26#

5.6K 340 52
                                    

Okulun kütüphanesinde elimdeki kitabı büyük bir heycanla okurken İdil'in kütüphaneye koşarak girmesiyle bakışlarımı ona yönelttim.Yüzüne yerleştirdiği gülümsemeyle "12F'le voleybol maçı yapacağız bir sonraki ders hazır ol"dedi kitabımı kapatarak "Bu nereden çıktı şimdi?"diye sordum.İdil karşıma oturarak "Yakında yapılacak basketbol için ön hazırlık gibi düşün"

"Basketbol maçıyla,voleybol maçı bir mi?"

"Değil tabiki amaç eğlenmek"

"İyi tamam"

İdil büyük bir sevinçle yanımdan uzaklaşırken bende kitabımın kapağını açıp kaldığım yerden okumaya başladım.Ders zilinin çalmasıyla okuduğum kitabı yerine bırakarak sınıfa çıktım.

Kızlar tenefüste oynayacağımız maçı konuşuyordu ki hocanın girmesiyle konuşmaları yarıda kaldı.Dersi büyük bir dikkatle dinleyip hocanın anlattıklarını kafama soktum.
Malum sınavda bana lazım olacaktı önemli diye düşündüğüm yerleri önümdeki deftere not almayı da ihmal etmedim.

Dersin sona ermesiyle kızlarla birlikte soyunma odasına giderek formalarımızı giydik Cansu'nun formaları görmesiyle çığlık atıp "İlk defa beyaz dışında bir renk giyicem"diyerek mavi sıfır kollu atleti kucakladı.Merve ona gözlerini devirdi.
Mavi formamı alarak üstümdekileri çıkartıp giydim.Altına da şortumu giyip uzun çoraplarımı da giyip yedek beyaz ayakkabılarımı üstüne giydim.Maçta saçımın önüme gelmesini engellemek için bileğime taktığım tokayı saçıma geçirerek bağladım.

Spor salonuna geldiğimizde Erkan ve Ceyhun voleybol filesini kuruyorlardı.
Bizde kızlarla standların olduğu yere doğru yürüdük.Sibel az önce yanımızdan ayrılmıştı ve bize nereye gittiğine dair en ufak birşey bile söylememişti.Az sonra spor solonunun kapısından Bars ve arkadaşları girdi ve onun arkasından Sibel,elinde saymaya üşeneceğim kadar abur cubur vardı.

Cansu "Hadi kızlar bizde ısınmaya başlayalım"dedi

Biz kızlarla bir köşede ısınma hareketleri yaparken diğer bir köşede Bars ve arkadaşları ısınıyorlardı.
Sonunda fileyi kurduklarında herkes yerini aldı.Bizde ben,Merve ve Azra önde,Cansu,İdil ve Alya da arkada duruyorlardı.  
12F'de ise Bars,Hakan ve Emir önde,Sarp,Erkan ve Ceyhun arkada duruyordu.Sibel ve Kutay'da standlardan birine oturmuş başlıyacak olan voleybol maçını dört gözle izliyorlardı.   

Top ilk olarak bizden başladı.İdil servis atarak topu karşıya gönderdiğinde Hakan topa smaç atarak bize geri gönderdi.Aslında smaç voleybolda takımına sayı kazandırmak için güzel bir atıştı.
Ben Hakanın attığı topu yere eğilerek manşet ile havalandırdım ve Merve de benim havalandırdığım topa smaç vurarak karşıya attı.
Merve'nin smaçını hiçbiri karşılayamadığı için ilk sayı bizim olmuştu.

20 dakika sonra skor 24-23'tü ve onlar bir farkla öndeydi.Servis atmak için arkaya geçtim ve topu karşıya yolladım.Bars topu bize sert bir şekilde geri yollamıştı ama Azra son anda yetişip top yere değmeden topu ayağıyla havalandırmıştı ve Cansu da sert bir manşetle karşıya yollamıştı.
İşte şimdi skor 24-24'dü.
Servis atışı için Hakan arkaya geçtiğinde bizde yerlerimize geri gelmiştik Hakan topu bize yolladığında Cansu "Bende" diyerek açık bir dille topa kimsenin dokunmamasını belli etti.
Cansu Hakan'ın topunu karşıya yolladı ve Cansu'nun topunu da Bars karşıladı.

Ama ben ve Merve blok yaparak Bars'ın topunu geri yolladık ve böylece ilk seti biz almış olduk.
Alya "Hadi kızlar bu oyunu bizim kazanmamız gerekiyor."diye bizi dahada cesaretlendirdi.İkinci set başlamadan önce 12F biraz mola vermek isteyince bende,bizim arkadaşlarda yorulduğu için kabul ettim.

Düşman sınıflar [1]जहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें