Robert the doll

665 5 2
                                    

De originele ''Chucky''. Beweerd wordt dat deze pop bezeten is. Samen met een huiveringwekkende geschiedenis. De pop was begin 20ste eeuw in bezit van kunstenaar Robert Eugene Otto (Gene). Hij nam de pop overal mee naar toe en deed alsof het zijn beste vriend was. Op ten duur werd de relatie tussen Gene en de pop verontrustend. De moeder van Gene (mevrouw Otto) hoorde conversaties op de slaapkamer van Gene tussen Gene en de pop. Duidelijk was Genes kinderlijke stem te horen, maar daarnaast ook een andere veel diepere indringendere stem, terwijl Gene alleen met de pop op zijn kamer was. Gene beweerde dat Robert de pop met hem praatte. Moeder Otto kwam vaak onverwacht de kamer binnen van Gene om te kijken waardoor dit mogelijk zou kunnen zijn, ze trof Gene echter in de hoek van zijn kamer aan terwijl de pop vanaf een stoel op hem neer leek te kijken. Er werd uiteindelijk duidelijk binnen de familie dat de pop een slechte invloed op Gene zou hebben.

Op ten duur werden de onverklaarbare gebeurtenissen nog veel erger. Er was met glas en zilverwerk rondgesmeten in de eetkamer, bediendes werden buitengesloten tijdens hun nachtdiensten en kledingstukken werden vernield, ander geliefd speelgoed van Gene werd vernield en mee gesmeten met een giegelend geluid. Gene kreeg alle schuld van de gebeurtenissen terwijl Gene zijn ouders smeekten hem niet vals te beschuldigen en hij er heel zeker van was dat de pop het zou hebben gedaan, zijn ouders wouden hem niet geloven. De ouders pakte de pop van Gene af en deden m in een kist op zolder. Een nacht later werd Gene's tante dood aangetroffen in bed. Er werd beweerd dat het een beroerte was maar er werd ook een link gelegd naar de pop.

Gene bleef in het ''kunstenaars huis'' wonen op key west tot uiteindelijk zijn ouders overleden waren. Hij leed een eenzaam bestaan in het huis en op heel key west gingen roddels rond over de pop en giegelend manisch gelach uit de turret room, de victoriaanse hoek van het huis dat Gene bewoonde toen hij klein was. Tot 1972 is Robert de pop alleen achtergebleven in het huis. Tot de nieuwe eigenaren kwamen die de pop weer opborgen in een doos op zolder. Net als vroeger was de pop daar niet zo blij mee en de nieuwe bewoners kregen te maken met zeer vervelende onverklaarbare gebeurtenissen tijdens hun nachten. Ze vonden de pop zomaar op allerlij verschillend plekken in huis zonder verklaring en op ten duur zat de pop met een mes in zijn handje op het voeteneind van het bed van het nieuwe echtpaar die in het huis woonden, toen was Gene gelijk onschuldig verklaard en duidelijk dat er iets flink mis is met de pop. Na deze gebeurtenissen is de pop chucky ontworpen voor de film childsplay. Momenteel is Robert de pop nog te zien in het East Ford Museum op Key West. Er wordt beweerd dat men hem niet zonder toestemming mag fotograferen en dat er niet met hem gespot mag worden.


Waargebeurde horror verhalenWhere stories live. Discover now