Masek rej (FemmeFragile)

285 25 10
                                    

Neznalec světa čar a kouzel,  se nemusí bát dílo otevřít. Dílo má co nabídnout Potterheadům i lidem, pro které je Mr. Potter jen označení jednoho z čisticích prostředků v komoře. Ale pozor: čtenáři pouze  ve věku 18+.

Na vrchní housce našeho sendviče se nachází okouzlující cover a anotace, která též plní funkci jakéhosi malého medailonku hlavní postavy. Vzhledem k tomu že se jedná o jednodílovku, to byl velice chytrý tah. Díky tomu není nutné na začátku příběhu  předlouhé představování a může se jít rovnou na věc. Příběh má spád a vy hltáte každé slovo. Během chvilky se tak ponoříte do sálu, ze kteréhovede jen jediná cesta ven. Musíte si s příběhem zatančit. 

Na každém chlebu se najde pár zrníček. Zde to jsou věty, které až moc často využívají slova "mužem", "mužova" a "mužovým". V příběhu je sice důležité neprozradit jméno onoho jinocha, ale kdyby se pár těchto slov nahradilo třeba zájmenem, bylo by to perfektní.  Též jsem si tam všimla slovíčka "jakoby" které by podle mě mělo být "jako by", ale tady už vážně jen vařím z vody, protože hledat tady zápory je těžší než střízlivého na October festu.

Sendvič je dokonalý a k perfektní obálce a anotaci se přidává profesionální vystižení atmosféry. Soudě podle tohoto díla, pokud FemmeFragile vydá knihu, životně potřebuji jeden výtisk. V mé hlavě se pro čtení zjevuje obraz, který ke mně promlouvá tak živě, že z toho mám až husí kůži. Zrak, sluch, čich, chuť, hmat, ten příběh má zkrátka všechno. Je tajemný, plný chtíče a vášně, ale přesto se nejedná o nějakou lacinou četbu (přesto jsem se u toho byla červenější než zadek orangutan, mám pocit, že se na mě terkatd a FemmeFragile spikly).
Příběh pohladí po duši, a i když je v textu několik zvýrazněných slov, které člověka mohou zaskočit, po přečtení  závěrečné zprávy pod kapitolou vše zapadne a vy se nemůžete na nic víc než "úúú, to je tak milý". 

A teď je čas na dezert.
Myslela jsem si, že s touhle samolepku budu šetřit. Vážně jsem si to myslela. A chci být přísná. Co to tu povídám? Já JSEM přísná. A jestli jsem na nějaký žánr přísnější než na ostatní, pak jsou to fanfikce. Ale tohle je zkrátka perfektní. Mýval Srdcař je více než zasloužený .

 Mýval Srdcař je více než zasloužený

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Mývalí recenze pro pohodářeWhere stories live. Discover now