76.Dio/Truth/

1.2K 85 2
                                    

Uzdišem prije nego li je nešto uspio reći. Moram skupiti hrabrosti u sebi i suočiti se sa istinom. Boliti će, znam to... Ali na posljetku to sam i htjela zar ne? Istinu.

''Huh, ovo će biti teško...''- zastaje pa nastavlja.''..Počeo sam sa 17 godina. ''-prva stvar koju saznajem, ali što je počeo sa 17? Podižem glavu koja je bila spuštena i svoj pogled usmjeravam na njegove zelene oči čiju je pažnju oduzela nekakva točka na zidu. Zar me ne može pogledati? ''Sa 17 počelo je moje prvo kockanje...''- izdiše. Gledam ga nekim blagim pogledom. Ne želim mu stvarati neki 'pritisak'. Znam da nije lako sada priznati istinu koja je vjerojatno dugo bila zakopana i skrivena na neki način. ''Zato imam i tetovažu '17Black'...''- znam da sam ju jedno kada sam ga promatrala, vidjela tu tetovažu... Samo gdje? Ali sada nije ni važno. ''Zapravo za to je kriv moj otac.. On je uvijek sve što zaradi trošio u kockarnici, ostavljajući mene i sestru gladne.'' - jeli on upravo rekao sestru?

Nikada mi ju nije spomenio? Mislim ona mu je sigurno važna kao što je meni Spencer. Barem koliko mi je bila važna... Osjetila sam kako sa svakom riječi, stisne snažnije ruke omotane oko mene. Zasad sam shvatila da i njegove tetovaže imaju značenje, baš kao i moje. Nisu samo bezvezne crte. Prekidam ga. ''Harry, ti imaš sestru?''- tiho šapćem. Nisam sigurna jeli me uopće čuo. Sada je svoj pogled usmjerio na mene, nježno me gledajući, ali i opet nekako ljuto jer sam ga prekinula. ''Da...''- samo to govori. Jednostavniji odgovori nisam mogla dobiti. Ali u redu je, vjerojatno još nije spreman baš toliko otkriti sve što mu se događalo u životu. ''Ali polako i ja sam se uvukao u kockarnice i krao bilo kakav novac koji mi je došao pod ruku. Mislio sam da jedino tako...''- zastaje, ali ubrzo nastavlja. ''Mislio sam da jedino tako mogu dobiti novac i dati sestri barem malo 'normalniji' život.''- postaje sve tiši. '' Ali obuzelo me je L...Ta potreba za novcem..''-dao mi je neki sarkastični osmijeh. ''U početku, sve je išlo onako kako sam planirao. Novci su polako sami od sebe počeli dolaziti..Samo sam trebao imati dobre karte.''- vidim mu u očima koliko ga boli ovo što govori. Želim mu nekako pomoći, dati mu do znanja da je to prošlost i da se neće ponoviti. Ali kako kada se sve njegove stvari koje je onda radio nadovezuju na budućnost?

"Samo sam trebao imati jebeno dobre karte, ništa drugo..." -malo jače se izderao. "Bio sam toliko slijep svim tim novcima koji su dolazili da sam mislio samo na sebe... Zaboravio sam na sestru, u tim trenucima bio sam samo Ja, Ja i Ja..." -u licu djeluje toliko hladno, kao da ga to uopće ne smeta. A dobro znam da to nije istina. "Toliko se mrzim zbog toga Lol, zbog sve što sam učinio. Sestra me je preklinjala da dođem kući, budem s njom kada me najviše trebala... A ja sam izabrao novac. Jebeni i prljavi novac." -toliko me približio sebi da više i nemam zraka. Ne žalim se, samo hoću da ovo završi do kraja i da napokon i ja znam nešto u njegovom životu. Onda ću znati zašto ga je ona cura 'Gemma' zvala i zašto hoće da se makne odavde na neko vrijeme. "Ali ona me i dalje voli. Uvijek mi je opraštala, nikada mi nije okrenula leđa i odustala od mene kao što većina ljudi radi." - majica mi se slijepljena na prsa od vrućine. Svake sekunde kapljica znoja sa njegove kose padne na moje lice i spusti se niz vrat. "Zapravo i ona je krala, ja sam joj rekao da to čini... Natjerao sam ju da prosi u prljavim kutovima ulica i Meni nabavi novac... Sve je radila, i nikad, nikad se nije požalila....A ja? Ja sam se pretvarao u svoga oca..Gada koji nam je majku pretukao na smrt.." -disanje mu se otežalo. "Postao sam mu identičan, posve posvećen novcima i samim sobom..Dok nisam počeo gubiti."-

jezikom je prešao preko donje usnice koja je bila posve suha. "Mislio sam da je to samo jedan gubitak... Ali ne, to je zapravo bio početak... Posuđivao sam novce, i govorio da ću ih vratiti. Što je bila jedna velika laž." -pravi mali odmor, ali ubrzo opet otvara usta i sprema se nešto reći. "Ali ubrzo su svi shvatili da svoje pare više neće dobiti natrag pa su mi ih prestali posuđivati. Sve dok nisam upoznao jednog čovijeka. Uvijek mi je posuđivao i nije tražio da mu vratim."- nasmiješio se kada je izrekao zadnju riječ. "Bio sam toliko naivac kada sam pomislio da mu ne moram vratiti-ti novce. Zvao se Zayn, Zayn Malik..." -zaledila sam se na mjestu kada je rekao ti ime. Z---zayn M--alik? Ne,ne to ne može biti on! "Uvijek je bio u crnom pa ga mnogo puta nisam mogao ni prepoznati. Jednog dana je samo došao pred vrata naše kuće i rekao da mu moram vratiti sav novac. Koji naravno nisam imao." -i dalje ne mogu vjerovati. Isuse, a Bell zna li ona? "Prvo što sam napravio je spakirao torbe, i novac koji sam imao. Pobjegao kroz prozor i otišao. Ostavio sam Gemmu iza sebe i kasnije sam saznao da su ju pretukli. Pretukli su djevojčicu od 12 godina... I to sve zbog mene.." -još uvijek se ne mičem i zaleđena gledam u njega. "Čudno je to što sam ostao u kontaktu sa Gemmom."- Gemmom? Ona cura preko telefona je bila njegova sestra?

"Svaki dan mi se javljala, a sada javi samo kada je nešto važno ili kada se otac vrati kući i pokuša ju pretući. To je radio, tukao vlastito dijete. Još uvijek to radi, a ja nemam hrabrosti uopće nešto učiniti, nemam hrabrosti sestri pogledati u oči.." -vidim malo suza u njegovim očima koje brzo povlaći. Ne želi plakati preda mnom. "Zayn i dalje hoće svoj novac natrag, i traži me, ali nema veze. Lol ja ću se pobriniti da se tebi i djetetu ništa ne desi. Nadoknaditi ću sve ono što sam trebao već odavno. Zaštiti ću te L.."- približi mi se i svoje usne spoji s mojima."Jesu li ti sada jasne neke stvari?"- pita. "Da..."-tiho govorim, neću mu reći za Zayna. Barem ne sada... Prstima je prelazio uzduž moje kralježnice i natjerao mi kožu da se naježi."Volim te."- šapnuo je."I ja tebe."- istina je bila teška za podnjeti, ali barem znam nešto. I sretna sam zbog toga.

Ten Days With My Devil/h.s./Where stories live. Discover now