22.Kapitola

2.2K 151 13
                                    

Několik následujících dní jsem téměř nevycházela ze svého pokoje. Opouštěla jsem ho jen ve chvílích, kdy jsem měla hlad, což bylo tak jednou denně. A proč jsem to tak dělala? Nechtěla jsem potkat Buckyho. Bylo mi jednoduše mizerně, a tak jsem jen ležela v posteli a utápěla se v myšlenkách.

Vycházela jsem z koupelny, když mě čekalo veliké překvapení. Na mé posteli seděli Clint a Tony, zubili se od ucha k uchu a mezi sebou měli spoustu jídla. Vrcholem všeho byla obří televize, která byla hned naproti postele.
,,Ahoj, co tady děláte? " nedalo mi to a musela jsem se zeptat.
,,Tady s Clintem jsme se na netu dočetli, že holky po rozchodu se koukají na romantické filmy a jedí hromady sladkého, tak se posaď a pustíme se do toho," uchechtnul se Tony a zapnul televizi.
Uvelebila jsem se uprostřed postele a zakryla se dekou. Clint mi podal krabičku plnou kapesníků a kýbl vanilkové zmrzliny. Na chvíli jsem zaváhala, ale pak ho otevřela a dala si první sousto. Celá situace mi sice přišla absurdní, ale nechala jsem to na nich.
,,Tak co pustíme? " zeptal se Tony a posadil se vedle mě. Do rukou vzal mísu s popcornem a ovladač.
,,Nevím, v tomhle se nevyznám. Laura si občas nějaký film pustila, ale teď už na to nemá moc času. To víte, 3 děti na krku a manžel co jezdí domů jen párkrát do měsíce," uchechtnul se Clint a posadil se vedle mě z druhé strany.
,,Ty máš ženu a děti?" pozvedla jsem obočí a podívala se na něj.
,,Jasně," zazubil se.
,,Pak mi musíš ukázat fotky," řekla jsem nesmlouvavě.
,,Myslím, že se někdy potkáte osobně. Co teda vybereme za film?" zeptal se.
,,Tony, pusť Hvězdy nám nepřály, " smutně jsem se usmála.
,,Už ten název ve mně probouzí depresi, " uchechtnul se a pustil film, který jsem vybrala.

První polovina filmu byla celkem fajn, o to horší to ale bylo v druhé části. Brečela jsem jako želva. Tony a Clint se nejdříve drželi, ale ukázalo se, že ve skutečnosti to jsou obrovské citlivky. A tak jsme společně seděli a brečeli.
Ozvalo se klepání a následně vstoupila Natasha.
,,Oh, pardon, nevěděla jsem, že ruším nějakou vaši depresivní chvilku," začala se smát.
,,Pššš!" dal si prst před ústa Clint a Tony ji vyzval, ať se jde dívat s námi. Natasha je největší drsňák. My tady hystericky brečíme a jí ukáplo jen pár slz.
,,Proč si dělá předpohřeb! " vykřikl Tony a začal si oči utírat kapesníkem. Cítila jsem se úplně stejně. Musela jsem se hodně držet, abych nezačala vzlykat.
Znovu nás vyrušilo klepání. Přišli Wanda, Vision a Steve.
,,Ahoj, byl jsem běhat, a když jsem přišel tak tady nikdo nebyl. Wanda ani Vision netušili, kam jste se poděli, takže jsme se museli zeptat Friday a - "
,,PŠŠŠ!" zarazili Steva zároveň Tony a Clint. Já jim pokynula, ať se jdou dívat s námi. A tak vznikl náš klub brečících příšer.
,,Jak se na to může někdo koukat! " vyhrknul Tony, když začaly titulky. ,,Nic depresivnějšího jsem ještě neviděl."
,,Člověk tak potlačí svou vlastní bolest a na chvíli se vžije do problémů někoho jiného. A pak je tu uvědomění, že mohou být i horší věci, " zašeptala jsem a neodvážila se na nikoho podívat.
,,S kým jsi to vlastně chodila? " zeptal se Steve.
,,Co takhle pustit další film? " ozval se Tony a nejistě se na nás koukal. Zhluboka jsem se nadechla a zavřela oči.
,,S Buckym," zašeptala jsem své přiznání před Avengers.
,,Jak dlouho?" zeptal se nevěřícně Steve a spaloval mě pohledem. Zase mi bylo na nic.
,,Měsíc," pohlédla jsem na něj a v očích mě zaštípaly slzy. ,,Měsíc jsem pro něj byla jen hračkou a rozptýlením, když se nudil, " vzedmula se ve mně vlna vzteku. Měla jsem chuť do něčeho praštit. Ve Stevových očích se něco zalesklo, vstal a s prásknutím dveří odešel.
,,Co chceš pustit dál, Amy? " zachránil situaci Clint.
,,Já jsem pitomá! " zanadávala jsem.
,,Přejde ho to," poznamenala Nat.
,,Pusť Než jsem Tě poznala," povzdechla jsem si a znovu se pustila do polorozteklé zmrzliny. Viděli jsem znovu osud horší než ten můj. A pomohlo mi to? Vůbec...

Psychology Where stories live. Discover now