# Osman Bey otağı, Söğüt, Kasım 1281 #

31 2 0
                                    

— Ebe: Müjdeler olsun Osman Bey! Müjdeler olsun Ertuğrul Gazi! Kayıhânoğulları'nın neslini devam ettirecek, boyumuzu boylandıracak, soyumuzu şahlandıracak bir erkek evladımız oldu.

— Osman Bey: Şükürler olsun yarabbi! Beyliğimizi devam ettirecek bir evlat bahşettin bize! Atam Ertuğrul Gazi! Adını sen koy!

— Ertuğrul Gazi: Rabbime binlerce kere şükürler olsun ki ölmeden önce beyliğimizin yüceltecek kişiyi görmemi nasip etti. Ey Oğul! Dilerim ki Allahu Teâlâ'dan ömrün uzun, yolun hayırlı olsun! Günü geldiğinde bey olasın! Kayıhânoğulları'nın yüzünü ak edesin! Beyliğin altında gazilerinle kıtalara hükmedesin! İsmin, şehrin yöneticisi hâkimi, Orhan olsun! Adını ben verdim, yaşını Allah versin!

----------0----------0----------0----------

Söğüt'te şenlik vardı. Osman, Bey seçildikten bir süre sonra oğlu dünyaya gelmiş Kayıların yüzü aydınlanmıştı. İstemeye istemeye babasının isteği üzerine evlendiği Malhun? Hatun ona bir erkek evlat vermişti Kayı Bey'i olmasının hemen ardından. Kendinden sonra Bey olacak bu erkek evlata şehrin yöneticisi, hâkimi anlamına gelen Orhan ismini verdi.

KAYI HAN OĞLU OSMAN BEYWhere stories live. Discover now