The ametyville III

315 3 1
                                    

In februari 1976 gingen Ed en Loraine Warren, 2 van Amerika's beste demonologen, samen met een televisieteam van New Yorks Channel 5 het huis binnen om daar een seance te houden en de uitslagen te onderzoeken. „Er lagen oude kranten in het huis en de koelkast was daadwerkelijk nog gevuld", zo vertelden de Warrens. Twee andere parapsychologen, die samen met de Warrens in het huis waren, beweerden dat ze een bovennatuurlijke aanwezigheid waargenomen hadden. Ed Warren zei dat hij „een snelle hartslag" had en zei dat het te maken had met de aanwezigheid van demonische geesten.

De Warrens verklaarden dat het huis zich op een voormalig stuk land van de Shinnecock Indianen bevond. Op dit stuk land werden zieke en gek geworden leden van de stam geïsoleerd tot ze stierven. Vele doden werden niet begraven, want vele Indianen geloofden dat het land door demonen werd bewoond. De geesten waren dus woedende, dode Indianen en „onmenselijke wezens".

Korte tijd later ontmoette het echtpaar Lutz de schrijfster Jay Anson, die samen met hun een bestseller schreef: „The Amityville Horror". Het boek werd verfilmd, ze kregen uitnodigingen voor talkshows, interviews, vervolgen van de film, een documentaire enzovoort. Het geval kreeg internationale bekendheid, alleen al omdat het om een absoluut authentiek verhaal zou gaan.



Waargebeurde horror verhalenWhere stories live. Discover now