Hyvännäköinen (lucy)

1.4K 59 4
                                    

27.6 Lensin italiasta asti amerikkaan taas enkä tiedä olenko innoissani vai....

Isäni lähtee huomenna pois joten tänään käymme katsomassa kouluani. En voi vieläkään uskoa että syy miksi muutimme takaisin oli se että isäni joutuu vankilaan. Välillä tapahtuu asioita mitä ei edes ymmärrä.

3 tuntia myöhemmin

Hyppään autoon ja laitoin turvavyöni kiinni. Katsoin isääni joka istui vieressäni ratissa. Uskomatonta viikko sitten ajattelin asuvani vielä tänään italiassa ja viettämässä lomaa tavalliseen tapaan. Ajattelin että mikään ei voi muuttua vähään aikaan.
"Nyt sitä mennään" isäni sanoi katsoen minua ja sen jälkeen ajoi hotellin pihasta pois.
Laitoin radion soimaan jottei hilajisuus häiritsisi. En osaa mitään sanoa en ole osannut sanoa isälleni mitään pariin vuoteen mutta nyt se on vielä vaikeampaa kun hän on lähtemässä vankilaan. Kuvittelen vain kun minulta tullaan kysymään miksi en asu kotona vaan koulussa. Mitä aion vastata. Isäni joutui vankilaan ja äitini on jossain perseessä.

Ajatukseni häiriintyi kun isä ajoi koulun eteen ja sanoi "no eikö olekin iso"
"Joo" vastasin samalla kun nousin autosta.
Katsoin tuota isoa koulua. Miten hitossa minä sovin tänne?! Minä olen ollut vain kahdessa pienessä koulussa. Enkä sielläkään sopeutunut.

Isä sulki  auton ovet.
Lähdimme kävelemään koulua kohti kunnes kuulin ääntä. Poikien ääntä. naurua.
Iso kaveri porukka käveli rakennuksen takaa. Oli siinä tyttöjäkin.
Jotkut heistä katsoivat meitä ja me isän kanssa katsoimme heitä. Ahdistuin heti kun näin heidät. Porukka näytti suosituilta ja minä taas no en.
Viime koulussamme oli myös suosittuja, mutta he olivat oikeastaan suoraan sanottuna rumia. Nämä ketkä on vain parin metrin päästä meistä eivät ole suinkaan rumia. He ovat vastakohtia. He ovat niitä jotka kiusaavat jos toinen ei näytä yhtä hyvältä kuin he tai pitävät minun kaltaisiani alempi arvoisina.

Isäni käänsi katseen pois ja suuntasimme kivi portaat ylös kokeilemaan koulun ovea. Totta kai lukossa. Miksi sitä pidettäisiin auki nyt loman aikana? Katsoin taakseni ja näin isäni joka odotti ihan vieressäni. Sen lisäksi harmikseni näin myös että se porukka oli jäänyt portaille hengaamaan. Osa istui osa seisoi. He kaikki nauroivat ja polttivat. Vihaan tupakkaa.

"Hei osaatteko te auttaa" isä huutaa kaveri porukalle. Kävin mielessäni pako suunnitelmia.
Mitä hittoa isä!?

Ensin he jatkoivat puhumista ja nauroivat. Ajattelin että hyvä he eivät kuulleet.
" hei voisitteko auttaa" isä kysyi uudestaan ja meni porukan luo niin että minä jäin vielä ovelle seisomaan.
Kaikki lopettivat nauramisen.
"Niin miten?" erittäin siis niin hyvännäköinen poika että pitää kiittää jumalaa että loi tuollaisen kysyi. Hän nojasi päin tolppaa tupakka kädessä.

Poika vetää savun ja päästää sen suoraa isääni päin. Kaikki katsoivat ja nauroivat. En ymmärrä mikä siinä on hauskaa, mutta kai kaikilla on syynsä.
"Kai tiedät että tuo on epäterveellistä?" Isäni aloitti. Totta kai hän on tuollainen. Hän tekee kaikesta ison asian. Ettei tupakka oikeasti olisi epäterveellistä ei siitä silti tarvitse alkaa saarnata tuntemattomalle pojalle.

Seison vieläkin yksin oven edessä punainen lippis päässäni.
Poika aloitti nauraen "mitä sä teet soitat mun vanhemmille" ja kaikki hänen vieressään käkättivät kuin mitkäkin akat.
"Hei pappa mee muualle" musta tukkainen tyttö sanoo, joka istuu portailla.

Onneksi kukaan ei ole huomannut minua. Ahdistun todella näissä tilanteissa
"Tuo on hyvin epäkohteliasta" isäni sanoo ja ristii kädet.
Hänellä on samanlainen vihainen katse kuin silloin kun kaadoin hänen tietokoneelle vahingossa fantaa.

"Toi on hyvin epäkohteliasta" punatukkainen tyttö toistaa ilkkuvalla äänellä itsevarmasti.
Tämä on juuri sellainen high school leffoista suosittu porukka, joka on hyvin varma teoistaan ja luule kaikkien alentuvan heille.

Ruske tukkainen poika joka on erittäin vetävän näköinen on hyvin tyyni. Hän vain vetää tupakkaansa ja kuuntelee. Pidän hänestä tai siis en sillein. En edes tunne häntä.

Isältäni tuli syvä henkäys ja sanoi vihaisesti huutaen minulle "TULE!"
Säikähdin niin paljon sillä tuo äänen sävy tuo mieleen kun vanhempani riiteli. Hetken aikaa vain seisoin ja katsoin isääni, joka meni pika kävelyä automme luo.

Kaikki porukassa kääntyivät tuijottamaan minua. He eivät yllätykseni katsoneet ylimielisesti vaan ehkä jopa yksi tytöistä katsoi säälivästi?

"No likka eiks sun pidä mennä pappas mukaan" blondi poika sanoi, josta syystä transsini häipyi ja päätin lähteä, kunnes "toiselta puolelta". Käännän pääni jotta nähdä kuka puhuu.
"Toiselta puolelta pääsee kouluun sisään" ruskea tukkainen poika sanoi ja heitti tupakkansa maahan Ja alkoi kävellä pois. Koko porukka seurasi tuota hyvännäköistä poikaa.
Rehellisesti minäkin seuraisin tuota poikaa.

Kun porukka on hävinnyt kulman taakse kävelin automme luokse, jonka luona isä odotti.

571 words<3

Confusing love~finnishWhere stories live. Discover now