Capitolul 4

93 8 0
                                    

A doua zi de dimineață,când Elly se trezi,mama ei îi pregătise micul dejun.Trecuse mult timp de când nu mai făcuse asta.
-Bună  dimineața!Haide la masă!
-Bună mamă!Nu mi-e foame!
-Trebuie să mănânci!Nu poți  să  sari peste micul dejun...este cea mai importantă masă a zilei!
-Stiu mama,dar ma grăbesc și,în plus nu mănânc chiar orice la micul dejun...Trebuie sa fiu atentă la combinațiile  făcute pentru a nu-mi sabota silueta,așa că ,daca insiști voi lua 2 mere delicioase pe care le voi savura pe drum.
-Vai,dar vrei să  mori de foame?Cum să  manânci doar atat?Și  în  plus esti foarte slabă...chiar ar trebui să te mai îngrași.,rosti mama lui Elly.
-N-am timpul si cheful necesar sa mă  cert cu tine...acum trebuie să plec,dar când  mă  întorc trebuie să vorbim despre chestia aia...să  lămurim lucrurile.Zicând  acestea,Elly ieșise ca fulgerul din casă .Jos o așteptase Dan,pentu a o conduce la lucru.
-Buna dimineața,doamnă!
-Poate vrei să  zici "domnișoară"!Nu sunt chiar atât de bătrână și nu sunt nici căsătorită.
-Atunci am să vă  spun domnișoară.E mai bine asa?
- Mult mai bine.Bună dimineața și ție  Dan!Să mergem,rosti Elly.
Pe drum,nu se auzea nici musca.Elly era foarte îngândurată și speriată cu privire  la discuția pe care va trebui să o aibă cu mama ei în  seara asta,însă știa că nu mai poate amâna lucrurile.
Ajunsă la birou,este întâmpinată de buna ei prietenă ,Andreea:
-Hei,'neața!Ce faci?
-'Neața!răspunse Elly.
Intrând în birou împreună,Andreea o întreabă ce s-a întâmplat.
- Nu mai pot,Andreea!M-am săturat de toți și de toate!Izbucni Elly într-un  plâns amarnic.
-Ce ai pățit?Calmează-te...încearcă să o liniștească Andreea.
-Mama,a...a venit la mine...și ..am decis ca pe seară  să discutam despre chestia aia,dar nu cred că  am tăria necesară...rosti printre suspine Elly.Mi-e greu să  vorbesc despre asta!
-Știu!Calmează-te, totul va fi bine!Vei vedea!Acum șterge-ți lacrimile și revino-ți!Asta nu ești tu!,încearcă să o liniștească Andreea.
- Ai dreptate!Să  ne apucăm  de treabă.
- Așa  te vreau!
Orele de muncă se terminase,iar Elly trebuia să meargă acasă...pe de-o parte și-ar  fi dorit să dureze cât mai mult ziua aceasta de lucru.Pe mașină ,aceasta a fost foarte abătută și nu a scos un cuvânt.Nici macar nu a deranjat-o faptul că Dan vorbise cu iubita lui în  timpul serviciului,deși aceasta i-a mai atras atenția să  nu mai facă lucrul acesta când  conduce sau în timpul programului pentru că  poate face un accident sau ceva.Însă  motivul pentru care i-a cerut acest lucru era altul:era geloasă,dar nu avea curajul să  recunoască .Ajunsă  acasă ,Elly o vede pe Anca în  living așteptând-o să vină.
-Bună !Cum a fost azi?,întreabă  Anca,mama ei.
-Bună !A fost bine...Hai să vorbim,deoarece nu mai vreau să amânăm momentul...
-Bine,cum dorești .
-Mamă,știu că după  ce tata a murit,aveai tot dreptul sa te recăsătorești,doar ca mi-a fost greu să accept asta.
-Știu draga mea,poate că  a fost și  vina mea că  m-am grăbit și am ales omul nepotrivit.
-Mama,te rog să  mă  asculți  până la capăt ...
-Bine.
-După ce te-ai căsătorit cu Gabriel am încercat sa-l accept chiar dacă nu-mi plăcea , pentru că  vedeam că te face fericită. Doar că, în sinea mea nu mi-a inspirat niciodată  încredere. Așa a trecut timpul,până când, în ziua în care ai plecat în delegație s-a dezlănțuit Iadul pentru mine.A venit la mine în  camera și m-a agresat cu sălbăticie...aveam doar 16 ani cand mi-a furat inocența și mi-a spulberat toate visele!De-abea rosti printe lacrimile amare Elly.
Mama ei,deși știa povestea,când o auzi din nou,parcă se cutremură.Îi  veni să  se întoarcă înapoi în trecut si sa nu mai facă aceste greșeli,însă știa că nu poate face asta.Tot ce putea face,era să-și  consoleze fata și să încerce să găsească împreună o rezolvare la frământările lor.
-

Gata!Nu mai plânge... Îmi  pare atât de rău  pentru tot!Rosti mama ei printre suspine.
-Ar cam trebui să-ți  pară ,deoarece tu l-ai adus pe bărbatul acela în  viața   noastră!se revoltă Elly,dar cu timpul mi-am dat seama ca am greșit  când  am fugit de tine din cauza lui,deoarece oarecum și  tu ai fost o victimă.Iartă-mă,mamă!Ochii mamei se umplu de lacrimi.Nu se aștepta ca fata ei să o înțeleagă și să o ierte în sfârsit.
-Iartă-mă tu pe mine draga mea!
Cele două s-au iertat reciproc si au petrecut toată noaptea îmbrățișate.

Trandafirul Dragostei(Finalizată)Nơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ