De gestoorde arts

1K 13 2
                                    

De Duitse radioloog Carl Tanzler von Cosel (1878-1952) had ooit een visioen dat hij zijn wederhelft oftwel zielsverwant zou ontmoeten. Een exotische vrouw met zwart haar. Tanzler werkte in 1930 in het Marine ziekenhuis op Key West (Florida) waar hij ''de vrouw van zijn dromen '' ontmoette.

Hij raakte geobsedeerd van een Cubaans Amerikaanse vrouw genaamd Maria Elena Milagro de Hoyos, de vrouw die exact leek op de vrouw uit zijn visioen. Zij was echter al getrouwd. Elena was Tanzlers patient en had terminale tubercolose. Ze stierf in 1931 aan haar ziekte. Tanzler liet met toestemming van haar familie een bovengronds mausoleum bouwen op het kerkhof van key west. In 1933 stal hij haar rottende lichaam uit het mausoleum en ging het zitten bewerken met wax, glazen ogen, etc. Hij gebruikte parfums en geuren om de stank van het rottende lijk weg te werken. Vervolgens lag het gemanipuleerde lijk 7 jaar bij hem in bed. Veranderd in een soort pop of wassen beeld.

Elena's zus ontdekte dit en sinds die tijd is het lijk bij hem verwijderd en op een anonieme begraafplaats begraven. In 1952 stierf Tanzler met een groot zelfgemaakt ''dodenmasker'' van Elena. Geruchten gaan dat het lichaam van Elena weer in bezit was van Tanzler en hij samen met het bewerkte lijk stierf. Een letterlijk smerige, afgrijselijke obsessie. Ook wel the ''corpse bride'' genaamd.



Waargebeurde horror verhalenWhere stories live. Discover now