Ƒinal

2.4K 311 243
                                    

5 Sene Sonra

"Kestik!"

Oyuncular gülerek birbirlerinden ayrıldıklarında, kamerayı kapattım ve ayağa kalktım. "Kısa bir paydos verelim, daha sonra son sahnelere çekmeye devam ederiz." Herkes, beni onayladıktan sonra karavanıma ilerledim.

Bir anda belimde hissettiğim el ile gülümsedim. Başını boynuma yasladığında gözlerimi kapattım. "Bunu defalarca yapacak mısın?" Güldü. "Boynuna saklanmayı seviyorum." Bedenimi ona doğru çevirdim. "O zaman hep orada saklan ve asla çıkma." İkimizde güldük ve alınlarımızı birbirine bastırdık.

Beş sene.

Tam beş sene geçmişti.

Kayra'yı kafasından sıkıp, vurmuştum. Ertesi gün ise haberlerde onun yanan cesedine ulaşmışlardı. Polisler en son benimle gördüğü için karakola gitmiştik, Barlas ile. Onlara şiddetli bir kavga ettiğimizi ve ona kullandığım ağır cümleler sonrası gözlerimin önünde kafasına sıktığını söylemiştim. Şahit yoktu kamera kaydı yoktu. Salondaki birkaç kişi ise beni desteklercesine, 'Güneş Hanımın kullandığı cümleler sonrası kafasına sıkmış olabilir,' gibi ifade kullanmışlardı. Yanlışlıkla hayatımı kurtarmışlardı yani.

O olaydan sonra yaklaşık iki sene psikolojik tedavi görmüştüm. 3 aydır yoğun bakımda kalan babam ise daha fazla dayanamayıp vefat etmişti. Onun olayı ise bambaşkaydı. Babam ve Kayra düşman şirketlermiş. Babam, Kayra'nın beni takip ettiğini öğrenince beni kurtarmak istemiş ama Kayra bunu engellemiş. Kaldığı ülkeden, Türkiye'ye gelirken uçağını düşürmüş. Uçak düştüğü sırada babam yaşıyormuş ama ne yazık ki pek dayanamamış. Sadece 3 ay. 3 ay nefes alabilmiş.

Barlas ise bu süreçte bana hep destek olmuştu. Tedavim bittikten sonra hep yanımda kalmıştı. Dördün'e her şeyi anlatmamıştık elbette. O, annemle beraber Belçika'ya geri dönmüştü. Tabii düğünden sonra... Evet, yaklaşık üç sene önce evlenmiştik. Ve bir oğlumuz olmuştu. İsmi Burhan'dı. Adının anlamı gibi bize aydınlık katacağına inanıyorduk.

" 'Kadınlar Zayıf Değildir,' projesi çok işe yarayacak. Çektiğin film birçok kadının kurtuluşu olabilir." Gülümseyerek onu onayladım. "Umarım, bir kişi etkilense bile yine yeter."

"Anne!" Duyduğum sesle gülümseyerek arkamı döndüm. Küçük oğlum, paytak adımlarla bana doğru koşuyordu. Kahkaha atarak kucağıma atladığında gülerek ona sarıldım. "Seni özledim," diye mırıldandığımda daha sıkı sarıldı. "Bende seni anne." Barlas'ın yapmacık öksürüğünü duyan Burhan, gülerek ona da sarıldı. Barlas tek hamlede onu kucağına alıp bana döndü.

"Bu akşam pizza yiyeceğiz. Paşaya sözüm var," deyip Burhan'a göz kırptı. Alt dudağımı dişleyerek başımı salladım. "Pekâlâ," dedikten sonra Barlas'ın gözlerine baktım. "O zaman seti bugün erken bitiriyorum çünkü benim karnım çok aç." Fısıltımla beraber Burhan sevinç çığlığı atmıştı. Barlas'la kahkaha atarak ona baktık.

Yemeğimizi yemiş, üçümüz koltukta yatıyorduk. Ben kitap okurken, sol tarafımda yatan Burhan ve sağ tarafımda adeta ahtapot gibi ikimize sarılan Barlas beni dinliyorlardı.

İkisinin uyuduğuna emin olduktan sonra kitabı onları uyandırmadan sehpaya bıraktım. Tam pikeyi üzerime örtecektim ki Barlas'ın sesini işittim. "Seni seviyorum, Güçlü Kadın." Uykulu çıkan sesine gülümsedim. "Seni seviyorum, benim canım."

şöyle bir şeyler işte ğdgşüğrşhğütl (nasip et Allah'ım)

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

şöyle bir şeyler işte ğdgşüğrşhğütl (nasip et Allah'ım)

OKUMADAN GEÇMEYİN!

Türkiye'de yapılan araştırmalara göre 2010-2015 yılları arasında 1134 kadın erkekler tarafından öldürülmüş.Son 11 ayda ise 71 kadın tecavüze uğramış, 368 kız çocuğu ise cinsel istismara maruz kalmış. İnsan Hakları Derneği araştırma raporuna göre ise 2014-2015 yılları arasında 244 kadın tecavüze uğramış. Bağımsız İletişim Ağı Bianet'in raporu ise 2015'in son 10 ayında 112 kadının tecavüze maruz kaldığını, 157 kadının ise fuhuşa zorlandığını duyuruyor.

SİZ BU LEŞ KİTAPLARI YAZDINIZ... ÖBÜR DÜNYA'DA BU KADINLARIN YÜZÜNE NASIL BAKACAKSINIZ? HİÇ UTANMANIZ YOK MU SİZİN? BU KADAR MI GERİ ZİHNİYETİNİZ? BU KADAR MI KARANLIK? SİZ ŞU KORONA VİRÜSÜNDEN DAHA TEHLİKELİSİNİZ... KADIN CİNSİYETİNİN ÖNEMİNİ BİLSENİZ KEŞKE... SİZİNLE HEMCİNS OLDUĞUM İÇİN ÇOK ÜZÜLÜYORUM, ÇOK!

güçlü kadınların olduğu bir hayat dileğiyle... mutlu kalın, güçlü olun.

'moonlight

kadınWhere stories live. Discover now