-7-

15 6 0
                                    

Het is weer vroeg als ik de parkeergarage van Colart oprijdt. De vermoeidheid van gisteren is al een beetje weg maar ik voel wel dat vandaag zwaarder gaat zijn dan normaal.

'En weer klaar voor een nieuwe dag?' hoor ik Dina vragen die met een kop koffie richting het kantoor van meneer Reddin loopt.

'Ja, ik ga mijn best doen,' lach ik en ik stap mijn eigen kantoor binnen. Er ligt een stapel mapjes op mijn bureau en er staat het een en al in mijn agenda geschreven. Het gaat weer een lekker drukke week worden, maar dat vind ik niet erg. Ik heb liever iets te doen dan dat ik de hele tijd niks zit te doen. Ik sla de mapjes open en lees ze allemaal door. Het zijn weer nieuwe opdrachten waar ik de komende tijd aan mag werken. Er is er een die echt uitspringt. Het is een opdracht voor een landhuis. Verder kan ik nog niet veel informatie halen uit wat ik zo heb gezien maar wat ik wel weet is dat deze opdracht veel werk gaat zijn. Misschien wel te veel werk voor een persoon. Als ik de contactsheet nog een keer door lees zie ik ook dat ik deze opdracht samen ga maken maar er staat nog geen naam bij. Mag ik diegene zelf kiezen?

Ik word uit mijn gedachten ontwaakt als er wordt geklopt op de deur. Meneer Reddin staat in de deuropening.

'En? Alle opdrachten al een beetje doorgelezen?' vraagt hij als hij naar binnenloopt.

'Ja. Ik heb er nu al zin in!' antwoord ik enthousiast.

'Ik snap dat het misschien wel een beetje veel werk is, vandaar dat de grote opdracht ook met z'n tweeën wordt gedaan. Ik denk namelijk dat jij en Harry wel een goed team hiervoor zullen zijn.' Mijn hart staat even stil. Harry en ik die aan een opdracht mogen werken?

'Oké, ja dat moet wel goedkomen denk ik.' Ik geef hem een glimlach.

'Ik heb er alle vertrouwen in Josephine,' zegt hij en hij verlaat de ruimte weer.

Een opdracht samen met Harry. Ik heb in de tijd dat ik hier werk er nooit over nagedacht dat het mogelijk zou zijn om met hem samen aan een opdracht te werken. Zijn expertise in dit vakgebied zal veel hoger liggen dan dat van mij dus ik had niet verwacht dat ik aan hem zou tippen als het gaan om binnenhuisarchitectuur.

Niet veel later kom Harry binnenlopen met een brede glimlach op zijn gezicht.

'Hey partner, klaar om deze opdracht aan te pakken?' zegt hij met een grijns.

'Ja zeker,' glimlach ik. 'Wil je vanmiddag even samen zitten of heb je geen tijd vandaag?'

'Vanmiddag na de lunch doen?' stelt hij voor.

'Dat klinkt helemaal prima,' glimlach ik. Hij knikt en loopt weer weg.

Nu ik alle praatjes van de dag weer heb gehad begin ik aan de eerste opdracht.

Na de lunch pak ik het mapje met de opdracht waar Harry en ik aan mogen gaan werken en loop ik naar zijn kantoor.

'Klaar om even naar de opdracht te kijken?' zeg ik nadat ik op de deur had geklopt.

'Ja een momentje,' zegt hij en pakt wat spullen en staat op. 'Zullen we even aan de werktafels gaan zitten? Dan hebben we wat meer ruimte.' Ik knik en we lopen naar de lift. We stappen de lift weer uit als we op verdieping 20 zijn. Harry leidt me naar een tafel en we nemen plaats. Ik pak pen en papier erbij en Harry doet hetzelfde.

'Nou waar zullen we mee beginnen,' zeg ik als ik de naam van het project boven aan op het papier schrijf. Klinkt allemaal heel oubollig dat ik alles schrijf maar ik schrijf het liever eerst en dan verwerk ik het op de computer. Dan kan ik er ook meteen wat schetsen bij maken als er ideeën in me opkomen.

'Ik denk dat het wel fijn als we een afspraak maken met de klant zodat we het huis kunnen bekijken en beter op papier kunnen zetten wat ze van ons willen,' stelt Harry voor.

The officeWhere stories live. Discover now