IX. fejezet

307 19 2
                                    

A sokk és a kipakolás után mindenki a nagyterem felé igyekezett, mert következett az elsősök beosztása, és a rendes éves megnyitó. A Teszlek süveg szépen sorjában osztotta az észt, meg a gólyákat a házakba. A Mardekárral jelenleg nagyon csínnyán bánt, de azért így is akadtak szép számmal az újjak között.

Draco nem figyelt, a gondolatai valahol a griffendél asztala körül jártak, próbálta elkapni Harry pillantását. Csak pár pillanatra. Aztán amikor sikerült neki, akkor nagyon elégedett volt magával. „Az enyém, van rá esély"- gondolta. Az már teljesen más kérdés volt, hogy ő meg teljesen Harry-é volt, de ezt a halálos ágyán sem ismerte volna még el. A beosztási ceremónia után McGalagony Professzor kezdte meg az évnyitó beszédét.

„Kedves Diákok és Tanártársaim. Nehéz év van mögöttünk, és még nehezebb nyár. Mindenkit sok veszteség ért. Így ezt az évet az újraépítés és újraépülés jegyében fogjuk tölteni. - folytatta. A tanári karban történt némi változás, mivel Piton Professzor előzékenyen lemondott az Igazgatói pozícióról, jómagam veszem át ezt a tisztséget. Mivel szeretett kollégánk, Horatius Lumpsluck professzor végleg nyugdíjba vonult, Piton professzor a megszokott Bájitaltan c. tárgyat fogja a továbbiakban is tanítani illetve a Sötét Varázslatok Kivédése órát továbbra is, mivel az idei évre felkért tanár urat egyéb elfoglaltságai mégis elszólították hosszabb időre, külföldre. - egy pillanatnyi hatásszünet után így folytatta - Nyomatékosan szeretném felhívni a figyelmet, hogy nem tolerálunk semmiféle önbíráskodó megmozdulást a Mardekáros tanulóinkkal szemben. Továbbá idei évtől kötelező, minden diáknak felvenni a Mugli ismeretek c. tárgyat. A félvér illetve mugli származású diákoktól pedig azt szeretnénk kérni, hogy tudásukkal segítsék a többi diákot és az új tanárainkat, akik nem mások, mint Mr. és Mrs. Granger. Ők csak a holnapi napon fognak megérkezni hozzánk. Kérem fogadják őket szeretettel. A két új kolléga, mint azt sokan sejtik, muglik, a névazonosság pedig nem véletlen, mivel ő Hermione Granger kisasszony szülei. Akik voltak szívesek elvállalni ezt a tárgyat az idei évre. Úgy gondoljuk, hogy tudásuk hasznos lesz a mindenki számára. Az alsóbb évfolyamokat Mr. Granger a felsőbb évfolyamokat pedig Mrs. Granger fogja oktatni." - itt azért egy hatásos pillantást vetett a Mardekár asztala felé. Ott kicsit nagyobb lett az alapzaj. Bár senki nem mert nagyon hangot adni a nemtetszésének.

„Továbbá - folytatta az Igazgatónő. Betiltásra került a sárvérű kifejezés, miniszteri rendelet alapján. Ha valakitől meghalljuk eltanácsoljuk az iskolából azonnali hatállyal. Köszönöm a figyelmet, jó étvágyat a vacsorához." - fejezte be a mondandóját, majd helyet foglalt az igazgatónak szánt székben az asztalnál.

Hermione, te ezt tudtad? - kérdezte Ron, álmélkodva. Mire Mio csak annyit felelt, hogy:

-Anya azt mondta, hogy lesz majd egy meglepetése szeptemberben, de nem árult el többet, szóval sejtettem, hogy valami turpisság van a dologban. Bár erre azért nem gondoltam. Végül is Frics is túléli valahogy a sok vásott kölyköt, akik kilógnak éjjelente. Szóval anyáéknak se lesz nagy gondja. De érdekes lesz majd ahogy egyszerű dolgokat fognak magyarázni, mint pl. a tévé, vagy a telefon. - kuncogott a lány, bár titkon kicsit aggódott, a beszólások miatt.

Néha azon kapta magát, hogy ott gyűri a pulóverét, vagy kap a karjához, ahova Bellatrix karcolta azokat a szavakat. Még jó, hogy már valószínűleg nem kell többet ezt hallania. És végül is így együtt lesz a szüleivel valamennyire a tanévben. Talán kicsit visszakapnak abból az ellopott évből valamit.

Draco akkor kapcsolódott vissza az eseményekbe, amikor elhangzott, hogy „minden diáknak kötelező a Mugli ismeretek c. tantárgy"... Titkon örült, hogy nem kell senkit megfenyegetnie, hogy felvehesse a tárgyat. Azért az meglepte, hogy egy mugli fogja tartani. Na majd kiderül, hogy mi lesz. Végül is Hermione anyjáról van szó, olyan szörnyű csak nem lehet. Bár sejtette, hogy nem ő lesz a kedvenc diákja. Főleg ha tud a Kúriában történtekről, és összekapcsolja a dolgokat. Nem baj, azért szépen meghúzza magát, és próbál egy elfogadható érdemjegyet szerezni, ezzel is lenyűgözve egy bizonyos griffendéles fiút.

Pansy viszont nyafogott. Nem tetszett neki, hogy majd egy mugli fog neki „tanítani". De majd csak túlvészelik ezt a dolgot is. Ő is arra jutott, hogy meghúzza magát és nem lesz gond. Egy év és vége.

A vacsora közben Draco azért még jó néhányszor odapillantott a Griffendél asztalához, hogy elkapja Potter pillantását. Egyszerűen hiányzott neki a másik fiú. Örömmel vette tudomásul, hogy a smaragd szempár is keresi néha őt. "Talán nem reménytelen, hogy ebből valami jó is kialakuljon." - gondolta magában.

Amikor befejezték az evést, és elkezdtek kiszállingózni a diákok a teremből, már feszültebben figyelt, mert el akarta kapni a másikat legalább 2 mondatra. Csak, hogy hallja a hangját. "Te szent Merlin, mi ütött beléd Malfoy..." - gondolta, nagyon is romantikus gondolatai nyomán. Aztán minden erőfeszítése szertefoszlott, amikor meglátta a másikat közeledni.

- Szia - köszönt Harry - csak nem rám vársz? - érdeklődött.

-Nem körülötted forog a világ, Potter! - hangzott a válasz Pansy-től, aki időközben csatlakozott Draco-hoz.

-Neked is szép estét, Pansy - kontrázott Potter kissé szarkasztikus hangsúllyal és egy enyhe, kaján vigyorral az arcán.

-Majd akkor később beszélünk? - fordult Draco felé - Mondjuk egy sakkparti a klubhelyiségünkben? Vagy az még túl meredek lenne? - érdeklődött.

-A sakkban benne vagyok, a pirostól meg rosszul, de végül is csak túlélem, ugye Potter? Nem hagyod, hogy a háztársaid elátkozzanak? - folytatta kissé Malfoy-os stílusban, csak, hogy ne essen csorba a jégherceg címén, és ne záporozzon felé 1000 kérdés kettejükről már az első nap.

- Óh, tudsz te magadra vigyázni szerintem, de ha szükséged lenne egy hős griffrendéles segítségére, akkor rám számíthatsz. - vette Harry a lapot. Vagyis merte remélni, hogy ez így jó visszavágás lesz.

Közben Draco és a lány odébbálltak a Mardekár szállásrész felé.

Harry örült, hogy ez a szócsatázás kicsit megmaradt. Bírta a kettejük adok-kapok szóváltásait, bár azt díjazta, hogy ez már az emberien normális tartományban volt, és nem akarták egymást elátkozni folyton. Meg ugye a vonaton történtek is. Az a csók, végre egy tisztességes csók volt, ami sokat ígért. Szóval most ahogy látszik, lassan haladnak, és majd kiderül, mennyire passzolnak valójában. Nem csak egy fellángolás-e az egész vagy valami fondorlatos csel. A sakk meg félig randi is lehet akár, vagy csak sima együtt lógás. Azért átfutott a fején, hogy mennyire lenne durva, mugil sakkal elütni az időt?! Ezt azért egyelőre elvetette, de azt megfogadta magában, hogy megtanítja egyszer Draco-t römizni. Mondjuk játszhatnának vetkőzős römit is. Ahogy ebbe belegondolt, kezdtek a gondolatai a normál tartományból a kicsit inkább a perverz felé kalandozni.

Egyszer csak arra eszmélt, hogy:

-Föld hívja Harry-t - integetett a szeme előtt Mio. - Csak nem megint a szőkére gondoltál?

-De... - hangzott a válasz - Mit tudsz te ennyit rá gondolni, alig 2 perce beszéltetek meg egy randit... - korholta Mio.

-Tudom, csak elkalandoztam. A nem túl sok textil irányába. - vallott Harry töredelmesen.

-Vagy úgy...- nyugtázta Mio sejtelmesen. -Na gyere Casanova, ki kell pakolnunk. És neked utána még randid is lesz - fogta karon Harry-t és kezdte vontatni a Griffendél-torony irányába.

Elcserélt életek (drarry AU)  - BEFEJEZETT -Donde viven las historias. Descúbrelo ahora