-4-

15 6 0
                                    

Als de wekker weer gaat heb ik deze ochtend iets meer moeite om op te staan dan normaal. Niet meer zo laat naar bed gaan op een maandag avond zeg ik tegen mezelf. Ik kleed me om en loop naar de keuken, doe mijn gewoonlijke ochtendritueel en stap de deur uit om naar het werk te gaan. In het park waar ik langs rijd zijn verschillende mensen hun honden aan het uitlaten en een paar mensen zijn aan het hardlopen. De felle ochtendzon maakt het iets aangenamer om buiten te zijn als je kijkt naar hoeveel graden het buiten is.

Eenmaal op het werk aangekomen loop ik naar mijn kantoor en stal ik al mijn spulletjes uit die ik denk nodig te hebben vandaag. De agenda die open op mijn bureau ligt schuif ik naar de hoek en ik zet mijn laptop voor mijn neus met een kladblok ervoor. Ik pak een pen uit het gevulde pennenbakje en leg die naast het kladblok neer.

'Klaar voor de rondleiding?' hoor ik een bekende stem vragen. Het is Harry. Hij staat in een mooi donkergroen kleurig pak in de deuropening en zijn krullen hangen nonchalant een beetje langs zijn gezicht.

'Jazeker,' glimlach ik. Ik klap nog even mijn laptop dicht en schuif mijn stoel netjes onder mijn bureau.

'Nou kom maar mee dan. We gaan beginnen in de lobby dus we mogen eerst weer helemaal naar beneden.' Hij wijst naar de lift en ik loop hem achterna.

'Ik denk dat de lobby wel duidelijk is toch?' vraagt hij als we de lift uitgelopen zijn en de prachtig zonverlichte lobby binnenstappen.

'Ja Sasha had me dit deel al een beetje uitgelegd,' zeg ik en ik zie haar kijken naar mijn richting en we zwaaien naar elkaar.

'Oké, dan lopen we meteen door naar de eerste verdieping.' We gaan door een deur naast de lift en pakken de trap naar de eerste verdieping. Ik had geen hakken aan moeten doen vandaag als ik had geweten dat we gingen traplopen.

'Hier zit het dochterbedrijf van Colart, Consilio.' Ik kijk een beetje rond en sta versteld over de hoeveelheid mensen die hier werkt. De ruimte is net zo groot als boven maar het licht is net anders. Je zit hier natuurlijk niet zo hoog en hebt hier niet de luxe om te genieten van het uitzicht van de ochtendzon die door de wolken heen schijnt.

'Ze hebben de eerste vijf verdiepingen tot hun beschikking,' legt Harry uit en ik sta versteld over de hoeveelheid.

We skippen de eerstvolgende vijf verdiepingen en stappen op de 7de verdieping weer uit. Gelukkig gingen we deze keer wel weer met de lift.

'Hier heb je een vergaderafdeling waar mensen van buitenaf kunnen vergaderen. Meestal zijn het grotere bedrijven die met veel man moeten bespreken of debatten houden. Dit is van verdieping zeven tot en met tien.'

We gaan naar verdieping elf.

'Gek genoeg hebben we hier ook een sportcentrum. Dus als je ooit wil sporten voor of na werk dan kan je hier terecht. Dit is op verdieping elf en twaalf. Dus lekker veel ruimte voor alle mensen die hier werken.'

Ik sta steeds meer versteld over alle mogelijkheden in dit gebouw. Er zit hier veel meer dan ik dacht.

Als we de volgende verdiepingen hebben gezien stappen we uit bij de zestiende verdieping. Hier begint het bedrijf Colart. Wij hebben alle ruimten van verdieping 16 tot en met 24.'

'Wat moeten we hier toch allemaal mee?' flap ik uit mijn mond en Harry moet lachen.

'Ja we hebben nou eenmaal veel mensen die werken voor Colart. Hier hoort de ICT-afdeling bij, de designers en nog veel meer. We hebben hier ook een verdieping waar we alle creatieve uitingen kunnen maken en prototypes. We kunnen ze daar laten maken maar als je zelf de creatieveling wilt uithangen ben je vrij hier al je ideeën uit te werken.'

The officeWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu