neviditelná?

1.1K 64 2
                                    

Bylo to dračí vajíčko ale křišťálově průhledné. Chtěla jsem se ho dotknout, ale potom mě to odhodilo pár metrů dál. Podívala jsem se na místo kde stálo to vajíčko. Byl tam křišťálově průhledný drak. Asi metr velký. Chtěla jsem se přiblížit, ale plynu na mě oheň. Nebolelo to, asi protože ho ovládám. Počkat. Jestliže jsem drak, tak umím číst myšlenky. Zavřela jsem oči a soustředila se. Ten drak vrčel, ale po chvíli přestal. Jeho myšlenky se mi zdály takový... zmatený. Šla jsem na jistotu. „ ahoj... Jak se jmeneješ? " Zeptala jsem se opatrně. Pomalu jsem se přibližovala.
„ js-jsem Inuisibilitas. " Řekne. Latinsky to znamená neviditelnost, ale to mě nepřekvapilo. Celkově byl takový neviditelný. „ pěkné jméno. Já jsem Cas" Řeknu, a už jsem skoro u něj. „ můžu?" Zeptám se ho. Jen kývne. Než se ho dotknu řekne pro mě nepochopitelnou větu. „Přináším ti magii Cas" Řekne, a já se ho dotknu. Odhodí mě, a sám zmizí.to bylo divný. To bylo sakra divný! Měla bych se vrátit. Odcházím stejným vchodem, jako když jsem se sem dostala. Bolí mě hlava, au! Proč to tak bolí? Chytnu se za hlavu. Myslím si, že tady zkolabuju. Č. 31., Č. 32., Č. 33. Už jsem tady, konečně! Otevřu dveře, a dobelhám se k posteli. Hned usnu. Probudí mě hlas Kate. „Cas? Cas, kde si? " Ona je slepá? „ sem v posteli. " Řeknu, a snažím se usnout. „ kd-kdo t-to j-je? " Zeptá se zděšeně. „ to jsem já, Cas. " Řeknu, a znovu se snažím usnout. „ diť tě nevidím" Řekne, a řekne. „ fuj! Zhasnout" Rychle si zakryju oči.„ ale na tý posteli nikdo není! " Přiblíží se ke mě, a dotkne se. Mě. „ ježiš Mar já! " Vykřikne, „ tak vidíš že jsem tady. " Řeknu, a její vyděšený obličej povolí. „ víš... Seš na viditelná" Řekne, a tentokrát se z děsím já. Běžím k zrcadlu v koupelně. Nevidím se tam. „ zkus se nějak zviditelnit" Řekne Kate, která právě doběhla. „ to se ti řekne, já ani nevím, jak sem se z neviditelní lavici" Řeknu, ale něco na tom bude. Zavřu oči, a snažím se myslet nad tím, jak vypadám ve skutečnosti. Asi to zabralo, protože se cítím bez energie. „ jej. Sem zase vidět" Řekne Kate. Opřu se o umyvadlo, protože už nemůžu. Kate ke mě rychle přiběhne, a podrží mě. Společně se vydáme k mé posteli. Jakmile mě pustí, tak tam spadnu jako pytel brambor.

†††

Ráno se probudím, a myslím, že sem se včera fakt hodně opila. Zavzpomínám, a uvědomím si, že sem se včera ani nedotkla alkoholu. Byla jsem s Arturem v koutu zahrady, nešla vajíčko, z toho byl neviditelný drak, dotkla jsem se ho, šla na pokoj, byla neviditelná... To je ono! Byla jsem neviditelná. Má "kocovina" Byla trochu lepší, tak jsem vstala. Podívala jsem se na hodiny. 7:30. Od kdy vstávám takhle brzo? No to je jedno. Vzala jsem si oblečení, a šla do koupelny. Dala si sprchu, a udělala ranní hygienu. Učesala si rybí cop, a oblíkla. Na papírek do pokoje jsem napsala že jsem odešla, a asi se nevrátím. Cestou se asi stavím za Arturem. Jakmile jsem vyšla z pokoje, jsem si uvědomila že nemám nejmenší tušení kede kuchyň je. Jen takový detail. Šla jsem směrem k zahradě. Doufala jsem že tam bude Artur. Stejně začínáme až v devět. Šla jsem směrem ke keři s magickým vchodem. Ty větvičky jako by se po mém dotyku sami otevírali. Šla jsem si sednout na lavičku pod stromem. Zavelela oči, a nechala se zdrogovat tou nádhernou atmosférou. „ vidím, že sis to tu oblíbila. " Málem jsem spadla z lavičky, jak mě hlas vylekal. „ Arturem! Já jsem se tě tak lekla! " Řeknu, a drama živly se chytnu za srdce. „ každopádně, sem se tě chtěla na něco zeptat. " Řeknu, a on se uvelebí na místo vedle lavičky. „  včera když si odešel jsem tady potkala draka jménem Inuisibilitas, a dal mě moc se z neviditelní t" Řeknu, a on se zamyslí. „ víš... Dříve se titi dračí obětovali v nouzi těm, kteří to potřebovali. " Dramatická odmlka, „ proto, se ti stane v budoucnu něco strašného" Řekne, a soudcitně se na mě podívá. No super. „ teď už by jsi měla jít. Za chvilku ti začíná hodina. " Řekne. „ už jdu" Řeknu, a zvednu se, „ s ještě něco" Řekne, a já se otočím.
Příjde ke mě, a klekne si. Nechápu ho. Natáhne před sebe tlapu, dlaní vzhůru. Něco zamumlal, a na jeho tlapě začne jeho ruka zářit po mě nově modře. Po chvíli se tam z hmot ní klíč. „ je to klíč který vidí jenom draci. Pro ostatní je to neviditelné. Je to klíč od neznámého tělesa. " Řekne a předá mě ho. Nasadím si ho na krk. „Děkuji" Řeknu, a odcházím. Jdu do pokoje. Kate tam už není. Vezmu si tašku s učebnicemi, a rozvrh hodin👇

Dračí elementWo Geschichten leben. Entdecke jetzt