4.Bölüm- Cevabı Bilinmeyen Sorular -

284 16 17
                                    

Harry'nin Ağızından

Ron'un odayı inleten horlaması uykumu böldüğünde uyanmak zorunda kalmıştım. Diğer yataklara baktığımda hepsinin boş olduğunu görünce hiç şaşırmadım. Bu gürültü yüzünden okulu bile boşaltmış olabilirlerdi. Gürültüye daha fazla dayanamayıp Ron'un yatağına yaklaşıp onu sarsmaya başladım. "Uyan Ron, yoksa okulu yıkacaksın." Yatağında esneyen Ron şaşkınca bana bakıp "Ne saçmalıyorsun sen?" dediğinde ofladım. "Horlaman okulu yıkacak dostum." dediğinde ofladı. 

"Uykusuz kalınca böyle oluyor." "Sen nasıl uykusuz olabilirsin Ron, gece atıştırmaya mı çıktın?" deyip güldüğümde göz devirip "Hayır." dedi. "Hermione akşam kütüphaneden geldiğinde beni yakaladı ve zorla aritmansi ödevimi yaptırdı." dediğinde kahkaha atmaya başlamıştım. Ron ise "Komik değil Harry." deyip yatağından kalktı ve hızla banyoya girdi. Onun bu haline biraz da gülüp sonra giyinmeye başladım. Ron'da banyodan çıkıp giyinince ikimizde çantalarımızı alıp odadan çıktık. 

Ortak salona indiğimizde Hermione her geç uyandığımızda yaptığı şeyi tekrarladı

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ortak salona indiğimizde Hermione her geç uyandığımızda yaptığı şeyi tekrarladı. Saatine vurup "Yine geç kaldınız, bu kaçıncı?" dediğinde Ron "Sabah azarını geçebilir misin? Gece yeterince azar yedim, artık kahvaltımı yemek istiyorum." deyip tablodan çıktığında Hermione bana döndü. "Harry, gece demişken aritmansi ödevini yaptın mı?" dediğinde hızla Ron'un açık bıraktığı tablodan çıktım. Hermione ise bana yetişip "Bu gece erken uyumayı aklından bile geçirme." dediğinde Ron'a fazla güldüğümü düşünüyordum. 

Herm önde ben onun arkasında Büyük Salon'a girdiğimizde Angelina yanıma gelmişti. "Harry öğle arasında antrenman var değil mi?" dediğinde elimi alnıma vurdum. Antrenmanı tamamen unutmuştum. "Evet Angelina var." dediğimde elini omuzuma koyup gülümsedi ve "Öğlen görüşürüz." deyip gitti. Herm'in yanına oturmadan önce bakışlarım Slytherin masasına kaydı. Parkinson kaşları çatık bir şekilde bana bakıyordu. Ne olduğunu anlamamıştım. 'Her zamanki Parkinson.' diye düşünüp yerime oturdum ve tabağımı doldurmaya başladım. 

Ron'a dönüp "Öğle arasındaki antrenmanı unutma." dediğimde ağzı yumurtayla dolu olduğundan beni başıyla onayladı. Bu sefer Hermione'ye dönüp en tatlı ifademi takınıp gülümsedim. "Herm bu geceki ödevi yarın gece yapsak. Antrenmanlar canıma okuyor." dediğimde başını iki yana salladı. "Olmaz." "Ama neden? Zaten hafta sonu olacak, rahatça yaparız." dediğimde çatık kaşlarıyla bana döndü. "Yarın gezi ve toplantı var ve sen yine kaytaracaksın. Pazar günü ise hepimiz kütüphanede buluşup toplantılar için program hazırlayacağız. Pazartesi de ödevin teslim günü. Yani önceden yapsaydın bu kadar sıkışık bir durumda kalmazdın." dediğinde kafamı masaya gömdüm. 

 

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Bir Hansy HikayesiWhere stories live. Discover now