36.

2.6K 130 23
                                    

Имаше една чертичка. Издишах всичкият въздух, който бях задържала в себе си без дори да разбера.

Вълна от радост и тъга ме заляха едновременно. Не съм бременна.

Защо се чувствам гадно? Това, че не съм бременна би трябвало да ме зарадва поне на тази възраст. Пък и Хари сто процента нямаше да се зарадва ако все пак бях. Щеше да приеме детето като някаква тежест в живота му, а аз не искам това.

Но въпреки това все още се чувствам гадно. Разочарована ли съм...?

Мислите ми бяха прекъснати от момичетата, който влязоха в банята.

-Какво стана? - попита Кристин.

-Бременна ли си? - и Скарлет се намеси.

Погледнах и двете и точно когато щях да им отговоря огромна буца заседна в гърлото ми, а очите ми започнаха да парят. Примигнах опитвайки се да изгоня идващите сълзи, а с тях и тъгата, но не се получи и те започнаха да излизат от очите ми без покана.

Те явно ме разбраха без думи, защото и двете дойдоха до мен и ме превърнаха. Аз също ги прегърнах.

-Спокойно. - успокояваше ме Кристин в прегръдката.

-Всичко ще е наред. - каза Скарлет.

След няколко минути се отделихме от прегръдката, която уж трябваше да ме успокой. Видях, че погледите и да двете бяха забити в теста за бременност, който все още държах в ръката си.

-Теста може да лъже, нали знаеш? - попита Скарлет.

-Едва ли лъже. - казах тъжно. - Но може би така е по-добре.

Гледна точка на Скарлет

Видях, че на Ана ѝ стана много гадно, че не е бременна.

Личеше си, че го иска въпреки, че твърдеше, че не е готова. Сигурна съм, че щеше да бъде прекрасна майка, а Хари прекрасен баща. Той има някакъв вроден инстинкт да защитава хората, който обича. Когато Ана беше отвлечена той я търсеше без почивка и правеше всичко възможно, за да я намери. Личи си, че я обича. Радвам се, че Ана има някой до себе си. Тя е страхотен човек... въпреки, че понякога може да бъде много инатлива, но по това си приличат с Хари. Надявам се това да не им изиграе лоша шега.

Видях, че очите на Ана се напълниха със сълзи. С Кристин се опитахме да я успокоим, но може би просто трябва да остане сама със себе си и да осмисли всичко.

◖Sold/Пpoдадена H.S.◗  Where stories live. Discover now