The amityville IV

321 4 0
                                    

Op 16 februari nam George Lutz contact op met de voorzitter van het parapsychology Institute of America, Dr. Stephen Kaplan, die destijds heel bekend was. Lutz vroeg hoeveel het zou kosten als Kaplan het huis zou onderzoeken. Dr. Kaplan vertelde hem dat een onderzoek met zijn team niets zou kosten. Maar als deze story een HOAX bleek te zijn....dan zou het publiek het te horen krijgen.

Een paar dagen later belde Lutz weer op en zegde de afspraak af. Als reden gaf hij op dat hij op geen enkele manier de aandacht op zichzelf of het huis wilde vestigen. Des te verrassender was het dat niet veel later het verhaal van de familie Lutz, gepresenteerd door de Warrens, op Channel 5 onthuld werd.

Kaplan vond dit verdacht en liep zijn telefoongesprek met George Lutz in gedachten nog eens na. Hij had toen al het idee dat er iets niet klopte. George had bijvoorbeeld gezegd dat hij de naam van de demon kende maar hem niet mocht zeggen. Op de vraag waarom hij dat niet mocht, zei Lutz dat hij daarmee de demonen zou bezweren. Dat had hij in een boek over geesten gelezen. Hij zei dat hij de titel niet meer wist.

Volgens de Warrens was het stuk land ooit van de Shinnecock Indianen die daar hun zieken en gekken lieten sterven. Veel Indianen leefden helemaal niet in de buurt van Amitiyville. Alle Indianen op Long Island behoorden namelijk tot de Montaukettstam. De namen van verschillende plaatsen waren door de Europeanen gegeven die blijkbaar de verschillende stammen niet echt kenden. De enige stam die mogelijk land bij Amityville bezat, was die van de Massapequans.

Volgens John Strong, indianen-deskundige op Long Island, leefden er inderdaad Indianen in dit gebied. Hij zelf beschouwt verhalen over zulk gedrag van Indianen als niets meer dan een grote grap. De auteur Ric Osune liet zich door plaatselijke Indianen over vele indianenkerkhoven rond Amityville leiden, waarbij hij helaas vaststelde dat die Indianenkerkhoven grotendeels vuilinsbelten zijn. De historische archieven van de Indianen zijn uitgebreid en indrukwekkend. Maar men vindt nergens ook maar de kleinste aanwijzing dat er een kerkhof of „gekkenhuis" in de buurt van het Amityville huis aanwezig was. Afgezien daarvan waren de Indianen die daar woonden vreedzaam en ook voor Indianendeskundigen is het absurd te beweren dat er een stam was die zijn zieke en geestelijk zwakke leden isoleerde om ze alleen te laten sterven. Het tegendeel is juist waar, in die tijd zorgden Indianen heel goed voor hun familie- en stamleden.

Dit was het laatste deel van de Amityville.


Waargebeurde horror verhalenWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu