10#

8.3K 471 30
                                    

Yatağımdan fırlayarak kalktım.Azra'yı almaya gidecektik.Hızlıca üstüme birşeyler giyip aşşağıya indim.Ama abimi ortalarda göremiyordum.

"Abiiii"diye seslendim.

Sonunda hazır bir şekilde teşrif etti.Birde hazır olmasaydı benim dilimden asla kurtulamazdı.

"Hadi gitmiyormuyuz?"diye sordum

"Gidiyoruz.Ama sen gelmiyorsun."

"Ben neden gelmiyormuşum?"dedim sesimde hem hayel kırıklığı hemde sinir bariz bir şekilde belli oluyordu.

"Okulun olduğu için olabilir mi küçük hanım?"

"Ama dün öyle konuşmamıştık"

"Okulun olduğu aklımdan çıkmış.Sen okuluna gidiyorsun bende Azra'yı almaya"

"Gerçekten bu dediğini yapacağıma inanıyormusun?"dedim yaramaz çocuklar gibi

"Dediğimi yapmazsan Azra burada kalamaz"deyince asık olan suratımı iyice astım.

"Azra'nın istanbula ikinci gelişi ve ben onu çok özledim.Okula birgün gitmezsem hasretimden ölmezler yaa"

"Eve gelince birbirinize sarılırsınız.Ama şimdi doğru okula konu kapanmıştır.Asel"

Abimi ikna edemeyeceğim apaçık ortadaydı.Spor ayakkablarımı giyip çıktım.Yol boyunca söylendim durdum.Bahçeye adımımı atmamla İdil'in boynuma atlaması bir oldu.Biraz daha sıkarsa öbür tarafa gideceğim kesindi.

"İdil sabah sabah bu enerjiyi nerden bulduğunu merak ediyorum."dedim boynuma doladığı kollarını gevşeterek

"Senin gibi suratımı mı asayım."dedi ağzını büzmeye çalıştı başaramayacın da ellerini dudaklarına yerleştirip benim suratımı yapmaya çalışıyordu.

"Kes şunu"dedim gülerek

"Ha şöyle ol.Neydi o az önceki halin?"dedi ben cevap vermeyince "birşey mi oldu?"diye sordu "Yok birşey "diye kaçamak bir cevap verdim."Beni sinir etme Asel ne olduysa hemen söylüyorsun yoksa seni paralarım"dedi kaşlarını çatarak,İdil'den kaçış olmadığı için bende herşeyi baştan sona anlattım.Ve o kadar cümlemin arasından anladığı tek şey "Senin abin mi var?"oldu."Cidden bunu soruyormusun?"diye sordum.Ciddi mi diye baktım.Şaka yapıyor gibi bir hali yoktu."O kadar şey anlattım.Senin bana sorduğun soruya bak"diye cırladım.İdil kulaklarını kapatıp,"Ne bağırıyorsun yaa "dedi kıza anlattıklarımdan sonra bana bu tepkiyi veriyorsa kim olursa olsun aynı tepkiyi verirdi."Üzme kendini bir yolunu buluruz."dedi morel vermek ister gibi

Ona sarılarak "İyiki varsın"dedim "Sınıfa geç kaldık. "Demesiyle ondan ayrılıp koşarak sınıfa gittik gitmesine, ama hocadan önce gelmeyi başaramamıştık."Nerdeydiniz?"dedi "Aslında " dedim İdil duruma el koyup karnını tuttu."Aslında hocam derse geç kalmamız benim yüzümden oldu.Biraz rahatsızım da lavaboya gittik. "Diye açıklayınca hoca anlayışla kafasını sallayıp "bir daha olmasın"diye uyardı.İdil bana göz kırpıp yerine geçti.

12F yüzünden derslerimi fazlasıyla aksatmıştım.Yakında sınavlar da başlayacaktı.Hocanın anlattıklarını iyice kafama sokup önümdeki defterede önemli bulduğum yerleri not aldım.

Dersin sona ermesiyle kızlar tepemde belirdiler."Hadi kızlar ben çok açım"dedi Sibel sabırsızca,"Yemeği bir sonraki tenefüse bırakıyorsun.Şimdi spor salonu'na gidiyoruz."dedim Cansu "Voleybol da oynarız"dedi Merve de Cansu'nun bu fikrini onaylayınca İdil voleybol oynamayı sevmesede oda kabul etti "Ama ben çok açım"dedi ayaklarını yere vurarak, Cansu "Bok yee"diye homurdandı. "Peki,çabuk kendine birşeyler al gel.Bekliyoruz"dedim Sibel sanki bunu dememi bekliyor gibi sınıftan koşarak çıktı.Cansu onu burda beklememizden rahatsız olsada katlanmak zorunda olduğunu bildiği için sessizce bekliyordu.Sibel'in hala gelmemiş olması benim de canımın sıkılmasına sebep oldu.

Düşman sınıflar [1]Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin