capitolul cinci

97 6 1
                                    

    Salutari lume de pe Wattpad! Trebuie sa incep nota autorului cerandu-mi scuze ca nu mai pot posta atat de mult cum o faceam in trecut. Imi doresc sa pot scrie zilnic si sa postez cate un capitol in fiecare saptamana, dar din moment ce sunt la liceu, timpul nu imi permit si chiar imi pare rau.

     In alta oridine de idei, stiu ca a trecut Sfantul Nicolae, dar nu am postat nimic atunci, asa ca va spun acum la multi ani si sper ca a venit mosul cu niste cadouri superbe. Legat de poveste, sper ca nu am lungit-o prea multa si ca nu v-ati pierdut interesul, mai ales ca de acum povestea va avea mai multa actiune. Va multumesc enorm pentru toate citirile, voturile si comentariile voastre! Nici nu stiti cat de fericita sunt cand le vad cum cresc.

***

    Am ajuns la mall in jumatate de ora, dupa ce era sa cadem pe gheata de mai bine de cincizeci de ori, mai mult patinand pe strazile acoperite de gheata. Puteam pune pariu cu oricine ca urma sa cad in fund din minut in minut, dar se pare ca m-am inselat amarnic. M-am tinut pe picioare tot drumul pana la mall. Se pare ca ma perfectionez in arta echilibrului.

    Mall-ul "Promenade" este unul dintre cele mai vizitate de newyork-ezi, avand reduceri mai mereu si preturi accesibile. Chiar daca ai doar cinci dolari din buzunar, tot iti cumper ceva, chiar daca este o briosa cu fulgi de ciocolata de la Tony's. Atmosfera este mereu placuta, un miros de lavanda simtindu-se pretutindeni si mereu se aude muzica buna, data la un nivel acceptabil. Desi este mai mereu populat de oameni, este un loc placut de petrecere a timpului liber in marea majoritate a timpului.

    De obicei imi place sa vin aici. Imi cumpar ceva de mancare, ma uit prin magazine, uneori vad si un film, dar astazi, inca de la intrare, stiam ca o sa am nervii intinsi la maxim. Nu exista loc unde sa nu fie oameni incarcati de pungi de cumparaturi in ambele maini, si nu exista magazin care sa nu aiba o coada imensa la casa de marcat. Era ca si cum toti newyork-ezii s-ar fi adunat astazi aici. Dar era si normal. Prima zi a noului an era mereu agitata si iti provoca dureri de cap, asta daca nu stateai acasa si vedeai un film. Ma si miram ca unii oameni lucrau azi. Dar in New York aproape totul este posibil.

     De cum am pasit in mall am fost impinsa de vreo cinci persoane care incercau sa ma darame si am fost injurata de un pusti de vreo paisprezece din motiv ca i-am blocat drumul. Aceste semne imi spuneau ca astazi va fi o zi lunga si anevoioasa. Insa, mi-am adus aminte ca mi-a fost promisa o masa la KFC daca acceptam sa merg aici, asa ca nu am ezitat sa-i aduc aminte lui Quinn promisiunea facuta.

  -Stii Quinn, ti-am promis ca vin cu tine aici, daca si numai daca mergem la KFC ca sa pot sa mananc ceva si sa-mi umplu stomacul care scoate sunete ciudate. Asadar, prima oprire o facem acolo, indiferent daca ai vazut nu stiu ce reducere fabuloasa la Macey's, am comentat eu, oprindu-ma in mijlocul drumului.

  -Foarte bine, Pettyfer! Stii bine ca mereu imi tin promisiunile, asa ca haide la KFC ca sa iti satisfaci pofta de mancare nesanatoasa. Uneori ma si intreb cum de nu te ingrasi la cate calorii mananci zilnic! Si Macey's nu e la intrare, H&M e la intrare. Si chiar are reduceri fabuloase! Trebuie sa mergem si acolo! a spus ea, tragandu-ma spre scarile rulante, printre multimea de oameni.

***

   Dupa ce am dat coate in stanga si dreapta, incercand sa ne facem loc printre multimea de oameni ce carau pungi uriase dupa ei, si dupa ce aproape ca am alunecat pe scarile rulante proaspat spalate, ne-am asezat la o masa oarecare, dupa ce ne-am luat ceva de mancare.

    Mirosul placut al mancarii imi gadila placut narile si imi crestea nerabdarea de a gusta si de a-mi satisface pofta de mancare. Dupa ce mi-am pus haina pe spatar, m-am repezit asupra mancarii, uitand de bunele maniere pe care trebuia sa le ai atunci cand mananci in public, lasandu-ma ghidata de foamea uriasa pe care o aveam de cand ma trezisem.

Making A Wish On A Passing CarWhere stories live. Discover now