooit meer voor Flikken Maastricht te schrijven? En toen kwamen de korte verhalen - inmiddels 21 stuks.

Weten jullie ook nog dat ik alsnog de boot afhield om opnieuw een multichapter Flevafic te schrijven? Juist, en toen ging het gigantisch kriebelen en had ik in een uur een plot bedacht. 

Plot: 

Eva en Wolfs zijn niet ongeschonden uit de gebeurtenissen omtrent Virtus et Justitia gekomen. Wolfs heeft last van posttraumatische stress-stoornis in de vorm van (zeer) verontrustende nachtmerries en Eva worstelt met het feit dat ze Wolfs (halve) aanzoek heeft gehoord. Wolfs weet uiteraard van niets. 

Tot overmaat van ramp krijgen de twee een motorongeluk, waarbij Eva ernstig gewond raakt en volledig is overgeleverd aan de zorg van Wolfs, die geen moment twijfelt en wekenlang zorgverlof opneemt. 

Onze twee favoriete rechercheurs zitten dus wekenlang op elkaars lip in de Ponti in de meest ongemakkelijke situaties, want Eva kan niets zelf - niet naar het toilet, niet douchen, zichzelf niet aankleden. 

Dit botst natuurlijk zo nu en dan, maar uiteindelijk komen ze erachter dat ze liever ruzie maken met elkaar dan helemaal niet in elkaars buurt zijn. 

----

Vooralsnog heb ik twintig hoofdstukken gepland staan, maar ik kan hier natuurlijk naar believen van afwijken. Ik verheug me er nu al op om alle ongemakkelijke situaties te bedenken en te schrijven. Hebben jullie er zin in? 

Nachtmerries & botbreukenWhere stories live. Discover now